Tiszta Forrás
2023. október 01.   
Névnap: Malvin, Teréz

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

Napi intelem: • • • Kíméld hangodat a sírástól, és szemedet a könnytől! Mert van jutalma fáradságodnak – mondja az Úr. (Jeremiás könyve 31,16) • • •

Jelen van

0 felhasználó
12 látogató

Látogatások

- ma: 21
- tegnap: 103
2023.07.02. 19:45 JóB
Hozzászólások: 0

Migránslázadás: Rágyújtották egy Párizs melletti polgármester családjára a házat

Migránslázadás: Rágyújtották egy Párizs melletti polgármester családjára a házat

Egy migránshorda rágyújtotta a házat L'Hay-les-Roses polgármesterének, Vincent Jeanbrun családjára szombat éjszaka. A polgármester a hivatalában volt, ugyanis azt is minden éjjel megtámadják a migránsok és jelenlétével próbálta védeni a Városházát.  A példátlan támadásról és lincselési kísérletről a Le Figaro és a Les Valeurs Actuelles is beszámolt, a balközépről egyre inkább szélsőbalra igyekvő Le Monde relativizálta a brutális támadást.

 
 

Párizs egyik elővárosában, L'Hay-les-Rosesban is minden éjjel erőszakos migránstámadások vannak. A bevándorlók nemcsak az utcán gyújtogatnak, hanem a polgármesteri hivatalt is megtámadják.

Korábban készült felvétel  Forrás: AFP/Philippe Lopez

Ezért is fordulhatott elő, hogy Vincent Jeanbrun polgármester, jobbközép politikus (LR) nem volt otthon szombat éjszaka, ugyanis a polgármesteri hivatalban volt, azt igyekezett megvédeni a migránsokról. A hivatalt kívülről egyébként rendőrök védték. Jeanbrun az LR - Charles De Gaulle, később Chirac, majd Sarkozy pártjának jogutódja - szóvivője is.

 

Egy másik migránshorda ezt a helyzetet kihasználva a polgármester házához ment. Elloptak egy autót, felgyújtották és áttörték vele a családi ház kerítését. Az udvaron állt a család autója, azt is felgyújtották. Ezután a kertben is gyújtogatni kezdtek, gyakorlatilag rágyújtották a házat az otthonlévőkre.
Otthon volt a polgármester felesége két gyerekükkel. Miután a migránshorda megtámadta a házat, megpróbált elmenekülni. Az egyik kezében a kisebbik gyerekkel, a másik mellette futott. 

A kegyetlen migránsok azt sem engedték, hogy elmeneküljenek, utánuk futottak, meg is ütötték a nőt és az egyik gyereket is. A lincselésnek csak az vetett gátat, hogy időközben odaértek a rendőrök, és az addig erőszakos, gyújtogató horda elmenekült.

A polgármester feleségét és egyik gyereküket kórházba kellett szállítani a támadás után. 

 

Többször előfordult már Franciaországban, hogy polgármesterre támadtak, de olyan még soha, hogy annak családját meg akarták lincselni. 

Késő délelőtt derült ki, hogy a polgármester felesége súlyosan megsérült. A BFM TV úgy tudja, szilánkosra tört a sípcsontja.

Kétségtelenül érdemes ismét megjegyezni: ahogy többször megírtuk, Brüsszel Magyarországon városnyi migránsgettót akar építtetni.

 

Forrás: Origo  2023.07.02. 11:08

 

 

 

 

 

 

 

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás