Tiszta Forrás
2023. december 03.   
Névnap: Ferenc, Olívia

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

ZSOLTÁR 79 ~ ~ ~ ~ Figyelj ránk, Izrael pásztora, aki Józsefet nyájként vezérled! ~ ~ Aki a kerubok felett trónolsz, ragyogj fel Efraim, Benjamin és Manassze előtt! ~ ~ Ébreszd fel hatalmadat és jöjj, szabadíts meg minket! ~ ~ Isten, állíts helyre minket, ragyogtasd fel arcodat és szabadok leszünk! ~ ~ Uram, seregek Istene, meddig haragszol még néped könyörgése ellenére? ~ ~ Könnyek kenyerével etetsz minket és bőséggel adod nekünk italul a könnyet. ~ ~ Civódás tárgyává tettél szomszédaink előtt, s ellenségeink gúnyolnak minket. ~ ~ Seregek Istene, állíts helyre minket, ragyogtasd fel arcodat és szabadok leszünk! ~ ~ Egyiptomból hoztad ki e szőlőtőt, nemzeteket űztél el és elültetted őt. ~ ~ Utat egyengettél előtte, elültetted gyökereit, s betöltötte a földet. ~ ~ Árnyéka elborította a hegyeket, vesszői az Isten cédrusfáit. ~ ~ Kiterjesztette indáit a tengerig, hajtásait a folyamig. ~ ~ Miért rontottad le kerítését, hogy szaggassák mind, akik elmennek mellette? ~ ~ Pusztítja az erdei vadkan és lelegeli a mezei vad. ~ ~ Seregek Istene, fordulj vissza hozzánk! ~ ~ Tekints le az égből, hogy meglásd és meglátogasd e szőlőt! ~ ~ Oltalmazd, amit jobbod ültetett, s az emberfiát, akit magadnak naggyá neveltél. ~ ~ Tűzzel égették feldúlták, vesszenek el arcod feddésétől! ~ ~ Legyen kezed jobbodnak férfián, az emberfián, akit magadnak naggyá neveltél. ~ ~ Nem távozunk el tőled, te éltetsz minket és mi segítségül hívjuk nevedet. ~ ~ Uram, seregek Istene, állíts helyre minket, ragyogtasd fel arcodat és szabadok leszünk. ~ ~ ~ ~

Jelen van

0 felhasználó
24 látogató

Látogatások

- ma: 82
- tegnap: 131
2015.03.31. 00:00 __
Hozzászólások: 2

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa a keresztényüldözésről tárgyalt

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa a keresztényüldözésről tárgyalt
2015. március 30.

 

 

Március 27-én, pénteken az ENSZ Biztonsági Tanácsa ülésének középpontjában a világszerte fokozódó keresztényüldözés problémája állt – adja hírül a Vatikáni Rádió.

 

 

 

 

A keresztényüldözés világszerte észlelhető és növekvő drámája állt az ENSZ Biztonsági Tanácsa pénteki ülésének középpontjában. A vitában felszólalt I. Louis Raphael Sako babiloni káld pátriárka, aki közvetlenül érintett a témában. A Newsweek amerikai hetilap, a La Croix francia katolikus napilap, valamint az Osservatore Romano vatikáni újság is terjedelmes cikkben foglalkozik a keresztényüldözéssel, mely sokéves elhallgatás, taktikázás után végre a politika világának legmagasabb asztalára került. A nemzetközi közösség és a világ közvéleménye egyre inkább tudatára ébred annak, hogy a keresztényüldözés világjelenség, és az utóbbi évek terrorakcióinak legfőbb célpontja a kereszténység. A statisztikák szerint a vallási okból elkövetett terrorcselekmények közel hetven százaléka az utóbbi húsz évben a keresztények ellen irányult, és ez a tendencia csak erősödik.

 

A Biztonsági Tanács francia kezdeményezésre tárgyal

Az ENSZ soros elnökségét adó Franciaország kezdeményezésére vette napirendre a Biztonsági Tanács a keresztényüldözés témáját március 27-én, múlt pénteken. A mintegy százötven fő részvételével folyó tanácskozáson felszólalt I. Louis Raphael Sako babiloni káld pátriárka, és azt követelte, hogy a nemzetközi közösség alakítson ki világos irányvonalat, ha szembe akar nézni a keresztény kisebbség ellen irányuló terrorizmus fenyegető veszélyével.

Nemzetközi visszhang: Newsweek, La Croix, Osservatore Romano…

A tény maga, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsa foglalkozik a keresztényüldözéssel, nagy nemzetközi visszhangot keltett. A Newsweek amerikai hetilap terjedelmes cikkben elemzi a keresztényellenes erőszakot, külön teret szentelve az Irakban és Szíriában történt eseményeknek. A La Croix francia katolikus napilap pedig Laurent Fabius francia külügyminisztert kérdezte, aki a kereszténység Közel-Keleten történő radikális eltörlése kapcsán megjegyezte: országa fellép a keresztények védelmében az iszlám szélsőségesekkel szemben.

Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár is megszólalt

Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár is megszólalt a témában a Biztonsági Tanács pénteki ülésén, és azt hangsúlyozta, hogy az Iszlám Állam terrorszervezet által végrehajtott, „közel-keleti kisebbségek ellen irányuló erőszakcselekményekre sürgős választ kell adni, és véget kell vetni annak, hogy a szélsőségesek büntetlenül cselekedjenek”. Bejelentette továbbá, hogy „az ENSZ jelenleg egy olyan akcióterven dolgozik, mely az erőszakos szélsőséges megnyilvánulásnak akarja elejét venni”.

I. Louis Raphael Sako babiloni káld pátriárka erélyes lépéseket sürget

Sako káld pátriárka erélyes hangon követelte, hogy „a nemzetközi közösség, beleértve az Arab Ligát és az arab együttműködési szövetséget, hozzon konkrét és hatékony intézkedéseket. A keresztényüldözésre adott választ politikai, kulturális és oktatási szinten kell megfogalmazni, azzal a céllal, hogy védelmezzék a „nemzetközi mozaikot”, vagyis a világ sokszínűségét. Gyermekek és fiatalok milliói nem férnek hozzá az iskolai oktatáshoz, ugyancsak milliók élnek menekülttáborokban. A növekvő kilátástalanság és munkanélküliség pedig egyre inkább kedvez a bosszúnak és az erőszaknak” – hangsúlyozta Sako pátriárka, akinek beszédét az AsianNews katolikus hírügynökség teljes terjedelmében közölte.

 

A szétvert tabernákulum előtt térdeplő káld gyerekek Moszulban
A szétvert tabernákulum előtt térdeplő káld gyerekek Moszulban

 

„El akarják törölni a történelmünket és az emlékezetünket”

„A megoldás gyakorlati és konkrét útja az lenne, ha az ENSZ segítségével az alkotmányok és a helyi szabályozások mindennemű diszkriminatív cselekedetnek elejét vennék, megfosztva azokat bármiféle törvényre való hivatkozástól. A vallási vezetőket pedig arra kellene bátorítani – folytatja a pátriárka –, hogy mérsékelt hangot tanúsítsanak felszólalásaikban. Szükség van a nevelési programok megreformálására és az emberjogi szervezetek tevékenységének előmozdítására”. Végül a babiloni káld pátriárka azt javasolta, fogadjanak el nemzetközi törvényt egyes államok és személyek kapcsán, ha azok terrorista csoportokat támogatnak, elvi, anyagi vagy katonai szinten. Az iszlám szélsőségesek – fogalmaz egyértelműen a káld pátriárka – elutasítják, hogy együtt éljenek a nem muzulmánokkal, ezért bántalmazzák és elüldözik a hazájukból őket, ahol régebben élnek, mint maguk az iszlám vallás követői. El akarják törölni a történelmüket és az emlékezetüket” – hangsúlyozta drámai szavakkal Sako pátriárka.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír

És egy másik szívszaggató hír és kép:

Fegyvernek hitte a felé irányított fényképezőt egy kisfiú

Fegyvernek hitte a felé irányított fényképezőt egy kisfiú

© Fotó: buzzfeed.com

Egy kisfiú magasba emelte kezeit, amikor a fotós ráközelített fényképezőgépével.
 

Hudea, a szíriai négyéves kisfiú édesanyjával és három testvérével menekült, egy török határ mentén fekvő kempingbe miután édesapja egy bombatámadásban meghalt Hamaban – írja a Buzzfeed.  Osman Sağırlı fotóriporter épp a tábor területén fényképezett, amikor a kisfiú elfehéredett, összeszorította a száját és lassan elkezdte felemelni a kezeit a magasba. Azt gondolta, hogy a riporter kezében lévő fényképezőgép egy fegyver, ezért reagált így.

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosának Hivatala szerint amióta 2011 márciusában Szíriában kitört a polgárháború, több mint tíz millió szíriai hagyta el hazáját és éli menekültként mindennapjait.

(forrás: szon.hu)

Itt még az élő édesapa is látható a családi fotón:

 
Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
#2    2015.03.31.   17:00:38   JóB
< Kép: A Sturm Ruger & Co amerikai fegyvergyártó cég árbevételi adatai (klikk a képre)

Húszmilliárdba kerülhet az első év az Iszlám Állam ellen (MNO cikk)

„…a honvédelmi miniszternek részletesen meg kell vizsgálnia és elő kell készítenie a katonai részvétel feltételeit, továbbá haladéktalanul elő kell készítenie és rendkívüli eljárással le kell folytatni a feladat végrehajtásához szükséges beszerzési eljárásokat.”

Forrás:
http://mno.hu/belfold/huszmilliardba-kerulhet-az-elso-ev-az-iszlam-allam-ellen-1277664
http://mno.hu/kulfold/55-milliard-forint-a-magyar-szerepvallalas-elokeszitesere-1279754
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
/Nem tudom, hogy az amerikai fegyvergyártó cégek terveznek-e további beruházásokat a megnövekedett kereslet kielégítésére, vagy elegendő a már meglévő kapacitás?/

Jól megy a Smith&Wessonnak és a Sturm Rugernek is

A Smith&Wesson legutóbbi, január végén záródó harmadik negyedéves gyorsjelentésében 39%-os év/év alapú növekedésről adott számot.

Nem panaszkodhattak a másik fegyvergyártónál sem, a Sturm Ruger & Co. 2012-ben 50%-kal növelte árbevételét.

Forrás: Most kell bevásárolni fegyverekből (Portfolió)
http://www.portfolio.hu/vallalatok/most_kell_bevasarolni_fegyverekbol.182520.html
#1    2015.03.31.   14:24:04   JóB
< A képen:

< McCain amerikai szenátor és az ISIS vezetője Abu Bakar Al-Bagdadi egy Észak-Szíriában tartott megbeszélésen.

/Az Al-Kaida terroristák között az a John McCain szenátor látható, aki nemrégen egy Európai Uniós ország, és NATO tagország demokratikus úton, kétharmados többséggel megválasztott kormányfőjét fasisztának nevezte./

"Orosz ügynökök jelentései alapján bizonyítékok vannak arra, hogy Abu Bakr Al-Bagdadi kapcsolatban áll a CIA-al. Vyacheslav Matuszov Közel-Kelet szakértő és az orosz titkosszolgálat tisztje, hogy valóban létezik kapcsolat a ISIS vezetője és a CIA emberei között.
Abd Al-Hakim Balhaj terroristát és Al-Kaida tagot szintén az amerikaik fogták el és hosszú évekre börtönbe zárták ahol megkapta a szükséges kiképzést, majd visszaküldték Líbiába. Kadafi rendszerének bukása után Balhaj már Szíriában bukkant fel és a kormányerők ellen harcol.- mondta Matuszov."

Források:

Az ISIS titkos története (videó):
https://www.youtube.com/watch?v=E2vM6QrbQyo

Orosz hírszerzőtiszt: Az ISIS vezetőjét a CIA képezte ki (cikk):
http://orientalista.hu/orosz-hirszerzotiszt-az-isis-vezetojet-a-cia-kepezte-ki/