Tiszta Forrás
2022. december 08.   
Névnap: Mária, Emőke

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

ANGELUS ~ ~ ♡ ♡ ~ ~ Angelus Domini nuntiavit Mariae. ~ ~ Et concepit de Spiritu Sancto. ~ ~ ~ AVE MARIA, GRATIA PLENA. ~ DOMINUS TECUM, ~ BENEDICTA TU IN MULIERIBUS, ~ ET BENEDICTUS FRUCTUS VENTRIS TUI: IESUS. ~ SANCTA MARIA, MATER DEI, ~ ORA PRO NOBIS PECCATORIBUS, ~ NUNC ET IN HORA MORTIS NOSTRAE. ~ AMEN. ~ ~ ~ Ecce Ancilla Domini. ~ ~ Fiat mihi secundum verbum tuum. ~ ~ ~ AVE MARIA… ~ ~ ~ Et Verbum caro factum est. ~ ~ Et habitavit in nobis. ~ ~ ~ AVE MARIA… ~ ~ ~ Ora pro nobis Sancta Dei Genitrix. ~ ~ Ut digni efficiamur promissionibus Christi. Oremus. Gratiam tuam, quesumus, Domine, mentibus nostris infunde, út qui angelo nuntiante Christi Filii tui incarnationem cognovimus, per passionem eius et crucem ad resurrectionis gloriam perducamur. Per eumdem Christum Dominum nostrum. ~ ~ Amen. ~ ~ ~ ~ I I I ~ ~ ~ ~ ÚRANGYALA ~ ~ ~ ~ Az Úr angyala köszönté a Boldogságos Szűz Máriát. ~ ~ És ő méhébe fogadá Szentlélektől szent Fiát. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA, MALASZTTAL TELJES. ~ AZ ÚR VAN TEVELED; ~ ÁLDOTT VAGY TE AZ ASSZONYOK KÖZÖTT, ~ ÉS ÁLDOTT A TE MÉHEDNEK GYÜMÖLCSE: JÉZUS. ~ ASSZONYUNK, SZŰZ MÁRIA, ISTENNEK SZENT ANYJA! ~ IMÁDKOZZÁL ÉRETTÜNK, BŰNÖSÖKÉRT, ~ MOST ÉS HALÁLUNK ÓRÁJÁN. ~ ÁMEN. ~ ~ ~ Íme az Úrnak szolgáló leánya. ~ ~ Legyen nékem a te igéd szerint. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA… ~ ~ ~ És az Ige testté lőn. ~ ~ És miköztünk lakozék. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA… ~ ~ ~ Imádkozzál érettünk Istennek Szent Anyja. ~ ~ Hogy méltóak lehessünk Krisztus ígéreteire. Könyörögjünk. Kérünk téged, Úristen, öntsd lelkünkbe szent malasztodat, hogy akik az angyali üzenet által szent Fiadnak, Jézus Krisztusnak megtestesülését megismertük, az ő kínszenvedése és keresztje által a feltámadás dicsőségébe vitessünk. Ugyanazon a mi Urunk Jézus Krisztus által. ~ ~ Ámen. ○ ○ ○ Szent Isten, szent erős Isten, szent halhatatlan Isten, irgalmazz nekünk! ○ ○ ○ Éhínségtől, járványtól, tűzvésztől és háborútól ments meg, Uram, minket! ○ ○ ○

Jelen van

0 felhasználó
14 látogató

Látogatások

- ma: 76
- tegnap: 130
2020.07.07. 21:20 JóB
Hozzászólások: 0

„Jakobinus puccs” Amerikában?

„Jakobinus puccs” Amerikában?

> Kapcsolódó linkek és videók a cikk végén!

 

A szerkesztő megjegyzése:

itt nem néger-fehér ellentétről van szó. A tisztességes négerek ugyanúgy szenvedő alanyai ennek a mesterségesen generált idiotizmusnak, mint a fehér emberek. Még csak nem is rasszizmusról van szó. Itt a jó és a gonosz világméretű küzdelmének lehetünk a tanúi. Krisztus és az Antikrisztus, Isten és a Sátán harca ez. A végkifejletet az Evangéliumban olvashatjuk. Isten a Sátánt a tűz tavába veti, és Krisztus győzelmesen visszatér a Földre.

 

Thomas Jefferson ledöntött szobra Portlandben

 

Wall Street Journal vs. kulturális forradalmárok

A kapitalizmus szócsöveként ismert liberális újság szerkesztőségi vezércikkben támadja az amerikai kulturális forradalmárokat, jakobinusokról és puccsról beszélve.

A WSJ úgy látja: „Ha a liberálisok nem állítják meg a jakobinus baloldalt, egy olyan politikai ellencsapás és társadalmi törés fog bekövetkezni, amihez képest Donald Trump elnöksége csak egy teadélutánnak fog látszani”.

Szerkesztőségi vezércikkben ment neki az elszabadult kulturális forradalmároknak a Wall Street Journal. Az amerikai liberális-kapitalista rendszer hangadó lapjának június 22-i számában arról írnak: Amerika egy „jakobinus momentumot” él meg, az ország intézményeiben „kulturális puccs” zajlik, ami valójában a liberális értékek ellen irányul.

A lap szerint a George Floyd halála miatt kitört elégedetlenségi hullám lehetőséget teremtett a rasszizmus kérdésről és a rendőrségi reformról történő hasznos reflexiókra. De a politikai és kulturális erők ezekben a hetekben egy jóval egészségtelenebb irányba mozdultak: „a politikai konformizmus dühös hadjárata zajlik Amerika művészeti, oktatási, üzleti és szórakoztatóipari intézményeiben” – írják.

Ez a „kikényszerített kulturális fordulat” a WSJ szerint azzal fenyeget, hogy

elpusztítja Amerika maradék polgári rendjét,

és elérhetetlen távolságba tolja a fenntartható faji, politikai és társadalmi haladást.

„Azért nevezzük ezt jakobinus momentumnak, mert megvan benne a forradalmi elme féktelen és válogatás nélküli ítélkezése. A guillotine nincs használatban, de az impulzus ugyanaz, ahogy karriereket, megélhetéseket és hírneveket pusztítanak el. A lemondások, kirúgások, kitagadások és kikényszerített bocsánatkérések hulláma a nagyobb és kisebb intézményekben olyan gyorsan történik, hogy azt alig lehet követni” – írják.

A lap felsorolja a legkülönfélébb eseteket, a New York Times és a Philadelphia Inquirer szerkesztőinek kirúgását egy-egy nem megfelelőnek talált cikk miatt; avagy egy chicagói bankár-közgazdász munkahelyvesztését a Black Lives Matter és korábban a baloldali erőszak kritizálása miatt.

A „tisztogatások” a Wall Street Journal szerint a teljes tudományos életben zajlanak.

Egy oktatót azért függesztettek föl a Kaliforniai Egyetemen, mert elutasította egy diák kérését, aki külön elbírálást kért a fekete hallgatók vizsgáztatására. Egy másik oktató azért került vizsgálat alá, mert felolvasta előadás közben Martin Luther King egy levelét, amiben szerepelt „az n-betűs szó” – a nigger.

Az ellehetetlenítési hullám folytatódott a baloldali körökben, illetve a sport világában is, a zavargások kritizálása vagy a „minden élet számít” gondolat felvetése miatt – emlékeztet a lap.

Ahogy ismert, a szórakoztatóiparban is zajlik a forradalom, olyan filmek elérésének korlátozásával, mint az Elfújta a szél. Az utóbbi időben pedig elkezdődtek a szobordöntögetések is.

A WSJ bemutat egy olyan esetet is, amikor egy vermonti iskolaigazgatót a miatt rúgtak ki, mert kifejtette: „Erősen hiszem, hogy a Fekete Életek Számítanak”, de „csak azért, mert nem járkálok BLM-felirattal, nem jelenti azt, hogy rasszista vagyok”.

A Wall Street Journal szerint lehet, hogy e kampányok néhány célpontja nem a legmegfelelőbben fogalmazott, de

az eltörlés kultúrájának (cancel culture) apologétái mindig találnak okot arra, hogy stigmatizáljanak vagy száműzzenek valakit.

„Egyesek számára az olyan közjók, mint a tudományos szabadság vagy a politikai pluralizmus elpusztítása csak járulékos veszteségek egy igaznak látszó ügy miatt. Kételkedünk abban, hogy a legtöbb amerikai egyetért ezzel a könyörtelen és büntető jellegű, kultúraformáló szándékú megközelítéssel, de most a forradalmárok vannak szolgálatban, bosszút szomjazva” – fogalmaz a lap. 

A lap szerkesztősége szerint ezek a forradalmárok „nem fognak maguktól megállni, mert a hadjáratuk a hatalomról és a kontrollról szól, és új gonoszokra van szükségük. De ahogy végigvonulnak a liberális intézményeken, úgy dobják szemétre a szabad szólás, a demokratikus vita és a kulturális tolerancia liberális értékeit”. 

A WSJ úgy látja: „Valakinek véget kell ennek vetnie, és az elsősorban a liberális elit kell, hogy legyen. Az egyetemek, alapítványok, múzeumok, médiumok és vállalatok vezetőinek a még megmaradt erkölcsi autoritásuk birtokában fel kell szólalniuk a liberális társadalom ügye mellett. Megvan a veszélye annak, hogy aki – bármennyire ész-szerűen is – felszólal, a csőcselék célpontja lesz. De ha egy vagy két vezető így tesz, talán mások is követik majd őket.”

„Ha a liberálisok nem állítják meg a jakobinus baloldalt, egy olyan politikai ellencsapás és társadalmi törés fog bekövetkezni, amihez képest Donald Trump elnöksége csak egy teadélutánnak fog látszani” – zárja vezércikkét a Wall Street Journal szerkesztősége.

Forrás:  Mandíner  2020. június 24. 11:04

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Kapcsolódó cikkek és videók:

              >   Bevetették a Nemzeti Gárdát az erőszakos tüntetések miatt

>   Jakobinus terror Amerikában - Bogár L.

  >   Egy BLM-tüntetésen lelőtt néger gyerek édesapjának üzenete

  >   Fiatal anyukát lőttek agyon BLM-szimpatizánsok

       

https://www.thesun.co.uk/news/12102626/mom-jessica-doty-whitaker-shot-dead-black-lives-matter-argument/?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_202007

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás