Tiszta Forrás
2021. március 02.   
Névnap: Lujza, Ágnes

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

ZSOLTÁR 49 ~ ~ ~ ~ Szól az Úr, az istenek Istene, és szólítja a földet napkelettől napnyugatig. ~ ~ Felragyog Sionból ékes szépséggel az Isten. ~ ~ Jön íme, Isten, íme, jön a mi Istenünk és nem hallgat: színe előtt emésztő tűz, körülötte hatalmas förgeteg. ~ ~ Szólítja onnan felülről az eget s a földet, hogy népe fölött ítélkezzék: ˝Gyűjtsétek elém szentjeimet, akik az áldozatban szövetségre léptek velem.˝ ~ ~ Igazságát hirdetik az egek, mert Isten tart ítéletet. ~ ~ ˝Halljad én népem, hadd beszéljek, Izrael, hadd tegyek bizonyságot ellened: Én Isten, a te Istened vagyok. Nem áldozataidért perelek veled, hisz égő áldozataid folyton előttem vannak. ~ ~ Nem veszek el házadból fiatal bikákat, sem nyájaidból kecskebakokat. ~ ~ Mert enyém az erdő minden vadja, az állatok ezrei a hegyekben. ~ ~ Ismerem az ég minden madarát, és ami csak mozog a mezőn, az enyém. ~ ~ Ha éheznék, nem kellene neked szólnom, mert enyém a földkereksége, s mindaz, ami betölti. ~ ~ Eszem-e én a bikák húsát, iszom-e én a kecskebakok vérét? ~ ~ Dicséretet mutass be áldozatul Istennek, és teljesítsd fogadalmaidat a Fölségesnek; Hívj segítségül a szorongatás napján: megmentelek, és te dicsérni fogsz engem.˝ ~ ~ A bűnöshöz azonban így szól az Isten: ˝Miért beszélsz te parancsolataimról, s miért veszed szádra szövetségemet? ~ ~ Hiszen te gyűlölöd a fegyelmet, és hátad mögé veted szavaimat. ~ ~ Ha tolvajt láttál, vele tartottál, házasságtörőkkel közösködtél. ~ ~ Szád gonoszságot árasztott, és nyelved csalárdságot szőtt. ~ ~ Leültél és testvéred ellen beszéltél, és gáncsot vetettél anyád fia elé. ~ ~ Így cselekedtél, s mivel én hallgattam, azt hitted, hogy olyan vagyok, mint te. ~ ~ Pedig perbeszállok veled és mindezt felhozom ellened. ~ ~ Értsétek meg ezt ti, akik megfeledkeztek Istenről, nehogy védtelenek legyetek, amikor elragadlak titeket! ~ ~ Aki a dicséret áldozatát mutatja be, az tisztel engem, és aki bűntelenül jár az úton, annak mutatom meg Isten üdvösségét.˝ ~ ~ ~ ~

Jelen van

0 felhasználó
17 látogató

Látogatások

- ma: 88
- tegnap: 140
2020.10.29. 15:45 JóB
Hozzászólások: 0

Három embert meggyilkolt az iszlamista terrorista a nizzai bazilikában

Három embert meggyilkolt az iszlamista terrorista a nizzai bazilikában

Legalább három ember meghalt és többen megsebesültek Nizzában egy késes támadásban a Notre-Dame-bazilikában október 29-én reggel 9 óra körül.

Az egyik áldozat egy közeli étterembe menekült, de olyan súlyosak voltak a sérülései, hogy nem tudták megmenteni az életét.

/Kapcsolódó linkek a cikk végén./

 

 

A hírt a város polgármestere, Christian Estrosi közölte a Twitteren. A környéken lévők lövéseket és robbanásokat is hallottak, amelyek a hatóságok közlése szerint a rendőrségi akciót kísérték. 

Az elkövetőt ártalmatlanították, meglőtték és kórházba szállították. „Minden jel arra mutat, hogy terrortámadás érte a Notre-Dame-bazilikát”, írta a nizzai polgármester. A belügyminiszter figyelmeztette a lakosságot, hogy a környéket kiürítették, és ne menjenek a helyszínre. Az ügyben a terrorellenes ügyészség nyomoz.

A tettest, aki még elfogásakor is „Allah akbar!”-t kiáltozott, és feltételezhetően iszlamista terrorista indítékkal ölt, elfogták a rendőrök.

A Reuters hírügynökség rendőrségi forrásokra hivatkozva három halottról számolt be, és arról írt, hogy az áldozatok egyikét, egy nőt állítólag lefejeztek.

A BBC World tudósítója arról számolt be, hogy a támadás Nizza vegyes etnikumú negyedében történt, a Notre-Dame-bazilika közelében, ahol egy mecset és egy zsinagóga is található. Felhívta a figyelmet, hogy a támadás a muszlimok egyik legfontosabb ünnepén, Allah próféta születésnapján történt.

Emmanuel Macron francia elnök úton van a dél-franciaországi városba. Párizsban a francia parlament úgy döntött, hogy egyperces csenddel fejezi ki szolidaritását az áldozatokkal és hozzátartozóikkal.

A dél-franciaországi város polgármestere azonnal terrorcselekménynek nyilvánította a történteket és azt kérte, hogy helyezzék megfigyelés alá az összes templomot vagy zárják be azokat, ahogy a város más istentiszteleti helyeit is.

*

Nizzában 2016. július 14-én egy kamionos merénylő az ünneplő tömegbe hajtott. 86 ember életét vesztette és több százan megsebesültek.

Még nincs két hete, hogy az észak-franciaországi Conflans-Sainte-Honorine-ban egy csecsen származású terrorista megölte Samuel Patyt, miután a tanár ellen szabályos hadjárat indult a közösségi médiában, mert Mohamed prófétát ábrázoló karikatúrákat mutatott a diákjainak.

E támadások közé sorolhatjuk a 85 éves Jacques Hamel atya meggyilkolását is, akit szentmise bemutatása közben öltek meg a franciaországi Saint-Etienne-du-Rouvray-ben 2016. július 26-án. A 21. századi Európában ez volt az első alkalom, hogy a dzsihadisták céltáblája egy pap volt.

Forrás: Euronews, Hirado.hu, Vatikáni Rádió

Fotó: Hirado.hu , Magyar Kurír

 

Ld. még:   https://www.origo.hu/nagyvilag/20201029-nice-keseles.html

Olaszországból érkezhetett a nizzai merénylő

https://index.hu/kulfold/2020/10/29/terrortamadas_nizza_franciaorszag_elkoveto/

A nizzai támadó a merénylet előtt néhány nappal még Olaszországban volt

https://www.origo.hu/nagyvilag/20201031-a-nizzai-tamado-a-merenylet-elott-nehany-nappal-meg-olaszorszagban-volt.html

Szijjártó Péter: Európa, ébresztő!

https://index.hu/kulfold/2020/10/29/szijjarto_peter_nizza_terror_europa/

Rálőttek egy ortodox papra a franciaországi Lyonban

https://www.magyarkurir.hu/hirek/ralottek-egy-ortodox-papra-franciaorszagi-lyonban-tamado-elmenekult

 

 

 

   

 

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás