Tiszta Forrás
2020. március 30.   
Névnap: Zalán

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

Angelus Domini nuntiavit Mariae. ~ ~ Et concepit de Spiritu Sancto. ~ ~ ~ AVE MARIA, GRATIA PLENA. ~ DOMINUS TECUM, ~ BENEDICTA TU IN MULIERIBUS, ~ ET BENEDICTUS FRUCTUS VENTRIS TUI: IESUS. ~ SANCTA MARIA, MATER DEI, ~ ORA PRO NOBIS PECCATORIBUS, ~ NUNC ET IN HORA MORTIS NOSTRAE. ~ AMEN. ~ ~ ~ Ecce Ancilla Domini. ~ ~ Fiat mihi secundum verbum tuum. ~ ~ ~ AVE MARIA… ~ ~ ~ Et Verbum caro factum est. ~ ~ Et habitavit in nobis. ~ ~ ~ AVE MARIA… ~ ~ ~ Ora pro nobis Sancta Dei Genitrix. ~ ~ Ut digni efficiamur promissionibus Christi. Oremus. Gratiam tuam, quesumus, Domine, mentibus nostris infunde, út qui angelo nuntiante Christi Filii tui incarnationem cognovimus, per passionem eius et crucem ad resurrectionis gloriam perducamur. Per eumdem Christum Dominum nostrum. ~ ~ Amen. ~ ~ ~ ~ I I I ~ ~ ~ ~ ÚRANGYALA ~ ~ ~ ~ Az Úr angyala köszönté a Boldogságos Szűz Máriát. ~ ~ És ő méhébe fogadá Szentlélektől szent Fiát. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA, MALASZTTAL TELJES. ~ AZ ÚR VAN TEVELED; ~ ÁLDOTT VAGY TE AZ ASSZONYOK KÖZÖTT, ~ ÉS ÁLDOTT A TE MÉHEDNEK GYÜMÖLCSE: JÉZUS. ~ ASSZONYUNK, SZŰZ MÁRIA, ISTENNEK SZENT ANYJA! ~ IMÁDKOZZÁL ÉRETTÜNK, BŰNÖSÖKÉRT, ~ MOST ÉS HALÁLUNK ÓRÁJÁN. ~ ÁMEN. ~ ~ ~ Íme az Úrnak szolgáló leánya. ~ ~ Legyen nékem a te igéd szerint. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA… ~ ~ ~ És az Ige testté lőn. ~ ~ És miköztünk lakozék. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA… ~ ~ ~ Imádkozzál érettünk Istennek Szent Anyja. ~ ~ Hogy méltóak lehessünk Krisztus ígéreteire. Könyörögjünk. Kérünk téged, Úristen, öntsd lelkünkbe szent malasztodat, hogy akik az angyali üzenet által szent Fiadnak, Jézus Krisztusnak megtestesülését megismertük, az ő kínszenvedése és keresztje által a feltámadás dicsőségébe vitessünk. Ugyanazon a mi Urunk Jézus Krisztus által. ~ ~ Ámen.

Jelen van

0 felhasználó
11 látogató

Látogatások

- ma: 113
- tegnap: 234
2015.01.23. 00:00 Pela
Hozzászólások: 0

Bibliákat foglalt le a hatóság Malajziában

Bibliákat foglalt le a hatóság Malajziában
2015. január 23. péntek

 

Malajziában tilos maláj nyelven nyomtatott keresztény kiadványban Allahként hivatkozni Istenre: a szövetségi bíróság január 21-én elutasította a katolikus egyház felülvizsgálati kérelmét. A hatóság bibliákat és vallási témája könyveket foglal le – tájékoztat a Vatikáni Rádió német szerkesztősége.

 

 

2007 óta folyó jogi csatározás végére tett pontot Malajziában a szövetségi bíróság döntése, miszerint katolikusok nem használhatják az Allah szót, vagyis: tilos maláj nyelven nyomtatott keresztény kiadványban Allahként hivatkozni Istenre. Ez a konfliktus a vallásszabadság próbaköve, és annak határait feszegeti. A muszlim csoportok örülnek, a keresztények csalódottak.

Az összeütközés alapja az, hogy a malájok, ahogy számos arab ország keresztény kisebbségei, az Allah szóval illetik Istent.

Az ügyet a Herald katolikus egyházi lap rombantotta ki – mondta el a Vatikáni Rádió német szerkesztőségének Bernardo Cervellera atya, az AsiaNews főszerkesztője.

A Dél-Ázsiát jól ismerő főszerkesztő szerint a bíróság döntését borítékolni lehetett, mert a hatóságok, a rendőrség és a kormány is, többször hangot adtak nemtetszésüknek, hogy katolikusok Allahként nevezik meg Istent. A legfőbb probléma pedig az – mutatott rá Cervellera –, hogy elkezdték lefoglalni azokat a vallási könyveket és a bibliákat, melyekben szerepel az Allah név.

Valójában Malajzia keresztényei már azelőtt is Allahként szólították meg Istent, mielőtt az első muszlimok keletre, Malajziába települtek volna – mondta a főszerkesztő.

A keresztények számára nincs reménysugár, hogy változtatnak a döntésen. Cervellera atya szerint a Mohamed-karikatúrák megjelenése nagy feszültséget váltott ki a muszlim világban, és a maláj kormány nem akar semmi olyat tenni, ami kiválthatja az iszlám közösség nemtetszését, és esetleg további erőszakhoz vezethet.

A keresztények számára nincs más lehetőség, mint elfogadni az ítéletet, akkor is, ha teljességgel igazságtalan, és ignorálja a történelmet. A Maláj-félsziget békéje érdekében nincs más megoldás – hangsúlyozta Cervellera, és hozzátette, az utóbbi évek olyan döntései, melyek elismerték a keresztények részéről Allah nevének használatát, azonnal kiváltották az iszlám csoportok ellenállását: keresztények és templomok megtámadásával válaszoltak. Így az erőszaktól való félelem nem alaptalan.

A bíróság véleménye szerint az, hogy keresztények Allahként beszélnek Istenről, összezavarja a muszlimokat, akik minden eszközzel meg akarják akadályozni az esetleges áttérést. Azzal azonban, hogy a keresztények nem használhatják az Allah megnevezést, egyik oldalra kerülnek a keresztények, a másikra a muszlimok, s nem lesz lehetséges közöttük a párbeszéd.

Malajzia demográfiája összetett. A többséget adó malájok mellett számos más etnikum él az országban. Mára a közel 29 milliós lakosság többsége (53%) iszlám vallású és csupán 6–9% keresztény. Az népesség 17%-a buddhista, 12% kínai népi vallások követője, 7% pedig hindu.

Fotó: Faz.de, Katholisches.de

Magyar Kurír

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás