Tiszta Forrás
2023. december 03.   
Névnap: Ferenc, Olívia

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

ANGELUS ~ ~ ♡ ~ ~ Angelus Domini nuntiavit Mariae. ~ ~ Et concepit de Spiritu Sancto. ~ ~ ~ AVE MARIA, GRATIA PLENA. ~ DOMINUS TECUM, ~ BENEDICTA TU IN MULIERIBUS, ~ ET BENEDICTUS FRUCTUS VENTRIS TUI: IESUS. ~ SANCTA MARIA, MATER DEI, ~ ORA PRO NOBIS PECCATORIBUS, ~ NUNC ET IN HORA MORTIS NOSTRAE. ~ AMEN. ~ ~ ~ Ecce Ancilla Domini. ~ ~ Fiat mihi secundum verbum tuum. ~ ~ ~ AVE MARIA… ~ ~ ~ Et Verbum caro factum est. ~ ~ Et habitavit in nobis. ~ ~ ~ AVE MARIA… ~ ~ ~ Ora pro nobis Sancta Dei Genitrix. ~ ~ Ut digni efficiamur promissionibus Christi. Oremus. Gratiam tuam, quesumus, Domine, mentibus nostris infunde, út qui angelo nuntiante Christi Filii tui incarnationem cognovimus, per passionem eius et crucem ad resurrectionis gloriam perducamur. Per eumdem Christum Dominum nostrum. ~ ~ Amen. ~ ~ ~ ~ I I I ~ ~ ~ ~ ÚRANGYALA ~ ~ ~ ~ Az Úr angyala köszönté a Boldogságos Szűz Máriát. ~ ~ És ő méhébe fogadá Szentlélektől szent Fiát. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA, MALASZTTAL TELJES. ~ AZ ÚR VAN TEVELED; ~ ÁLDOTT VAGY TE AZ ASSZONYOK KÖZÖTT, ~ ÉS ÁLDOTT A TE MÉHEDNEK GYÜMÖLCSE: JÉZUS. ~ ASSZONYUNK, SZŰZ MÁRIA, ISTENNEK SZENT ANYJA! ~ IMÁDKOZZÁL ÉRETTÜNK, BŰNÖSÖKÉRT, ~ MOST ÉS HALÁLUNK ÓRÁJÁN. ~ ÁMEN. ~ ~ ~ Íme az Úrnak szolgáló leánya. ~ ~ Legyen nékem a te igéd szerint. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA… ~ ~ ~ És az Ige testté lőn. ~ ~ És miköztünk lakozék. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA… ~ ~ ~ Imádkozzál érettünk Istennek Szent Anyja. ~ ~ Hogy méltóak lehessünk Krisztus ígéreteire. Könyörögjünk. Kérünk téged, Úristen, öntsd lelkünkbe szent malasztodat, hogy akik az angyali üzenet által szent Fiadnak, Jézus Krisztusnak megtestesülését megismertük, az ő kínszenvedése és keresztje által a feltámadás dicsőségébe vitessünk. Ugyanazon a mi Urunk Jézus Krisztus által. ~ ~ Ámen.

Jelen van

0 felhasználó
21 látogató

Látogatások

- ma: 96
- tegnap: 131
2019.05.30. 08:00 JóB
Hozzászólások: 2

Összeütközött két hajó a fővárosban, a Dunán

Összeütközött két hajó a fővárosban, a Dunán

Heten meghaltak, amikor összeütközött két hajó szerda este a fővárosban, a Dunán a Parlamentnél, és az egyik elsüllyedt. A balesetnek hét könnyű sérültje van, őket kihűléses tünetekkel vitték kórházba.

 

 

Az elsüllyedt hajó fedélzetén 33 dél-koreai turista és kéttagú személyzet tartózkodott. 16 ember eltűnt. Nagy erőkkel folyik a mentés a Duna teljes magyarországi szakaszán, amelybe a rendőrök és a tűzoltók mellett a katonák is bekapcsolódtak.  (Frissítések a cikk végén!)

A Hableány nevű turistahajó egy nagy méretű szállodahajóval ütközött szerdán este a Parlament közelében, a szakadó esőben. A nagy hajó elsodorta és maga alá gyűrte a kisebbet. A turistahajó gyorsan elsüllyedt.

A roncsot a Margit híd pillérétől három méterre, a Duna mélyén találták meg.

Hogy mikor tudják kiemelni, azt még nem tudni. A hajó fedélzetén 33 dél-koreai turista és kéttagú magyar személyzet tartózkodott.  Eddig 19 embert sikerült kiemelni a vízből, közülük heten meghaltak. Volt olyan áldozat, akit több kilométerre a baleset helyszínétől, az M0-s déli hídjánál találtak meg. Hét embert vittek kórházba kihűléses tünetekkel. A kimentettek közül több embert újra kellett éleszteni.  

A rendőrök és a tűzoltók mellett katonák is részt vesznek a kutatásbanFOTÓ: POLYÁK ATTILA - ORIGO

16 embert még keresnek.

A teljes magyarországi szakaszon kutatnak

A hatóságok a Duna teljes magyarországi szakaszára elrendelték a kutatást, műszerekkel és búvárokkal keresik az eltűnteket. A mentésbe a rendőrök és a tűzoltók mellett katonák is bekapcsolódtak.

 
Tűzoltók és rendőrök a Müpa előtti pontonon a Parlament közelében ütközés miatt felborult és elsüllyedt Hableány rendezvényhajó utasai után kutatvaFORRÁS: MTI/SZIGETVÁRY ZSOLT

Arról egyelőre nincs információ, hogy az áldozatok, az eltűntek vagy a kimentettek között vannak-e a személyzet magyar tagjai.

A mentést nehezítette a szakadó eső, az erős szél, a sötétség, a víz alacsony hőmérséklete, továbbá az, hogy a Duna árad, és a folyónak erős a sodrása. A budapesti szakaszon is folyamatosan nő a vízszint. Jelenleg 5 méter körüli a vízállás. A víz 10-15 fokos lehetett, amikor a baleset történt.

17 mentőautó érkezett a helyszínreFORRÁS: AFP/GERGELY BESENYEI

Kihűlés, sokk

Zacher Gábor toxikológus az M1 csatornának nyilatkozva arról beszélt, hogy a kihűlés komoly fenyegetést jelent, és a sérülések mellett a sokkhatásnak is kiszámíthatatlanok lehetnek a következményei.

Helyszínen a belügyminiszter

Kolozsi Péter, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője szerint a keresés elhúzódó folyamat lesz.

A helyszínre érkezett szerda éjjel Pintér Sándor belügyminiszter és Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár is.

Horváth Ildikó a magyar kormány nevében részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak. Egyúttal megköszönte a mentésben részt vevők munkáját. A rendőrség csütörtök délelőttre ígért részletes tájékoztatást a balesetről.

 

Az áldozatok azonosítását a Koreai Köztársaság budapesti nagykövetségének munkatársai segítik.

A dél-koreai követség munkatársai a rendőrség egyik képviselőjével egyeztetnekFORRÁS: MTI/SZIGETVÁRY ZSOLT

Kormányszintű operatív csoport alakult

A külügyminiszterrel az élen, kormányszintű operatív csoport megalakítását rendelte el csütörtökön a dél-koreai elnök az ország turistáit ért magyarországi vízi balesettel kapcsolatban. Mun Dzse In egyben utasította kormányát, hogy a magyar hatóságokkal együttműködve tegyenek meg minden lehetséges intézkedést a balesetet szenvedett dél-koreai turisták megsegítésére.

A Yonhap hírügynökség jelentése szerint Mun tájékoztatást kapott a történtekről Csung Jui Jongtól, a dél-koreai elnök nemzetbiztonsági hivatalvezetőjétől. A szöuli kormány azt is tervezi, hogy a lehető leghamarabb

18 tisztviselőből álló csoportot küld Magyarországra.

Rendőrök helyszínelnek a Viking Sigyn szállodahajón a Duna Margit híd és Árpád híd közti szakaszán. Ez a hajó volt a szerda esti baleset másik résztvevőjeFORRÁS: MTI/LAKATOS PÉTER
Sérülés a Viking Sigyn szállodahajónFORRÁS: MTI/MÁTHÉ ZOLTÁN

Műszaki hibáról nem tudnak

A Hableány tulajdonosa, az Európa Cégcsoport és a Panorama Deck Kft. szóvivője, Tóth Mihály azt mondta, rutinszerű hajós városnézés közben történt a baleset. Közölte azt is, hogya hajót folyamatosan szervizelték,műszaki hibáról nem tudnak. A Panorama Deck Kft. „minden erőforrást mozgósít az emberéletek védelmében”. A baleset okainak feltárásában a vállalat a hatóságokkal mindenben együttműködik – tette hozzá. 

Korábbi felvétel a Hableány rendezvényhajórólFORRÁS: MTI/MIHÁDÁK ZOLTÁN

A Hableány hajó 60 ember befogadására képes, 27 méter hosszú, 150 lóerős motorral felszerelt, rendszeresen karbantartott járműve a cég flottájának 2003 óta.

http://www.hajoregiszter.hu/hajoadatlap/hableany_/1355

https://hu.wikipedia.org/wiki/Hable%C3%A1ny_(haj%C3%B3)

Forrás:  MTI/ORIGÓ

.......................................................................................

Frissítés:

Zárt helyiségben vizsgálják a Hableányt

https://www.origo.hu/itthon/20190611-zart-helyisegben-vizsgaljak-a-hableanyt-csepel.html

 

Kiengedték az óvadék kifizetése után a Viking Sigyn kapitányát

https://www.hirado.hu/belfold/kozelet/cikk/2019/06/12/kifizette-az-ovadekot-szabadlabon-vedekezhet-a-viking-sigyn-kapitanya

 

Videó készült a Viking kapitányáról, amikor belerohant a Hableányba

https://www.origo.hu/itthon/20190705-video-keszult-a-viking-kapitanyarol-az-utkozes-pillanataban.html

 

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
#2    2019.06.10.   21:26:25   Kriszta
#1    2019.05.31.   20:09:05   Kriszta
Szörnyű tragédia.
Részvétem a hozzátartozóknak és köszönet az összes mentésben résztvevőnek !