Tiszta Forrás
2019. október 16.   
Névnap: Gál, Margit

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

ELS SEGADORS ♦ ♦ ♦ Catalunya triomfant, tornarà a ser rica i plena. ♦ Endarrera aquesta gent tan unfana i tan superba. ♦ ♦ ♦ Bon cop de falç! ♦ Bon cop de falç, defensors de la terra! ♦ Bon cop de falç! ♦ ♦ ♦ Ara és hora, segadors. ♦ Ara és hora d΄ estar alerta. ♦ Per quan vingui un altre juny, esmolem ben bé les eines. ♦ ♦ ♦ Que tremoli l΄enemic, en veient la nostra ensenya. ♦ Com fem caure espigues d΄or, quan convé seguem cadenes. ♦ ♦ ♦

Jelen van

0 felhasználó
50 látogató

Látogatások

- ma: 725
- tegnap: 820
2015.03.10. 00:00 Pela
Hozzászólások: 0

Ellopott Michelangelo-levelekkel zsarolják a Vatikánt

Ellopott Michelangelo-levelekkel zsarolják a Vatikánt

 

Elloptak két Michelangelo-dokumentumot a vatikáni levéltárból, és a tolvaj pénzt követel értük – erősített meg egy lapértesülést a Vatikán szóvivője vasárnap.
 

 

 

 

Federico Lombardi szerint két, a reneszánsz zseni által írt levél tűnt el sok évvel ezelőtt a Szentszék levéltárából, s nemrég valaki felajánlotta a Szent Péter bazilika működtetéséért felelős Angelo Comastri bíborosnak, hogy „egy bizonyos összegért cserébe" visszaadja a ritka dokumentumokat.

Az ajánlatot „természetesen" azonnal elutasították, mert lopott tárgyakról van szó – mondta a szóvivő, hozzátéve, hogy a vatikáni és az olasz csendőrség szoros együttműködésben nyomoz a bűnügyben.

Lombardi szerint egy levéltáros – egy apáca – 1997-ben észlelte több dokumentum, köztük a Michelangelo-levelek hiányát, és értesítette is feletteseit az eltűnésről. Lombardi nem mondta meg, hogy eddig miért tartották titokban a lopást.

A hírt elsőként közlő olasz lap, az Il Messaggero még egy eltűnt Michelangelo-levélről tudott. Az újság úgy értesült, hogy a zsaroló a Vatikán egy volt alkalmazottja, és 100 ezer eurót követel a dokumentumokért.

A saját kezűleg írt levelek igen különlegesek, mert a Sixtus-kápolna falait kifestő mester többnyire nem maga írta a leveleit, hanem a tanítványaival íratta őket, és ő maga csak szignálta azokat.

MTI

Forrás: http://erdely.ma/hitvilag.php?id=182786&cim=ellopott_michelangelo_levelekkel_zsaroljak_a_vatikant

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás