Tiszta Forrás
2023. december 10.   
Névnap: Judit, Loretta

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

Adventi esti imádság: ~ ☼ ☼ ~ O Adonai, et Dux domus Israel, qui Moysi in igne flammae rubi apparuisti, et ei in Sina legem dedisti: veni ad redimendum nos in brachio extento. ~ ☼ ☼ ☼ ~ Ó, Urunk és Izrael Fejedelme, Te megjelentél Mózesnek az égő csipkebokor tüzében és Sinai hegyén törvényt adtál neki. Jöjj, nyújtsd ki karodat, hogy megválts bennünket. ~ ☼ ☼ ~

Jelen van

0 felhasználó
18 látogató

Látogatások

- ma: 162
- tegnap: 148
2020.11.03. 10:40 beckerj
Hozzászólások: 0

Terrortámadás Bécs belvárosában, többen meghaltak, sok a súlyos sérült

Terrortámadás Bécs belvárosában, többen meghaltak, sok a súlyos sérült

Terrortámadás volt hétfő este Bécs belvárosában, több helyszínen, köztük egy zsinagógánál is. A szemtanúk arról számoltak be, hogy sok lövést hallottak. Az osztrák Kronen Zeitung szerint az egyik merénylő felrobbantotta magát, de meghalt egy járókelő és az egyik terrorista agyonlőtt egy rendőrt. (A képen az egyik gyilkos terrorista látható.) /Kapcsolódó linkek a cikk végén./

 

Michael Ludwig bécsi polgármester szerint 15 embert vittek kórházba, meglőtték őket. Közülük hét ember sérülései nagyon súlyosak. A BFM francia hírtelevízió osztrák tudósítójától úgy tudja, hogy sokkal több, összesen 25 ember van kórházban. Hétfő éjszakai sajtótájékoztatóján a rendőrség több halottról beszélt, de pontos számot nem mondtak. Azt ígérték, hogy reggel adnak újabb tájékoztatást.

A belügyminiszter azt kérte, reggel ne menjenek iskolába a gyerekek Bécsben. A támadás az éjszakai kijárási tilalom bevezetése előtti utolsó estén történt. Keddtől ugyanis este 8 és reggel 6 között senki sem mehet ki a lakásából a koronavírus-járvány miatt.

 

Frissítés: 07:00

Három ártatlan halálos áldozata van a hétfő esti bécsi merényletnek, két arra járó férfi és egy nő. A merénylő, akit a rendőrök lelőttek, az Iszlám Állam nevű terrorszervezet szimpatizánsa volt - közölte reggeli sajtóértekezletén az osztrák belügyminiszter és a bécsi rendőrfőkapitány.

Bécsben ezer rendőrt vetettek be esetleges további merénylők felkutatására és az eset kivizsgálására. A hatóságok azt tanácsolják az embereknek, hogy kerüljék el a belvárost.

"Nem zárható ki, hogy van még szökésben elkövető" - jelentette ki Karl Nehammer belügyminiszter. Elmondta, hogy a lelőtt merénylőn nem robbanóöv volt, hanem csak az utánzata.

Frissítés: 01:22

Évek óta ez a legnehezebb napja Ausztriának, terrortámadás történt - kezdte Karl Nehammer osztrák belügyminiszter a sajtótájékoztatót. Hozzátette, több halottja és több sérültje van a támadásnak. Egy teljesen felfegyverzett terroristát ártalmatlanítottak, de legalább még egy támadó elmenekült. Hatalmas rendőri készültség van Bécsben.

Arra kérte az embereket, hogy maradjanak otthon, főleg a belvárost kerüljék el, reggel pedig ne menjen egy gyerek se iskolába Bécsben. Aki meg tudja oldani, dolgozzon otthonról - tette hozzá.

Karl Nehammer osztrák belügyminiszter a kedd hajlani sajtótájékoztatón.

FORRÁS: AFP/JOE KLAMAR

 

Gerhard Pürstl bécsi rendőrfőnök arról beszélt, hogy egy civil meghalt, többen pedig kórházba kerültek.

Frissítés: 23:55

Sebastian Kurz osztrák kancellár megerősítette, hogy terrortámadás történt, egy elkövetőt ártalmatlanítottak a rendőrök, de több még menekül. Visszataszítónak nevezte a támadást és azt mondta, hogy örül, hogy az egyik agresszort a rendőrök kiiktatták (megölték).

Frissítés: 23:28

A Kronen Zeitung szerint az egyik halálos áldozat az egyik terrorista, rajta kívül pedig egy rendőr és egy járókelő is meghalt.

Frissítés: 23:22

Karl Nehammer osztrák belügyminiszter az ORF közszolgálati televíziónak azt mondta, több veszélyes, felfegyverzett elkövetőről tudnak, ezért ismét arra kérte az embereket, hogy maradjanak otthon. Nagy erőkkel keresik az elkövetőket - tette hozzá. 

Frissítés: 22:37:

Az APA osztrák hírügynökség szerint 15 sérültet ápolnak kórházban. Közülük legalább heten súlyosan megsérültek.

Frissítés: 22:30:

A rendőrség megerősítette, hogy több elkövető van, akik gépfegyverekkel lövöldöztek, összesen hat helyszínen. Egy halálos áldozat egy civil, több ember pedig súlyosan megsérült, köztük egy rendőr. Egy elkövetőt a rendőrök lelőttek.

Korábban írtuk:

Az egyik osztrák lap, a Falter főszerkesztője Twitter-oldalán belügyminisztériumi információkra hivatkozva azt írta, hogy egy ember meghalt és többen megsérültek.

A bécsi rendőrség nem sokkal este kilenc óra előtt megerősítette, hogy több lövést is leadott valaki a belvárosban, amelyekben többen megsérültek. Minden rendőri egységet a helyszínre irányítottak. A helyieket arra kérték, kerüljék a nyilvános helyeket és ne töltsenek fel képeket a közösségimédia-oldalakra, hanem küldjék el a rendőrségnek.

Az APA osztrák hírügynökségnak a belügyminisztérium azt mondta, hogy vagy terrortámadás vagy ámokfutás történt. Az elkövetők többen lehettek, egyikük meghalt - erősítette meg a belügyminisztérium -, egy másik viszont még menekül.