Tiszta Forrás
2020. július 13.   
Névnap: Jenő, Henrik

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

Jelen van

0 felhasználó
17 látogató

Látogatások

- ma: 199
- tegnap: 203
2015.04.16. 00:00 Pela
Hozzászólások: 1

Frissítve: Pakisztánban elevenen megégettek egy tizennégy éves keresztény fiút

Frissítve: Pakisztánban elevenen megégettek egy tizennégy éves keresztény fiút
2015. április 16. csütörtök 15:05

 

A pakisztáni Lahorban muzulmán fiatalok elevenen megégettek egy tizennégy éves keresztény fiút, aki április 15-én, szerdán reggel belehalt sérüléseibe – tájékoztat a Fides hírügynökség.

 

 

 

Nauman Maszih szerdán reggel halt meg a lahori kórházban, miután április 10-én muzulmán fiatalok megállították az utcán, és rátámadtak, mert kereszténynek vallotta magát. Leöntötték benzinnel, és felgyújtották, teste 55 százalékán súlyos égési sérüléseket szenvedett. A kórházban nyilatkozott a médiának, elmondta, hogy nem ismerte támadóit.

 

Pakisztáni források szerint bosszúból támadhatták meg, miután néhány nappal korábban ismeretlen elkövetők két muzulmán fiatalt meglincseltek a lahori Juhanabad negyedben, mert felelősnek tartották őket a két keresztény templom előtt március 15-én történt, több halálos áldozatot követelő merényletért.


A két muzulmán fiatalt ért támadást követően a lahori rendőrség több mint száz keresztényt tartóztatott le. James Channan Domonkos-rendi szerzetes, a lahori Peace Center elnevezésű – a vallásközi párbeszédért és kiengesztelődésért tevékenykedő – szervezet igazgatója a Fides hírügynökségnek elmondta: „A keresztények elítélték a lincselést, egyértelműen kimondták, hogy súlyos bűntettnek tartják. A múltban azonban többször megtörtént már, hogy ártatlan keresztényeket elevenen felgyújtottak: emlékszünk még arra, amikor keresztényekre támadtak Gojra keresztény negyedében, 2014 novemberében pedig kemencébe vetettek és elégettek egy keresztény házaspárt.”

Hozzátette: „Ez az eset is azt tanúsítja, milyen nagy gyűlölet uralkodik a társadalomban. Nagy szükség van rá, hogy a különböző vallások hívei párbeszédet folytassanak egymással, és összhangban éljenek… Pakisztánban a keresztények minden eddiginél rosszabb helyzetben vannak. Súlyos diszkriminációt, szenvedéseket, elnyomást élnek meg, és ez a gyűlölet gyakran valódi üldöztetésbe torkollik. Azt kérdezzük ma a kormánytól: »Hol van itt az igazságosság?« Hol vannak a bűnösök, akik oly sokszor büntetlenül követtek el erőszakot a keresztények ellen?”

Fotó: Papaboys.org, SanFrancescopatronodItalia.com

Magyar Kurír

 

Egy másik mai hír, de ez már az Index hírportálról:

Keresztényeket dobtak a tengerbe egy hajón a muszlimok

A szicíliai hatóságok csütörtökön őrizetbe vettek 15 muzulmán illegális bevándorlót, akiket társaik azzal vádolnak, hogy a velük utazó keresztényeket a nyílt tengeren a vízbe dobták, írja az MTI. Az Elefántcsontpartról, Szenegálból és Maliból származó férfiakat vallási gyűlöletből elkövetett többrendbeli gyilkossággal vádolják.

A túlélők beszámolói szerint a 105 fős illegális bevándorlócsoport Líbia partjairól indult el és Olaszország felé tartott, amikor a Földközi-tengeren vallási okokból vita robbant ki a hajón levők között. A muzulmán bevándorlók rárontottak a hajón utazó nigériai és ghánai keresztényekre, és 12 embert közülük belöktek a tengerbe. A többiek úgy álltak ellen, hogy a hajón egymásba kapaszkodva láncot alkottak.

Az utóbbi öt napban 10 ezer illegális bevándorló érkezett az olasz partokra, többségük közép-afrikai muzulmán. Egy a napokban Szicíliába érkezett gambiai férfi a SkyTg24 olasz hírtelevíziónak nyilatkozva elmondta, két hónapon át utazott: először Gambiából Líbiába jutott el, majd onnan hajóval kelt át a Földközi-tengeren. A teljes útért 1100 dollárt (330 ezer forintot) fizetett. Az utat egy 160 fős csoporttal tette meg, és mindegyikük épségben érkezett meg Szicíliába, de a tengeren látták, hogyan süllyed el a közelükben egy másik, szintén bevándorlókat szállító hajó.

Frissítés: tehát igaz a hír, csak a Katolikus Hírportál mindig egy lépéssel le van maradva a világitól:

 

Keresztény bevándorlókat dobtak a tengerbe egy Líbiából érkező hajóról

2015. április 17. péntek 17:37

Az egyház megdöbbenve áll a tizenkét menekült meggyilkolása előtt, akiket muzulmán útitársaik dobtak a Földközi-tengerbe a Líbiából Olaszország felé vezető hajóúton pusztán azért, mert keresztények voltak – írja a Vatikáni Rádió.


A hajón utazó többi keresztény csak azért menekült meg, mert összekapaszkodva élőláncot alkottak. A palermói rendőrség tizenöt partot ért menekültet letartóztatott vallási gyűlöletből fakadó többszörös emberölés vádjával.

Az Európai Unió figyelmeztet: az Olaszország partjainál zajló illegális bevándorlás egyre súlyosabb helyzetet teremt. Az olasz miniszterelnök nyilatkozata szerint folytatni kell a munkát, hogy a Földközi-tenger térségét biztonságosabbá tegyék, különben elveszítik emberi méltóságukat és értékeiket. Az Európai Bizottság a helyzet kapcsán kijelentette, hogy egyedül nem tehet semmit, nem rendelkezik varázspálcával, mert nincsen rendelkezésre álló pénzügyi alap és politikai támogatás egy európai mentőakció elindítására. Az ENSZ elismerte, hogy Olaszország hatalmas terhet visel.

Nunzio Galantino érsek, az olasz püspöki konferencia főtitkára a Vatikáni Rádiónak nyilatkozva elbarbárosodásról beszélt. „Várható volt egy ilyen eset bekövetkezése, mert a vallás felhasználásával olyan bosszút és ellentétet szító ideológiát terjesztenek egyes csoportok, amelynek a valláshoz valójában semmi köze. Ez az elbarbárosodás felé tett lépést jelent, a vallás eszközként való felhasználását. Amikor egy hajón megtörténik, hogy a nehéz helyzetben osztozó személyek között a vallási meggyőződés felülírja a gondolkodást, az azt mutatja, hogy ezek az emberek bizonyos ideológiákat magukévá tettek.”

A bevándorlás problémájára adott európai uniós reakció kapcsán Galantino érsek nagy csalódásának adott hangot: „Nyilvánvaló, hogy nem akarnak komolyan foglalkozni ezzel a helyzettel. Világos, hogy az eddigi eszközökkel nem megoldható ez a probléma. Új gondolkodás- és cselekvési módokra van szükség.” Feltette a kérdést: „Lehetséges-e az, hogy számos ország – amely rendkívüli intellektuális és szervezési erővel rendelkezik – csak tehetelenül szemléli a helyzetet, és nem képes olyan cselekvési tervet megalkotni, amely nem a fegyveres beavatkozás?” Az a benyomása az érseknek, hogy valójában ez a reakció csak egy elegáns módja annak, hogy mossák kezeiket egy olyan dráma kapcsán, amely egyre elviselhetetlenebbé válik Olaszország számára.

Ami az Egyesült Államok szerepét illeti a helyzet kialakulásában, az olasz püspöki konferencia főtitkára elmondta: várja a pillanatot, amikor az USA és Európa legalább szóban önkritikát gyakorol azzal kapcsolatban, hogy mit tettek az elmúlt években. Ha komolyan gondolkodunk, meg kell állapítanunk, hogy a jelenlegi helyzet kialakulását jelentős részben azok a meggondolatlan beavatkozások segítették elő, illetve teremtették meg, amelyekről lassan-lassan kiderül, hogy olyan érdekek mozgatták, melyek távol állnak az értékek és a demokrácia exportálásától.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
#1    2015.04.17.   21:31:36   JóB
Mintha csak Diocletianus császár idején, a korabeli római birodalomban élnénk. Üldözik, gyilkolják a keresztényeket mindenhol.

Mi történik ma a világban?!

> Hogyan lehet az, hogy a muzulmán területen évszázadokig békében élő, kb. 1,5 millió főt számláló iraki keresztény közösség mára 100.000 főre csökkent?

> Ki, és milyen céllal hozta létre az un. „IS” (muzulmán köntös mögé bújó) sátánista terrorszervezetet? Ki fegyverezte fel őket, ki biztosítja számukra az anyagi erőforrásokat?

> Hogyan lehetséges az, hogy az Észak-afrikai, - eddig békében, és nyugalomban élő - iszlám államok területén tombol a terror, naponta folyik a vér?

Ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat. ( A közeljövőben a Végső idők rovatban bővebben is kifejtjük ennek a kérdéskörnek a hátterét ).