Tiszta Forrás
2023. december 03.   
Névnap: Ferenc, Olívia

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

ANGELUS ~ ~ ♡ ~ ~ Angelus Domini nuntiavit Mariae. ~ ~ Et concepit de Spiritu Sancto. ~ ~ ~ AVE MARIA, GRATIA PLENA. ~ DOMINUS TECUM, ~ BENEDICTA TU IN MULIERIBUS, ~ ET BENEDICTUS FRUCTUS VENTRIS TUI: IESUS. ~ SANCTA MARIA, MATER DEI, ~ ORA PRO NOBIS PECCATORIBUS, ~ NUNC ET IN HORA MORTIS NOSTRAE. ~ AMEN. ~ ~ ~ Ecce Ancilla Domini. ~ ~ Fiat mihi secundum verbum tuum. ~ ~ ~ AVE MARIA… ~ ~ ~ Et Verbum caro factum est. ~ ~ Et habitavit in nobis. ~ ~ ~ AVE MARIA… ~ ~ ~ Ora pro nobis Sancta Dei Genitrix. ~ ~ Ut digni efficiamur promissionibus Christi. Oremus. Gratiam tuam, quesumus, Domine, mentibus nostris infunde, út qui angelo nuntiante Christi Filii tui incarnationem cognovimus, per passionem eius et crucem ad resurrectionis gloriam perducamur. Per eumdem Christum Dominum nostrum. ~ ~ Amen. ~ ~ ~ ~ I I I ~ ~ ~ ~ ÚRANGYALA ~ ~ ~ ~ Az Úr angyala köszönté a Boldogságos Szűz Máriát. ~ ~ És ő méhébe fogadá Szentlélektől szent Fiát. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA, MALASZTTAL TELJES. ~ AZ ÚR VAN TEVELED; ~ ÁLDOTT VAGY TE AZ ASSZONYOK KÖZÖTT, ~ ÉS ÁLDOTT A TE MÉHEDNEK GYÜMÖLCSE: JÉZUS. ~ ASSZONYUNK, SZŰZ MÁRIA, ISTENNEK SZENT ANYJA! ~ IMÁDKOZZÁL ÉRETTÜNK, BŰNÖSÖKÉRT, ~ MOST ÉS HALÁLUNK ÓRÁJÁN. ~ ÁMEN. ~ ~ ~ Íme az Úrnak szolgáló leánya. ~ ~ Legyen nékem a te igéd szerint. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA… ~ ~ ~ És az Ige testté lőn. ~ ~ És miköztünk lakozék. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA… ~ ~ ~ Imádkozzál érettünk Istennek Szent Anyja. ~ ~ Hogy méltóak lehessünk Krisztus ígéreteire. Könyörögjünk. Kérünk téged, Úristen, öntsd lelkünkbe szent malasztodat, hogy akik az angyali üzenet által szent Fiadnak, Jézus Krisztusnak megtestesülését megismertük, az ő kínszenvedése és keresztje által a feltámadás dicsőségébe vitessünk. Ugyanazon a mi Urunk Jézus Krisztus által. ~ ~ Ámen.

Jelen van

0 felhasználó
28 látogató

Látogatások

- ma: 99
- tegnap: 131
2015.02.05. 19:00 JóB
Hozzászólások: 0

Hová tart a világ?

Hová tart a világ?

Újabb katolikus templomot ért támadás Indiában

2015. február 4. szerda 17:31

Az indiai fővárosban, Újdelhiben újabb katolikus templomot ért támadás, amely az utóbbi két hónapban már az ötödik hasonló eset – tudósít a Vatikáni Rádió angol nyelvű oldala.

A támadók január 2-án, hétfőn korán reggel feltörték a Vasant Kunj nevű negyedben található Szent Alphonsa-templom főkapuját, és először a sekrestyébe hatoltak be, majd szétszórták a tabernákulumban őrzött szentostyákat – mondta Delhi érsekének szóvivője, Savarimuthu Shankar az UCA News-nak.

 A reggeli órákban a templom plébánosa, Vincent Salvatore nyitva találta a tabernákulumot, amelyből hiányzott a cibórium. A szentostyák az oltárra és a földre voltak szórva.


A templomot Alphonsa nővérről, India első női szentjéről nevezték el, akit XVI. Benedek pápa kanonizált 2008-ban. Bizonyítékok hiányában az egyház senkit nem jelentett fel, a rendőrség pedig rablásként jegyezte be az esetet.

A keresztény közösség december 1-je óta számtalan támadásnak volt kitéve, amikor a Dilshad Garden-negyedben lévő Szent Sebestyén-templomot feltételezések szerint felgyújtották. Pár nappal később Jasola-kerület egyik katolikus templomát dobálták meg kövekkel, kisebb károkat okozva. Januárban egy betlehemi jelenetből származó bölcsőt találtak elégetve a Rohini-kerület egyik templománál, míg január 14-én egy másik katolikus templomot támadott meg három ismeretlen férfi és zúzta szét a templom grottáját.

Savarimuthu Shankar elmondta, hogy Delhi keresztény közössége gyertyás virrasztást tartott hétfőn este, hogy tiltakozzon a Szent Alphonsa-templomot ért támadás ellen. Az érsek szóvivője azt is megemlítette, hogy a hatóságok azóta nem tettek semmit, hogy az egyházi tisztviselők személyesen tudatták Narenda Modi miniszterelnököt és Pranab Mukherjee államelnököt a korábbi, keresztényeket ért támadásokról.

Ahogyan elmondta: „A helyzet kezd nagyon nyugtalanítóvá válni. A közösség számára nem maradt más lehetőség, mint kimenni az utcákra és tiltakozni.”

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír

------------------------------------------------------------------------------------

A keresztényüldözések hátterét világítja meg  a következő cikk:

A hindu nacionalisták keresztény tisztogatásba kezdtek Indiában

Az International Christian Concern figyelőszervezet arra figyelmeztet, hogy a Sangh Parivar, egy hindu nacionalista csoport, vallási alapú tisztogatást tervez a keresztény kisebbség ellen Indiában, a közel-keleten tevékenykedő ISIS-hez hasonlóan.

A teljes cikk itt olvasható:

http://kozbenjaro.blog.hu/2014/09/17/verfurdo_lesz_a_hindu_nacionalistak_kereszteny_tisztogatasba_kezdtek_indiaban

------------------------------------------------------------------------------------

Eddig az egyik hír. Egy másik hír Európából, azon belül is Magyarországról (Somogy megyéből):

A 20 éves fennállás alkalmából Krisna-völgy bejáratánál új recepcióépületet és egy tanösvényt is átadnak, amelyek az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap „Turisztikai tevékenységek ösztönzése” pályázatának támogatásával jöttek létre.

------------------------------------------------------------------------------------

Ide kívánkozna még egy harmadik hír is, bár ez nagyobb teret igényelne: Kalkuttai Teréz anya tevékenységéről lehetne írni. Nem egy cikket, hanem regényeket. Ő elment Indiába a nyomorultakhoz, az elesettekhez. Tevékenységét nem támogatták sem európai pénzintézetek és szervezetek, sem indiaiak. Egyedül Isten adott neki erőt, és elszántságot.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Hová tart ez a világ, és mi lesz a sorsa, ha így halad?  Csak Isten tudja. De Ő egyszer elküldte egyszülött Fiát, aki mindezt tudatta az emberekkel is.

Egyszer eljut mindenki Isten ítélőszéke elé, és ott számot kell adni az életéről, tetteiről.

„Kyrie eleison, Christe eleison!”

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás