Tiszta Forrás
2023. szeptember 24.   
Névnap: Gellért, Gerda

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

Jelen van

0 felhasználó
14 látogató

Látogatások

- ma: 20
- tegnap: 114
2020.10.29. 15:45 JóB
Hozzászólások: 0

Három embert meggyilkolt az iszlamista terrorista a nizzai bazilikában

Három embert meggyilkolt az iszlamista terrorista a nizzai bazilikában

Legalább három ember meghalt és többen megsebesültek Nizzában egy késes támadásban a Notre-Dame-bazilikában október 29-én reggel 9 óra körül.

Az egyik áldozat egy közeli étterembe menekült, de olyan súlyosak voltak a sérülései, hogy nem tudták megmenteni az életét.

/Kapcsolódó linkek a cikk végén./

 

 

A hírt a város polgármestere, Christian Estrosi közölte a Twitteren. A környéken lévők lövéseket és robbanásokat is hallottak, amelyek a hatóságok közlése szerint a rendőrségi akciót kísérték. 

Az elkövetőt ártalmatlanították, meglőtték és kórházba szállították. „Minden jel arra mutat, hogy terrortámadás érte a Notre-Dame-bazilikát”, írta a nizzai polgármester. A belügyminiszter figyelmeztette a lakosságot, hogy a környéket kiürítették, és ne menjenek a helyszínre. Az ügyben a terrorellenes ügyészség nyomoz.

A tettest, aki még elfogásakor is „Allah akbar!”-t kiáltozott, és feltételezhetően iszlamista terrorista indítékkal ölt, elfogták a rendőrök.

A Reuters hírügynökség rendőrségi forrásokra hivatkozva három halottról számolt be, és arról írt, hogy az áldozatok egyikét, egy nőt állítólag lefejeztek.

A BBC World tudósítója arról számolt be, hogy a támadás Nizza vegyes etnikumú negyedében történt, a Notre-Dame-bazilika közelében, ahol egy mecset és egy zsinagóga is található. Felhívta a figyelmet, hogy a támadás a muszlimok egyik legfontosabb ünnepén, Allah próféta születésnapján történt.

Emmanuel Macron francia elnök úton van a dél-franciaországi városba. Párizsban a francia parlament úgy döntött, hogy egyperces csenddel fejezi ki szolidaritását az áldozatokkal és hozzátartozóikkal.

A dél-franciaországi város polgármestere azonnal terrorcselekménynek nyilvánította a történteket és azt kérte, hogy helyezzék megfigyelés alá az összes templomot vagy zárják be azokat, ahogy a város más istentiszteleti helyeit is.

*

Nizzában 2016. július 14-én egy kamionos merénylő az ünneplő tömegbe hajtott. 86 ember életét vesztette és több százan megsebesültek.

Még nincs két hete, hogy az észak-franciaországi Conflans-Sainte-Honorine-ban egy csecsen származású terrorista megölte Samuel Patyt, miután a tanár ellen szabályos hadjárat indult a közösségi médiában, mert Mohamed prófétát ábrázoló karikatúrákat mutatott a diákjainak.

E támadások közé sorolhatjuk a 85 éves Jacques Hamel atya meggyilkolását is, akit szentmise bemutatása közben öltek meg a franciaországi Saint-Etienne-du-Rouvray-ben 2016. július 26-án. A 21. századi Európában ez volt az első alkalom, hogy a dzsihadisták céltáblája egy pap volt.

Forrás: Euronews, Hirado.hu, Vatikáni Rádió

Fotó: Hirado.hu , Magyar Kurír

 

Ld. még:   https://www.origo.hu/nagyvilag/20201029-nice-keseles.html

Olaszországból érkezhetett a nizzai merénylő

https://index.hu/kulfold/2020/10/29/terrortamadas_nizza_franciaorszag_elkoveto/

A nizzai támadó a merénylet előtt néhány nappal még Olaszországban volt

https://www.origo.hu/nagyvilag/20201031-a-nizzai-tamado-a-merenylet-elott-nehany-nappal-meg-olaszorszagban-volt.html

Szijjártó Péter: Európa, ébresztő!

https://index.hu/kulfold/2020/10/29/szijjarto_peter_nizza_terror_europa/

Rálőttek egy ortodox papra a franciaországi Lyonban

https://www.magyarkurir.hu/hirek/ralottek-egy-ortodox-papra-franciaorszagi-lyonban-tamado-elmenekult

 

 

 

   

 

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás