Tiszta Forrás
2023. december 10.   
Névnap: Judit, Loretta

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

Jelen van

0 felhasználó
18 látogató

Látogatások

- ma: 30
- tegnap: 148
2020.07.07. 21:20 JóB
Hozzászólások: 0

„Jakobinus puccs” Amerikában?

„Jakobinus puccs” Amerikában?

> Kapcsolódó linkek és videók a cikk végén!

 

A szerkesztő megjegyzése:

itt nem néger-fehér ellentétről van szó. A tisztességes négerek ugyanúgy szenvedő alanyai ennek a mesterségesen generált idiotizmusnak, mint a fehér emberek. Még csak nem is rasszizmusról van szó. Itt a jó és a gonosz világméretű küzdelmének lehetünk a tanúi. Krisztus és az Antikrisztus, Isten és a Sátán harca ez. A végkifejletet az Evangéliumban olvashatjuk. Isten a Sátánt a tűz tavába veti, és Krisztus győzelmesen visszatér a Földre.

 

Thomas Jefferson ledöntött szobra Portlandben

 

Wall Street Journal vs. kulturális forradalmárok

A kapitalizmus szócsöveként ismert liberális újság szerkesztőségi vezércikkben támadja az amerikai kulturális forradalmárokat, jakobinusokról és puccsról beszélve.

A WSJ úgy látja: „Ha a liberálisok nem állítják meg a jakobinus baloldalt, egy olyan politikai ellencsapás és társadalmi törés fog bekövetkezni, amihez képest Donald Trump elnöksége csak egy teadélutánnak fog látszani”.

Szerkesztőségi vezércikkben ment neki az elszabadult kulturális forradalmároknak a Wall Street Journal. Az amerikai liberális-kapitalista rendszer hangadó lapjának június 22-i számában arról írnak: Amerika egy „jakobinus momentumot” él meg, az ország intézményeiben „kulturális puccs” zajlik, ami valójában a liberális értékek ellen irányul.

A lap szerint a George Floyd halála miatt kitört elégedetlenségi hullám lehetőséget teremtett a rasszizmus kérdésről és a rendőrségi reformról történő hasznos reflexiókra. De a politikai és kulturális erők ezekben a hetekben egy jóval egészségtelenebb irányba mozdultak: „a politikai konformizmus dühös hadjárata zajlik Amerika művészeti, oktatási, üzleti és szórakoztatóipari intézményeiben” – írják.

Ez a „kikényszerített kulturális fordulat” a WSJ szerint azzal fenyeget, hogy

elpusztítja Amerika maradék polgári rendjét,

és elérhetetlen távolságba tolja a fenntartható faji, politikai és társadalmi haladást.

„Azért nevezzük ezt jakobinus momentumnak, mert megvan benne a forradalmi elme féktelen és válogatás nélküli ítélkezése. A guillotine nincs használatban, de az impulzus ugyanaz, ahogy karriereket, megélhetéseket és hírneveket pusztítanak el. A lemondások, kirúgások, kitagadások és kikényszerített bocsánatkérések hulláma a nagyobb és kisebb intézményekben olyan gyorsan történik, hogy azt alig lehet követni” – írják.

A lap felsorolja a legkülönfélébb eseteket, a New York Times és a Philadelphia Inquirer szerkesztőinek kirúgását egy-egy nem megfelelőnek talált cikk miatt; avagy egy chicagói bankár-közgazdász munkahelyvesztését a Black Lives Matter és korábban a baloldali erőszak kritizálása miatt.

A „tisztogatások” a Wall Street Journal szerint a teljes tudományos életben zajlanak.

Egy oktatót azért függesztettek föl a Kaliforniai Egyetemen, mert elutasította egy diák kérését, aki külön elbírálást kért a fekete hallgatók vizsgáztatására. Egy másik oktató azért került vizsgálat alá, mert felolvasta előadás közben Martin Luther King egy levelét, amiben szerepelt „az n-betűs szó” – a nigger.

Az ellehetetlenítési hullám folytatódott a baloldali körökben, illetve a sport világában is, a zavargások kritizálása vagy a „minden élet számít” gondolat felvetése miatt – emlékeztet a lap.

Ahogy ismert, a szórakoztatóiparban is zajlik a forradalom, olyan filmek elérésének korlátozásával, mint az Elfújta a szél. Az utóbbi időben pedig elkezdődtek a szobordöntögetések is.

A WSJ bemutat egy olyan esetet is, amikor egy vermonti iskolaigazgatót a miatt rúgtak ki, mert kifejtette: „Erősen hiszem, hogy a Fekete Életek Számítanak”, de „csak azért, mert nem járkálok BLM-felirattal, nem jelenti azt, hogy rasszista vagyok”.

A Wall Street Journal szerint lehet, hogy e kampányok néhány célpontja nem a legmegfelelőbben fogalmazott, de

az eltörlés kultúrájának (cancel culture) apologétái mindig találnak okot arra, hogy stigmatizáljanak vagy száműzzenek valakit.

„Egyesek számára az olyan közjók, mint a tudományos szabadság vagy a politikai pluralizmus elpusztítása csak járulékos veszteségek egy igaznak látszó ügy miatt. Kételkedünk abban, hogy a legtöbb amerikai egyetért ezzel a könyörtelen és büntető jellegű, kultúraformáló szándékú megközelítéssel, de most a forradalmárok vannak szolgálatban, bosszút szomjazva” – fogalmaz a lap. 

A lap szerkesztősége szerint ezek a forradalmárok „nem fognak maguktól megállni, mert a hadjáratuk a hatalomról és a kontrollról szól, és új gonoszokra van szükségük. De ahogy végigvonulnak a liberális intézményeken, úgy dobják szemétre a szabad szólás, a demokratikus vita és a kulturális tolerancia liberális értékeit”. 

A WSJ úgy látja: „Valakinek véget kell ennek vetnie, és az elsősorban a liberális elit kell, hogy legyen. Az egyetemek, alapítványok, múzeumok, médiumok és vállalatok vezetőinek a még megmaradt erkölcsi autoritásuk birtokában fel kell szólalniuk a liberális társadalom ügye mellett. Megvan a veszélye annak, hogy aki – bármennyire ész-szerűen is – felszólal, a csőcselék célpontja lesz. De ha egy vagy két vezető így tesz, talán mások is követik majd őket.”

„Ha a liberálisok nem állítják meg a jakobinus baloldalt, egy olyan politikai ellencsapás és társadalmi törés fog bekövetkezni, amihez képest Donald Trump elnöksége csak egy teadélutánnak fog látszani” – zárja vezércikkét a Wall Street Journal szerkesztősége.

Forrás:  Mandíner  2020. június 24. 11:04

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Kapcsolódó cikkek és videók:

              >   Bevetették a Nemzeti Gárdát az erőszakos tüntetések miatt

>   Jakobinus terror Amerikában - Bogár L.

  >   Egy BLM-tüntetésen lelőtt néger gyerek édesapjának üzenete

  >   Fiatal anyukát lőttek agyon BLM-szimpatizánsok

       

https://www.thesun.co.uk/news/12102626/mom-jessica-doty-whitaker-shot-dead-black-lives-matter-argument/?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_202007

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás