Tiszta Forrás
2023. szeptember 26.   
Névnap: Jusztina, Kozma

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

NAPI EVANGÉLIUM: 2023-09-26 ~ ~ ~ ~ Odajöttek hozzá az anyja és testvérei, de nem juthattak hozzá a sokaság miatt. ~ ~ Szóltak neki: ˝Anyád és testvéreid kinn állnak, látni akarnak téged.˝ Ő azonban ezt felelte nekik: ˝Azok az én anyám és testvéreim, akik Isten igéjét hallgatják és megcselekszik.˝ /Lk 8,19-21/ ~ ~ ~ ~ Ezek az evangélium igéi.

Jelen van

0 felhasználó
19 látogató

Látogatások

- ma: 42
- tegnap: 162
2015.01.18. 00:00 __
Hozzászólások: 1

Keresztény templomokat gyújtottak fel Nigerben

Keresztény templomokat gyújtottak fel Nigerben
2015. január 17. szombat 20:12

Újabb keresztény templomokat gyújtottak fel szombaton Nigerben a Charlie Hebdo című francia szatirikus hetilap ellen tüntetők - tájékoztat az AFP francia hírügynökség.

 

Legalább hét templomot gyújtottak fel szombaton az afrikai ország fővárosában, Niamey-ben. A hírszolgálat helyszíni tudósítója arról számolt be, hogy a demonstrálók korábban a várost keresztülszelő Niger folyó bal partján randalíroztak, délután azonban a másik partot is célba vették, ahol szintén számos templom található.

 
Franciaország niamey-i nagykövetsége szombaton arra figyelmeztette az országban tartózkodó francia állampolgárokat, hogy ne menjenek utcára. A tüntetők a délelőtt folyamán számos francia vállalat helyi kirendeltségét kifosztották. A tüntetők bárokat, szállodákat és italkereskedéseket is megtámadtak.

A Niger második legnagyobb városának számító Zinderben pénteken is törtek-zúztak a Charlie Hebdo ellen tüntetők, akik három keresztény templomot és egy francia kulturális központot is felgyújtottak. A zavargásokban négyen meghaltak és 45-en megsérültek. A nyugat-afrikai Niger hajdan francia gyarmat volt.

A Mohamed prófétáról gúnyrajzokat közlő Charlie Hebdo párizsi szerkesztősége ellen múlt szerdán elkövetett terrortámadásban tizenketten vesztették életüket.

Fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
#1    2015.01.18.   17:19:07   JóB
Elérkeztünk oda, ami le van írva az Evangéliumban:

Először is értsétek meg, hogy az utolsó napokban csúfondáros gúnyolódók fognak fellépni, akik saját vágyaik szerint élnek. (2Pét 3.3)

Tudd meg, hogy az utolsó napokban nehéz idők következnek. 2Tim 3.1
Az emberek önzők, kapzsik, elbizakodottak, kevélyek, szüleik iránt engedetlenek, hálátlanok, istentelenek… (2Tim 3.2)

Jaj azoknak, akik a rosszat jónak mondják, és a jót rossznak. Akik a sötétséget világosságnak teszik meg, s a világosságot sötétségnek, ami keserű, azt édesnek, az édeset meg keserűnek. (Iz 5.20)
Ti ezt mondjátok: "Mi szövetséget kötöttünk a halállal, és szerződésre léptünk az alvilággal. Ha eljön a pusztító suhogó ostor, minket ugyan el nem érhet, mert a hazugságot választottuk menedékül, és a hamisság az oltalmazó várunk." (Iz 28.15)

Gőgös, káromló szája volt, és hatalmat kapott, hogy negyvenkét hónapig jártassa. (Jel 13.5)

Káromlásra nyitotta száját az Isten ellen, káromolta a nevét, hajlékát és az ég lakóit. (Jel 13.6)

A kutyák, csalók, erkölcstelenek, gyilkosok, bálványimádók és mindazok, akik a hamisságot szeretik és művelik, kinn maradnak. (Jel 22.15)