Tiszta Forrás
2019. december 06.   
Névnap: Miklós, Csinszka

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

ANGELUS ~ ~ ♡ ~ ~ Angelus Domini nuntiavit Mariae. ~ ~ Et concepit de Spiritu Sancto. ~ ~ ~ AVE MARIA, GRATIA PLENA. ~ DOMINUS TECUM, ~ BENEDICTA TU IN MULIERIBUS, ~ ET BENEDICTUS FRUCTUS VENTRIS TUI: IESUS. ~ SANCTA MARIA, MATER DEI, ~ ORA PRO NOBIS PECCATORIBUS, ~ NUNC ET IN HORA MORTIS NOSTRAE. ~ AMEN. ~ ~ ~ Ecce Ancilla Domini. ~ ~ Fiat mihi secundum verbum tuum. ~ ~ ~ AVE MARIA… ~ ~ ~ Et Verbum caro factum est. ~ ~ Et habitavit in nobis. ~ ~ ~ AVE MARIA… ~ ~ ~ Ora pro nobis Sancta Dei Genitrix. ~ ~ Ut digni efficiamur promissionibus Christi. Oremus. Gratiam tuam, quesumus, Domine, mentibus nostris infunde, út qui angelo nuntiante Christi Filii tui incarnationem cognovimus, per passionem eius et crucem ad resurrectionis gloriam perducamur. Per eumdem Christum Dominum nostrum. ~ ~ Amen. ~ ~ ~ ~ I I I ~ ~ ~ ~ ÚRANGYALA ~ ~ ~ ~ Az Úr angyala köszönté a Boldogságos Szűz Máriát. ~ ~ És ő méhébe fogadá Szentlélektől szent Fiát. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA, MALASZTTAL TELJES. ~ AZ ÚR VAN TEVELED; ~ ÁLDOTT VAGY TE AZ ASSZONYOK KÖZÖTT, ~ ÉS ÁLDOTT A TE MÉHEDNEK GYÜMÖLCSE: JÉZUS. ~ ASSZONYUNK, SZŰZ MÁRIA, ISTENNEK SZENT ANYJA! ~ IMÁDKOZZÁL ÉRETTÜNK, BŰNÖSÖKÉRT, ~ MOST ÉS HALÁLUNK ÓRÁJÁN. ~ ÁMEN. ~ ~ ~ Íme az Úrnak szolgáló leánya. ~ ~ Legyen nékem a te igéd szerint. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA… ~ ~ ~ És az Ige testté lőn. ~ ~ És miköztünk lakozék. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA… ~ ~ ~ Imádkozzál érettünk Istennek Szent Anyja. ~ ~ Hogy méltóak lehessünk Krisztus ígéreteire. Könyörögjünk. Kérünk téged, Úristen, öntsd lelkünkbe szent malasztodat, hogy akik az angyali üzenet által szent Fiadnak, Jézus Krisztusnak megtestesülését megismertük, az ő kínszenvedése és keresztje által a feltámadás dicsőségébe vitessünk. Ugyanazon a mi Urunk Jézus Krisztus által. ~ ~ Ámen.

Jelen van

0 felhasználó
11 látogató

Látogatások

- ma: 763
- tegnap: 1122
2015.03.11. 10:40 JóB
Hozzászólások: 4

Panem et circenses

Panem et circenses

Az ókori római birodalom császárainak jól felfogott érdeke volt, hogy a birodalomban a tömegek elégedettek legyenek. Ennek egyik eszközeként alkalmazták az „panem et circenses” (kenyeret és cirkuszt) elvet. Cirkuszi játékokkal szórakoztatták a népet, és közben kenyeret osztottak. A cirkuszi játékok fő látványossága volt a vadállatokkal történő küzdelem. Itt főként oroszlánokat engedtek be az arénába. A keresztényüldözések korában a szenzációra éhes tömegek kielégítésére, és elrettentés céljából a kiéheztetett oroszlánok elé hitüket gyakorló embereket vetettek.

Azóta sokat változott a világ: a cirkusz ma már vértelen, az oroszlánok szelídek. A nép ma is igényli a szórakoztatást, vágyik a szenzációra (és csak zárójelben jegyzem meg, hogy vágyik a kenyérre is).

------------------------------------------

A napi sajtóban szenzációként tálalták a hírt:

 

Megszökött három oroszlán Kecskeméten az Eötvös Cirkuszból – értesült a hvg.hu. Két vadállatot rögtön befogtak, de a harmadikat nem találták. A rendőrség nagy erőkkel vonult ki, teherautóval mentették az embereket a parkból.

Az állatok szabadon mozogtak a szabadidőpark területén, amely mellett többek között egy lakópark, nyugdíjas otthon és szakközépiskola is található. A lap munkatársai szerint szerint platós teherautóval mentik ki a parkból az embereket. (MH/hvg.hu – 2015.03.10. 16:54 - Fotók: Szekeres Szabolcs és Terecskei István)

------------------------------------------

Délután három oroszlán szabadult el Kecskeméten, az Eötvös Vándorcirkuszból. A több hektáros szabadidőpark mellett lakópark, nyugdíjas otthon és még iskola is van, ezért az embereket teherautóval mentették.  Senki nem sérült meg, mert a vadállatokat az olasz idomároknak sikerült visszaterelni a kifutóba.


A három oroszlán kitört és három irányba elkezdett szaladni. A Híradónak nyilatkozó Seres Mihály ebrendész véletlenül tartózkodott a parkban, dolgozott, így végignézte, ahogy a három oroszlán elszabadul. (Forrás: M1 Híradó | 2015. 03. 10. 19:38:02)

----------------------------------------------

A média azonnal reagált, és a megszokott eljárás szerint a hírcsatornák egymásra licitálva közölték a szenzációs hírt. Persze nem mindenkinek jutott eszébe, hogy a híradás egyes részleteit ellenőrizze.

Mint később kiderült, a cirkusz területén összesen két oroszlán volt.

 

De ettől az apró bakitól eltekintve a hír igaz, mint azt a fényképfelvételek is bizonyítják (tanúsíthatom, hogy a felvételek eredeti környezetben készültek, és nem manipuláltak).

Az oroszlán különleges ragadozó: ha jóllakott, békés természetű, idomítható, nem jelent veszélyt a környezetére. De ha éhes, akkor kiszámíthatatlan. Felébred benne a vadászösztön, és támad. A szabadidőpark kerítése nem hogy egy oroszlánnak, de még egy jól képzett németjuhász kutyának sem akadály. Simán át tud rajta ugrani.

Itt lakom a szabadidőpark mellett. Minden nap elmegyek előtte: vagy gyalog, vagy személyautóval. A cirkuszok jönnek, mennek. Ilyen esemény még nem fordult itt elő.

De Londonban, Párizsban, Stockholmban sincsenek hozzászokva az utcán sétáló emberek a veszélyhez. Sokat változott a világ.

Cirkuszok, oroszlánok, keresztények ma is vannak. Az iszlámra hivatkozva jól kiképzett, mindenféle technikai, és anyagi eszközökkel ellátott „emberek” gyilkolják barbár módon a keresztényeket, és a velük egyet nem értő hithű muszlimokat is. Ebben a tekintetben hasonlítanak a korabeli cirkuszi oroszlánokra. De van egy lényeges különbség is: az értelmi képesség tekintetében az oroszlánok magasan felettük állnak.

A világ cirkuszaiban a szabadsághoz szokott oroszlánoknak már csak statisztaszerep jut. A napi élelem adagolásával idomítják őket. De az ősi ösztön bennük él, és időnként elszabadulnak…

 

A.D.2015.03.10.©JóB

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
#4    2015.03.11.   19:58:26   Kriszta
Előzmény: #3
Köszönöm, megnyugtattál.
#3    2015.03.11.   17:07:31   JóB
A malackát kb. két órája láttam vígan legelészni. A pony is jól van, mindenki ép bőrrel megúszta az oroszlánok "fellépését".

Tegnap éppen akkor mentem haza (autóval), mikor a kék teherautó kigördült a szabadidőpark kapuján. Két rendőrautót láttam, és elég nagy volt a csődület. Azt hittem, hogy valami verekedés tört ki a cirkuszi segédmunkások között (ezek alkalmi munkások, akik segédkeznek a rakodásban, sátor állításban, stb.)

Változik a világ: ma nem a keresztényeket vetik az oroszlánok elé, hanem az oroszlánokat a keresztények elé.
#2    2015.03.11.   13:29:04   Kriszta
Remélem a harmadik képen látható malacka és a kis pony is túl élte az oroszlán támadást.
#1    2015.03.11.   10:47:01   Pela
Tegnap este mikor a híradóból értesültem a hírekről, rögtön rád gondoltam, de meg is nyugodtam, mikor mondták, hogy semmi baj nem történt. Azt viszont nem is gondoltam volna, hogy te pont a szabadidőpark közelében laksz. Istennek legyen hála, hogy nem történt baj!