Tiszta Forrás
2019. július 17.   
Névnap: Endre, Elek

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

Jelen van

0 felhasználó
20 látogató

Látogatások

- ma: 236
- tegnap: 1111
2019.07.10. 16:45 JóB
Hozzászólások: 0

Deutscland, Deutschland … ?

Deutscland, Deutschland … ?

A szerkesztő előszava:

Németország-e még Németország - vagy már csak a nevében az? Idegen országból érkezett, idegen kultúrájú ismeretlenek uralják a nagyvárosok tereit, rettegésben tartva az évszázadok óta ott lakó német embereket. Beethoven magasztos zenéje helyett „Allah akbar” kiáltások, és időszakonként robbanások hangjai remegtetik meg a valamikori békés utcák és terek levegőjét.

Merkel asszonyt, - a migránsok fő istápolóját - a nemzeti himnusz hallatán remegés fogja el. Egész teste vonaglik, mintha rettegne valamitől (vagy valakitől). Valami rémületes, valami pokoli történik - nemcsak Németországban, hanem egész nyugat, és dél Európában.  A Vezúv kitörés előtti vészjósló mormolásához lehetne ezt hasonlítani (ami az ókori római birodalomban be is következett Krisztus után 79. augusztus 24-én). Egy lezüllött, - Isten nélküli - világ ítélet előtti állapota ez.

---------------------------------------------------------------------

Több száz migráns támadt a német rendőrökre egy kitoloncolás miatt

 

Szerda hajnalig tartó összecsapásba torkollt Lipcsében, amikor a rendőrség megpróbált visszatoloncolni Spanyolországba egy szíriai migránst, válaszul több száz bevándorló kövekkel és palackokkal dobálta meg a hatóságok embereit – írja a Bild című német lap honlapja.

A szászországi rendőrség szerint 20 óra 30 perckor vonultak ki a rendőrök a Lipcse keleti részén fekvő Hildegardstrasséra, hogy őrizetbe vegyenek egy migránst, aki Spanyolországban lépett be az Európai Unió területére, ezért a menekültügyi eljárását is ott kell lefolytatni.

Kezdetben csupán harmincan akadályozták az intézkedést, ám a tömeg hamarosan körülbelül 500 fősre duzzadt, és a rendőrökre támadt. Többek között köveket és vizes palackokat dobáltak feléjük.

Es ist sehr laut, überall Pfiffe und Rufe aber noch ist die Situation friedlich. Bleibt hoffentlich auch so. #leipzig

28 23:54 - 2019. júl. 9.

A Leipziger Volkszeitung című helyi lap szerint a rendőrök könnygázzal és gumibottal léptek fel a rájuk támadó bevándorlók ellen, többen meg is sebesültek. A rendőrség azonban sem sebesültekről, sem őrizetbe vételről nem adott tájékoztatást. Többször is felszólították a migránsokat, hogy hagyják el a helyszínt, de azok csak azt üvöltözték, hogy

maradunk!

Jürgen Kasek zöldpárti politikus – aki szerint az intézkedés alá vont migráns egy szíriai kurd volt – a Twitteren tett közzé képeket az utcai összecsapásról, melyeken az látszik, hogy a jogszerű kitoloncolást akadályozó migránstömeg bútorokkal barikádozta el az utcát. Többen ráadásul a rendőrautók elé is befeküdtek, a bevándorlók pedig azt skandálták, hogy:

Itt vagyunk, hangosak vagyunk, amiért elraboljátok a szomszédunkat.

Ein halbes Wohnzimmer steht auf der Strasse. Schwierig da mit dem Auto vorbeizukommen. #le0907

184 0:45 - 2019. júl. 10.

 

A rendőri intézkedés 1 óra 30 körül ért véget, a blokád miatt több rendőr és jármű is az utcában rekedt, amikor pedig megpróbálták őket kihozni onnan, ismét repülni kezdtek a kövek és a palackok. A rendőrség szerint hajnali 3 órára nyugodott meg a helyzet.

A rendőrség szóvivője később a dpa hírügynökségnek elmondta, hogy a kitoloncolandó férfit végül sikerült kihozni az egyik házból, és rendőrautóba ültetni. Azonban kocsival nem, csak úgy sikerült elvinni a helyszínről, hogy a rendőrök törtek utat a tömegben.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Angela Merkelen harmadjára is kitört a remegés  

 

Harmadik alkalommal történt meg rövid idő alatt, hogy Angela Merkel német kancellár testén erős remegés uralkodott el. Ezúttal a finn kormányfőre várt, amikor történt. A remegést korábban azzal magyarázták, hogy Merkel kiszáradt és túlmelegedett, azonban ez a magyarázat most nem állja meg a helyét, mivel ma Berlinben csak 18 fok volt.

 

The Sun tett közzé egy videót, amin jól látszik, hogy a német kancellár teste ismételten látványos remegésbe kezdett, miközben katonai díszszemlével várta a finn kormányfőt.

Mint ahogyan arról korábban mi is beszámoltunk, június óta ez már a harmadik ilyen alkalom, amikor Angela Merkel teste remegésbe kezd, a 64 éves kancellár pedig nem tud uralkodni rajta.

Az első ilyen alkalom június 18-án volt, amikor az új ukrán elnöknek gratulált

Második alkalommal pedig június 27-én kezdett remegni a kancellár azon a hivatalos ceremónián, amin az új igazságügyi minisztert nevezték ki a posztjára Berlinben. Akkor egy pohár vízzel is megkínálták, de visszautasította.

Merkel hivatala korábban azzal magyarázta a remegést, hogy a kancellár asszony dehidratált volt, és nagyon meleg is volt, azonban ezúttal ez a magyarázat nem állná meg a helyét: ma csak 18 fok volt Berlinben.

Forrás: ORIGÓ

……………………………………………………………

Egyéb:

 

Felzaklatta Németországot, hogy gyerekek erőszakoltak meg egy lányt:

https://index.hu/kulfold/2019/07/10/nemet_gyerekkoru_megeroszakolt_migrans/

Folyamatosan növekszik a migránsbűnözés Németországban

https://hirtv.hu/hirtvkulfold/folyamatosan-novekszik-a-migransbunozes-nemetorszagban-2479677

Fél­mil­lió il­le­gá­lis mig­ráns bo­lyong a né­me­tek­nél, nőhet a bű­nö­zés

https://ripost.hu/cikk-felmillio-illegalis-migrans-bolyong-a-nemeteknel-nohet-a-bunozes

Életfogytiglani börtönre ítélték a német diáklány iraki gyilkosát

https://www.hirado.hu/kulfold/cikk/2019/07/10/eletfogytiglani-bortonre-iteltek-a-nemet-diaklany-iraki-gyilkosat/

 

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás