Tiszta Forrás
2023. december 10.   
Névnap: Judit, Loretta

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

Jelen van

0 felhasználó
22 látogató

Látogatások

- ma: 25
- tegnap: 148
2022.11.30. 11:40 JóB
Hozzászólások: 0

Gondolatok a katari foci vb kapcsán

Gondolatok a katari foci vb kapcsán

Nézem a Katarban zajló futball világbajnokság mérkőzéseit. A színes, ötletes jelmezekbe öltözött szurkolósereg igazi hangulatot teremt a stadionokban. Az a sportot kedvelő néző érzése, hogy itt megszűnik minden külső zavaró tényező, és a világ minden részéről összesereglett futballzsenik szemet gyönyörködtető játékát önfeledten élvezhetik a szurkolók.

Ezen a világméretű sportrendezvényen éppen az (lenne) a szép, hogy bőrszíntől, vallási hovatartozástól, származástól függetlenül minden játékos és néző önfeledten élvezze a játékot. Valami szépet, valami varázslatosat bemutatni és látni a meccseken, aminek  a játékos, a csapat és a szurkoló egyaránt örülhet. Ami közös nevezőre hozza az iránit és amerikait, a franciát és a szenegálit, a japánt és a dél-koreait, a közép-afrikaki négert és a dán fehért. Erre vágynak az ellenfelek egymással békésen sörözgető (vagy teázgató) szurkolói, a tv. képernyők előtt izguló milliónyi néző és minden jószándékú ember (éljen bárhol is ezen a földtekén).

 

 

 

Az angyalok karácsonyi szózata jut eszembe: „Dicsőség a mennyben az Istennek, békesség a földön a jóakaratú embereknek!”

Meghatódva nézem, hogy egy-egy pályára lépő kiváló futballista keresztet vet, mielőtt labdába rúgna. Amikor pedig sikerül gólt szereznie, akkor is keresztet vet, felmutatva az égre, hálát adva Istennek. Ezek igazi, karakán sportemberek, akik minden körülmények között vállalják a hitüket.

 

De ahogyan a profán világ minden szegletébe, úgy a sportba is beszűrődött már a Sátán füstje. A FIFA (Fédération internationale de Football Association - Nemzetközi Labdarúgó-szövetség) prominens vezetői mindenkor gondoskodnak arról, hogy ne lehessen felhőtlen az öröme a futballvilág szereplőinek, és a focikedvelő millióknak.  2015. május 27-én Zürichben letartóztatták a FIFA több vezetőjét, köztük két alelnököt. Sepp Blatter elnök sajtónyilatkozatban közölte, hogy nem kíván lemondani. A FIFA tisztújító közgyűlését 2016. február 26-ra péntekre tűzték ki. Sem Sepp Blatter, sem Michel Platini a választáson nem indulhatott, mivel minden sporttevékenységtől eltiltották őket 8 évre. A nem éppen a dús hajáról híres új elnök, Gianni Infantino regnálása alatt sem változott sok minden. A „No to racism” és a „Respeckt” szövegek mellett a szivárvány színeivel kérkedő UEFA (Union of European Football Associations - Európai Labdarúgó-szövetség) zászló, a szivárványos karszalaggal kérkedő (pl. angol és német) válogatott labdarúgók, a szivárványos zászlókkal provokáló fizetett „szurkolók” rendszeresen sokkolják a sportszerető közvéleményt.

Katar nem éppen a futballjáról híres, inkább az olajból szerzett busás jövedelméről. Hogy mégis mi vezérelte a FIFA nagyhatalmú vezéreit, amikor Katarnak ítélték a világbajnokság rendezési jogát, az előzmények ismeretében nem túl nehéz kitalálni.

 

A globalizált „szép új világ (rend)” sötét árnyai rávetülnek erre a világméretű sportrendezvényre is. A dicső futball múlttal rendelkező angol válogatott meccs előtti térdeplős bohóckodása, a német nationalelf focistáinak szájbefogós majomkodása sok kérdést felvet. Nem hiányozhat a pályáról a szivárványszínű zászlóval beszaladó fizetett provokatőr sem. A szenny-média szándékos hergelése is a mindennapok része lett. Az Irán és USA közötti futballmeccs a firkászok szemében már nem is sportrendezvény, hanem egyenesen politikai összecsapás (ami persze nem fegyverekkel történik, hanem focizó játékosokkal).

Nem maradhat ki a vb kapcsán a migránsok brutális randalírozása sem. A Marokkó-Belgium mérkőzés után Brüsszelt szétverték a migráns bűnözök.

(Véres utcai háború Brüsszelben, bevándorlók a belga vereséget és a marokkói győzelmet tombolással ünneplik - fotók, videók

Tomboló szurkolók és bűnözők felgyújtották Brüsszelt a Belgium-Marokkó meccs után - videók)

Teljesen mindegy, hogy győz-e, vagy veszít egy csapat egy-egy meccsen, a randalírozók így is-úgy is akcióba lépnek. Amikor a 2018-as világbajnokságot megnyerte a francia válogatott, Párizst borította lángba a migránsbanda.

(ld. korábbi cikkünket: Így "ünnepelnek" a "franciák" és így a horvátok)

 

A békéről, a békességről, Isten dicsőítéséről éneklő angyalokat már régen száműzték. Száműzte a globalista hatalmi elit, száműzte az Európai Unió, száműzték a valamikori nyugat-európai keresztény országok jelenlegi kormányai. Isten dicsőítése helyett a Sátán imádása vált korunk jellemző magatartásformájává.  A békesség keresése helyett a gátlástalan háborús uszítás terjed minden médiafelületen. A jóakaratú emberek „persona non grata” minősítést kapnak az EU és világ vezetőitől. A józan gondolkodást felváltotta a primitív bohóckodás, az abszurditás, az idiotizmus. A figyelem középpontjában álló prominens személyek papírpénzért adják el a lelküket, és viselkednek bohóc módjára. Pedig ők is normális emberek, szerető családban élnek, többségében műveltek, intelligensek.

 

A világ már nem ugyanaz, ami volt. Az élet minden területét áthatja, átalakítja a ránk kényszerített Isten- és emberellenes propaganda. Pedig Isten nélkül nincs normális élet, mert Isten maga a norma.

Közeleg a Karácsony. A szeretet ünnepe. Ilyenkor mindenki megáll egy pillanatra, és magába tekint. A belénk programozott isteni szeretet ilyenkor robbanó vulkánként tör elő a szunnyadó lelkekből.

 

Erre vagyunk teremtve: a szeretetre. Erre vágyik az iraki focista, amikor kezet fog a meccs hevében fellökött amerikai sorstársával. Erre vágyik a sok millió néző, a sok millió ember, aki erre a földre született.

Ezért élünk. A végső győzelem nem a gyűlöleté, hanem a szereteté. Ezért szurkolunk: a világbajnokságon is, meg az egyszerű hétköznapokon is.

 

A.D. 2022.121.30.©JóB

 

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás