Tiszta Forrás
2023. szeptember 25.   
Névnap: Eufrozina, Kende

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

~ ~ ♡ ~ ~ KEDVES GYEREKEK! ~ ~ ♡ ~ ~ Ma este a nagy német meseíró Grimm testvérek meséjét láthatjátok. A mese címe: A halász meg a felesége. ~ ♡ ~ ˝Jön már az ismerős százlábú, deres ősz.~ ~ Sepreget, kotorász, meg-megáll, lombot ráz, kruplit ás, szüretel… ~ ~ Sóhajtoz nagyokat, s harapja , kurtírja a hosszú napokat.˝ /Kányádi Sándor: Jön az ősz/ ~ ♡ ~ Álmodjatok szépeket, jó éjszakát gyerekek! ~ ♡ ~

Jelen van

0 felhasználó
18 látogató

Látogatások

- ma: 117
- tegnap: 127
2021.07.12. 13:00 JóB
Hozzászólások: 0

Büntetlenül megtámadhatják, megverhetik a bevándorlók a francia rendőröket

Büntetlenül megtámadhatják, megverhetik a bevándorlók a francia rendőröket

Franciaországban egyre nő a rendőrök elleni erőszak. A radikális baloldal támogatását élvező migráns hátterű lakosok rendszeresen támadják a rendőrséget, a szakma úgy érzi, magára hagyták. Michel Thooris, a France Police francia rendőrszakszervezet elnöke exkluzív interjút adott a V4NA nemzetközi hírügynökségnek az egyre durvább rendőrök elleni erőszak és a kiberzaklatás témái kapcsán.

V4NA: Manapság gyakori téma az erőszak fokozódása a francia társadalomban, különös tekintettel a személyek elleni támadásokra, melyek rendkívüli módon elszaporodtak az utóbbi időben, a rendőröket ért támadásokról azonban sokkal ritkábban esik szó, holott a hírek alapján ők állnak a bűnelkövetők célkeresztjében.

Michel Thooris: Sajnos a vezető hatalom normálisnak tartja, ha egy rendőr megsebesül vagy meghal szolgálat teljesítése közben, ezt a szakma velejáró kockázatának tekintik.

 A francia politikusok többsége szerint jobb, ha egy rendőrt sebesítenek vagy ölnek meg, mint egy bűnözőt, 

kollégáinkra egyfajta ágyútöltelékként tekintenek, ami rendkívüli nyugtalanságot okoz sorainkban. Olyanok vagyunk, mint egy autó ötödik kereke. 

Mi vagyunk a mindig kéznél lévő bűnbakok, akiket könnyű elővenni és ostorozni. A társadalom összes baja miatt minket okolnak, és mivel senki sem véd meg minket, könnyen rágalmazzák a rendőrséget és a munkatársainkat  - fűzte hozzá.

 

Forrás: V4NA

V4NA: A Párizs környéki Île-de-France régióban lévő Colombes városának zöld-párti polgármesterét július 6-án nagy összegű, 3000 eurós pénzbírság megfizetésére kötelezték, mert a rendőrséget a Vichy-kormány alatt működő, a nácik parancsát teljesítő rendőrséggel hasonlította össze. Mi a véleménye az ilyen és ehhez hasonló megnyilvánulásokról?

Michel Thooris: Az ilyen kijelentések egy, a francia politikát és médiát uraló oligarcha réteg által támogatott állandó "bashing" [zsarnok, elnyomó] politika velejárói. 

Ennek célja a bűnüldöző szervek visszaszorítása annak érdekében, hogy garantálni tudják a narko-terrorizmus és a radikális iszlamizmus büntetlenségét. 

V4NA: Ön szerint mi lenne a legfőbb intézkedés a francia lakosság biztonságának és a rendőrség békéjének helyreállítása érdekében?

Michel Thooris: 

Szabad kezet kellene adni a rendőrségnek, ahogy azt Bolsonaro és Duterte elnökök tették Brazíliában és a Fülöp-szigeteken. Olyan önvédelmi reformra van szükség Franciaországban, amely lehetővé teszi a rendőrök számára, hogy ők lőjenek először, még mielőtt a drogkereskedők megölik őket. Ezenfelül pedig olyan igazságszolgáltatásra van szükség, amely valóban bebörtönzi a bűnözőket.

Teljes börtönpolitikát szeretnénk. Ehhez az szükséges, hogy megszüntessék a halmazati büntetések alkalmazását, valamint beépítsék a sok bíró által alkalmazott büntetés egyéniesítésének elvét a rendszerbe.

V4NA: A francia médiában, a közösségi hálózatokon és bizonyos – elsősorban baloldali – politikusoktól sok kritikát hallhatunk a rendőrséggel kapcsolatban. Nem elfogultak ezek a megnyilvánulások, annak tudatában, hogy a közvélemény jelentős része támogatja a rendőrséget? Az Elabe közvélemény-kutató intézet májusban készült felmérése szerint a megkérdezettek 86 százaléka támogatta a rendőrséget, amikor az utcára vonultak Eric Masson avignoni rendőr meggyilkolását követően.

Michel Thooris: Ön a néma többség véleményét említi. 

A lakosság többsége valójában támogatja a rendőrséget, csakhogy a rendfenntartó erőkkel szimpatizáló francia lakosság többségét elhallgattatják. A média a baloldali iszlamistákról szól, akik rákényszerítik az emberekre ideológiai diktatúrájukat. 

Azok pedig, akik felmernek szólalni a csoportos gondolkodás totalitarizmusa ellen, súlyos árat fizetnek, gondolok itt a közösségi hálózatokon kibertámadások céltáblájává vált Mila-ra vagy Éric Zemmourra, akit folyamatosan feljelentenek, mert másképp merészel gondolkodni.

Egész Franciaországot megrázta a 36 éves avignoni rendőr, Éric Masson tragikus halála májusban. A fiatalembert egy drogdíler lőtte le kábítószer-ellenes bevetés közben, majd elmenekült a tett helyszínéről. A 19 és 20 éves fiatalembereket – a feltételezett gyilkost és tettestársát – pár nappal később az autópályán fogták el Avignon közelében, a rendőrség gyanúja szerint Spanyolországba tartottak.

A gyilkosságot követő hétvégén több százan gyűltek össze az avignoni rendőrőrs előtt, hogy megemlékezzenek Éric Massonról. Felcsendült a Marseillaise, és többen beszédet is mondtak, majd néma tisztelgés következett. Párizsban, a Champs-Élysées-n is összegyűlt számos rendőr, hogy a meggyilkolt társuk előtt tisztelegjenek.

 
 

A BFMTV és az Elabe közös közvélemény-kutatásából kiderült, hogy a franciák 86 százaléka támogatta a rendőrök kiállását a megölt társuk mellett, amikor a gyilkosság után az utcára vonultak. 


Forrás: Origo

-----------------------------------------------

 

 

Kapcsolódó cikk

 

 

 

 

 

 

 

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás