Tiszta Forrás
2023. október 01.   
Névnap: Malvin, Teréz

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

Reggeli imádság ~ ~ ~ ~ ~ A felvirradt új nap reggelén először is hozzád emelem föl elmémet és szívemet kegyes mennyei Atyám, és leborulva köszönöm meg neked azokat az adományokat, melyekben gondviselő jóságod mindez ideig részesített. Különösen pedig hálát adok neked azért a nagy kegyelmedért, hogy az elmúlt éjjel atyai szeretettel őrködtél fölöttem, megőriztél minden bajtól, és testem lelkem épségét sértetlenül megtartottad. De midőn e jótéteményeidért alázatos lélekkel köszönetet mondok, egyszersmind új kegyelmeket is kérek tőled, jóságos Istenem. Add szent malasztodat, hogy a mai napot jámborságban, lelki tisztaságban s istenfélelemben tölthessem, és szent parancsaid megtartása által szeretetedre állandóan méltó lehessek. Jézus áldott anyja, boldogságos Szűz Mária, szent őrangyalom, Istennek minden szentei és különösen te, dicső védőszentem, fogadjatok engem ma ismét hathatós pártfogástokba, imádkozzatok érettem, s óvjátok meg testemet és lelkemet minden veszedelemtől. A mi Urunk Jézus Krisztus által. Amen. ~ ~ ~ ~

Jelen van

0 felhasználó
18 látogató

Látogatások

- ma: 38
- tegnap: 103
2020.06.23. 18:00 JóB
Hozzászólások: 0

Fizetett rasszizmus - Antifa módra

Fizetett rasszizmus - Antifa módra

Megrongáltak egy templomot és egy szobrot a baloldal által felhergelt tüntetők Washington D.C.-ben, az amerikai fővárosban. A Lafayette parknál olyan törvények felett álló zónát próbálnak kialakítani, amilyen Seattle-ben is van. Seattle-ben a zónába a rendőrök be sem mernek menni. Rendszeres az erőszak a területen, már két lövöldözés is volt, egy 19 éves fiatal meghalt, a hatóságok viszont nem tesznek semmit, mert az erőszakos tüntetők őket is megtámadják.

 

Donald Trump amerikai elnök Twitter-üzenetben jelentette be, hogy több embert letartóztattak az amerikai fővárosban, mert megpróbálták megrongálni Andrew Jackson korábbi elnök szobrát, és a Szent János katedrálisba is be akartak törni. Trump vandáloknak nevezte a baloldal által felhergelt, erőszakos tüntetőket, továbbá emlékeztette őket, hogy akár 10 év börtönre is ítélhetik őket.

David L. Bernhardt Washington D.C.-ben, a Lafayette parkban személyesen is megnézte a pusztítást. 

Nem hódolunk be az anarchisták előtt. A törvény és a rend marad az úr, és igazságot fogunk szolgáltatni! 

- mondta a Foxnews beszámolója szerint.

Andrew Jackson szobrát összefirkálták az erőszakos tüntetők, kötelet kötöttek rá, majd megpróbálták ledönteni, de a rendőrök ezt végül megakadályozták.

 

A talapzat és a szobor körüli ágyúk viszont megsérültek.

Andrew Jackson volt amerikai elnök megrongált lovas szobra, amelyet tüntetők próbálnak meg ledönteni a washingtoni Lafayette Parkban 2020. június 22-én.FORRÁS: MTI/EPA/MICHAEL REYNOLDS

Helyszíni beszámolók szerint a felhergelt tüntetők sátortábort próbálnak kialakítani a Lafayette parknál, ahogy azt Seattle-ben is tették. A Szent János templom falára már ki is írták graffitivel, hogy 

Fekete autonóm zóna. 

A rendőrök viszont próbálják körbezárni a sátrakat, hogy a tüntetők ne tudják bővíteni a zónát.

A rendőrök és a tüntetők közötti dulakodásban a helyszíni beszámolók szerint többen megsérültek. A tüntetők mindenféle tárgyakat dobtak a rendőrök felé.

Közben Seattle-ben, ahol már hetek óta tulajdonképpen egy törvények felett álló övezetet alakítottak ki a felhergelt tüntetők, ahova a rendőrök be sem mernek venni, lassan készek újra átadni a hatóságoknak az anarchisták a lefoglalt területeket. Legalábbis erről tárgyalnak.

Ehhez az kellett, hogy egy ember meghaljon.  

Két lövöldözés volt ugyanis a zónában, az egyikben egy 19 éves fiatal meghalt. De előfordult rablás és a nemi erőszak is a területen belül.

Erőszakos tüntetés Seattle-benFORRÁS: AFP/2020 GETTY IMAGES/DAVID RYDER

A környéken élők és dolgozók rettegnek, az üzletek is bezártak, tulajdonosaik munkanélküliek lettek. Korábban többen is arról beszéltek, attól tartanak, hogy az anarchisták önkényes területfoglalása az Egyesült Államok több városára is átterjedhet. Ennek bizonyítéka most a Washington D.C.-ben történt eset.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

A májat és a vesét kell ütni, így képezik ki a szélsőbaloldali Antifa-tüntetőket Amerikában - videó

Átírták a Wikipédiát, hogy ne derüljön ki, Soros áll az agresszív tüntetések egyik fő szervezete mögött

 

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás