Tiszta Forrás
2023. október 01.   
Névnap: Malvin, Teréz

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

Jelen van

0 felhasználó
19 látogató

Látogatások

- ma: 27
- tegnap: 103
2023.01.09. 22:00 JóB
Hozzászólások: 0

Deutschland, Deutschland … (unter alles).

Deutschland, Deutschland … (unter alles).

 

A szerkesztő előszava:

Németország-e még Németország - vagy már csak a nevében az? Idegen országból érkezett, idegen kultúrájú ismeretlenek uralják a nagyvárosok tereit, rettegésben tartva az évszázadok óta ott lakó német embereket. Beethoven magasztos zenéje helyett „Allah akbar” kiáltások, és időszakonként robbanások hangjai remegtetik meg a valamikori békés utcák és terek levegőjét.

Valami rémületes, valami pokoli történik - nemcsak Németországban, hanem egész nyugat, és dél Európában.  

 

A Vezúv kitörés előtti vészjósló mormolásához lehetne ezt hasonlítani (ami az ókori római birodalomban be is következett Krisztus után 79. augusztus 24-én). Egy lezüllött, - Isten nélküli - világ ítélet előtti állapota ez.

 

"Gyalázat, szégyen" - Németországban már szabadon is engedték a tűzoltókat gyújtogató migránsokat

Szilveszterkor rakétákkal és petárdákkal támadták a mentősöket, a rendőrséget és a tűzoltókat is szerte Németországban. Csak Berlinben 145 embert tartóztattak le, többségük férfi, akik 18 különböző országból származnak. A szilveszter éjjeli zavargásokban több tucat szolgálatot teljesítő rendőr sérült meg, még a belügyminiszter is elismerte, hogy probléma van „bizonyos migrációs hátterű fiatalemberekkel, akik megvetik a német államot". A Berlinben őrizetbe vettek közül mégis mindenkit szabadon engedtek.

 

Folytatódnak a rendőrségi vizsgálatok a szilveszteri berlini zavargások után. A berlini rendőrség azt közölte, hogy eddig 281 nyomozást indítottak.

VIZSGÁLATOKAT FOLYTATNAK TÖBBEK KÖZÖTT RENDBONTÁS, RENDFENNTARTÓ ERŐK ÉS A MENTŐSZOLGÁLAT MUNKATÁRSAI ELLENI TÁMADÁS ÉS ELLENÁLLÁS, VESZÉLYES TESTI SÉRTÉS ÉS ROBBANTÁS MIATT.

Az elkövetkező napokban pedig további feljelentések és eljárások várhatóak a tűzoltóság részéről, írja a Die Welt német napilap.

Ahogy arról az Origo is beszámolt, szilveszterkor Németország-szerte súlyos zavargásokba fulladt a újévi ünneplés.

Szilveszterkor Németország-szerte súlyos zavargásokba fulladt az újévi ünneplés.  

Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Paul Zinken

 

Különösen a migránsok által lakott negyedekben és a szélsőbaloldal központjában volt jelentős a vandalizmus és rombolás. A tomboló "ünneplők" rakétákat lőttek mentőkre, rendőrökre és tűzoltókra is, autókat gyújtottak fel.

A baloldali vezetésű főváros, Berlin rendőrsége korábban azt közölte, hogy a zavargásokkal összefüggésben 145 embert tartóztattak le ideiglenesen, többségük férfi.

A RENDŐRSÉGI INTÉZKEDÉSEK BEFEJEZÉSE UTÁN AZONBAN VALAMENNYI GYANÚSÍTOTTAT SZABADON ENGEDTÉK..

A rendőrség közleménye szerint összesen 18 különböző nemzetiséget regisztráltak a gyanúsítottak között, közülük 45-en német állampolgárságúak (ők is migrációs hátterűek), és 27 afgán és 21 szíriai állampolgárságú ember is van a gyanúsítottak között.

A támadások után a Német Városok és Önkormányzatok Szövetsége az elkövetők következetesebb felelősségre vonását követelte.

Őszintén szólva szégyellem magam amiatt, hogy 145 letartóztatás után ismét szabadlábon vannak

 - mondta szerdán Berlinben Uwe Brandl szövetségi elnök.

A jogállamiságnak következetesen alkalmaznia kell a rendelkezésére álló eszközöket is.

 

Több tucat rendőr sérült meg Németországban szilveszter éjjel.   

Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Sebastian Willnow

 

Mint mondta, ehhez nincs szükség keményebb büntetésekre és új törvényekre.

A jogalkotó végül is jelentősen szigorította a büntetési tételek körét. Véleményem szerint ez végrehajtási probléma

– tette hozzá.

Hasonló kritikát fogalmazott meg a Német Tűzoltó Szövetség vezetője is, aki szerint hiába hoznának szigorúbb törvényeket, ha aztán az ügyészek nevetséges vádemeléssel mennek a bíróságra, a bíróságok pedig még nevetségesebb ítéleteket hoznak. A tűzoltófőnök ennek kapcsán megjegyezte:

az nem lehet, hogy az embereim életét veszélyeztetik, el akarják gázolni őket, aztán a történteket egyesek pitiáner bűncselekménynek próbálják beállítani.

De nem csak Berlinben voltak súlyos zavargások. A főváros melletti Észak-Rajna-Vesztfáliában 42 rendőr sérült meg szilveszter éjjelén a rendőrség tartományi hivatalának előzetes összesítése szerint, és eddig több mint 250 embert tartóztattak le vagy vettek őrizetbe.

Hamburgban több mint 20 gyanúsítottat vettek őrizetbe vagy tartóztattak le. Ők fiatal férfiak a befogadóközpontokból, mondta el Andy Grote belügyi szenátor az NDR televízióban, kiemelve, hogy nagy részük ismert volt a hatóságok előtt.

"A migrációs háttér kérdése itt is előkerül" - mondta a szenátor hozzátéve:

EZ NEM CSAK SZILVESZTERI PROBLÉMA. "VALAMI SZILVESZTERKOR ÉS A SZILVESZTERI KÜLÖNLEGES KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT TÖR KI, DE TERMÉSZETESEN EZ EGÉSZ ÉVBEN JELEN VAN." MEGNŐTT AZ AGRESSZIÓRA VALÓ HAJLAM, AZ ÁLLAMTÓL VALÓ TÁVOLSÁGTARTÁS ÉS AZ ERŐSZAK ALKALMAZÁSÁRA VALÓ HAJLANDÓSÁG

- jegyezte meg.

A szenátor a hatóságokat ért támadás kapcsán úgy fogalmazott:

Ez a legelvetemültebb dolog, amit el lehet képzelni, megtámadni azokat, akik segíteni akarnak másokon.

 

A német belügyminiszter szerint a német nagyvárosokban gondot okoznak a migrációs hátterű fiatal férfiak 

Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Jonas Walzberg

 

A hatóságok elleni támadások és a szilveszteri erőszak kapcsán megszólalt Nancy Faeser is.

A NÉMET BELÜGYMINISZTER SZERINT A NÉMET NAGYVÁROSOKBAN GONDOT OKOZNAK A MIGRÁCIÓS HÁTTERŰ FIATAL FÉRFIAK, "AKIK MEGVETIK AZ ÁLLAMUNKAT", ÉS AKIKET ALIGHA LEHET INTEGRÁCIÓS PROGRAMOKKAL ELÉRNI.

Ugyanakkor magyarázkodva hozzátette, hogy az egész környék szenved tőlük, köztük különösen sok migrációs múlttal rendelkező ember – akik szintén nem értenek egyet az erőszakkal és a randalírozással, és a szokásos propagandaszöveggel óva intett attól, hogy a zavargásokról szóló vitában rasszista ellenérzéseket szítsanak.

A hatóságok határozottsága vagy épp tehetetlensége azonban tartományonként eltérő. A német sajtó megjegyezte azt is, hogy míg Berlinben rengeteg atrocitás, támadás és letartóztatás történt, addig a bajor fővárosban, Münchenben nagyobb problémák nélkül zajlott a szilveszter. Annak ellenére is, hogy míg Berlinben a lakosság 36,6 százaléka rendelkezik migrációs háttérrel, addig Münchenben ez a szám csaknem 50 százalék.

Nem azért, mert a müncheni migránsok jobban szeretnék Németországot, hanem mert a jobboldali CSU vezette bajor főváros rendőrsége és bíróságai határozottabban járnak el, mint a baloldali-szélsőbaloldali vezetésű Berliné, amelynek vezetői időnként kifejezetten gyűlöletet keltenek a rendőrség ellen.

 

A német sajtó szolgalelkűen magyarázkodik

 

A történtek és a német belügyminiszter többé-kevésbé bajokat beismerő nyilatkozata ellenére a német sajtó nagy része – ahogy azt már megszokhattuk – magyarázkodik, és

A NÉMET LAPOK MENTEGETIK AZOKAT, AKIK BRUTÁLIS MÓDON TÁMADNAK A MENTŐSÖKRE, TŰZOLTÓKRA ÉS RENDŐRÖKRE. 

Karöltve a bevándorláspárti, liberális szakértőkkel azonnal megmagyarázzák, hogy mi vezetett ahhoz, hogy szilveszter éjjelén Németország a támadásoktól és zavargásoktól volt hangos.

Mint írják, sok bevándorló „frusztrált” amiatt, hogy úgy érzi, lemarad a társadalom többségétől, emiatt agresszív. Azt is megjegyzik, hogy nem működik jól az integrációs politika, ráadásul azt is hangoztatják, hogy nem csak a bevándorlók randalíroztak.

Láthatóan tehát a hét évvel ezelőtti tömeges kölni migránserőszakhoz hasonlóan próbálják a mostani zavargásokat is eltussolni.

 

Forrás: Origo 2023.01.05. 08:44

---------------------------------------------------------------------------------

Kapcsolódó cikkek:

     Zavargásba torkollott a szilveszter Németország több nagyvárosában

     Polgárháborúhoz hasonlított Berlinben a szilveszteri buli

     Mentőkre, tűzoltókra lőttek Németországban - óriási zavargások voltak szilveszter éjjel

     A LIBSIK MINTAORSZÁGA

     Deutscland, Deutschland … ?

 

     Mi lett veled, Németország?

     Nincs vész, a Nyugat mindig így száll le a bicikliről

     Templomot, falut, szélerőművet is elbontanak a szénért Németországban

 

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás