Tiszta Forrás
2023. december 10.   
Névnap: Judit, Loretta

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

KEDVES TESTVÉREINK! ~ ~ ~ ~ A weboldalon működik egy virtuális imaközösség, melyet Szent Kristófról neveztünk el. Minden hónapban meghatározott célra ajánljuk fel imáinkat. ~ ~ II ~ ~ December hónapban a következő szándékokra ajánljuk fel imádságainkat: > Imádkozunk a koronavírus járvány megszűnéséért. > Imádkozunk a családokért. > Imádkozunk a Kárpát-medencében élő magyarokért. > Imádkozunk az európai országokban élő honfitársainkért, és a világon szétszóródott magyarokért. > Imádkozunk a békéért, a háborúk áldozataiért, a hitükért vértanúságot szenvedett keresztény testvéreinkért. > Imádkozunk a terrortámadások áldozataiért, a meggyilkolt papokért és civilekért, az erőszakot szenvedett nőkért, gyermekekért. > Imádkozunk Krisztus urunk második eljöveteléért. ~ ~ II ~ ~ Kérjük minden kedves olvasónkat, hogy csatlakozzon a felajánlott imádsághoz! ~ ~ Áldja meg az Isten az imádkozókat, és minden embernek adjon békességet! ~ ~ II ~ ~ Domine Deus, Rex caelestis, Deus Pater omnipotens, Domine Fili, unigenite Iesu Christe. Domine Deus, Agnus Dei, Filius Patris! ~ ~ Qui tollis peccata mundi, miserere nobis! ~ ~ Qui tollis peccata mundi, suscipe deprecationem nostram! ~ ~ ~ ~ Urunk és Istenünk, mennyei Király, mindenható Atyaisten; Urunk Jézus Krisztus, egyszülött Fiú, Urunk és Istenünk, Isten Báránya, az Atyának Fia! Te elveszed a világ bűneit, irgalmazz nekünk! Te elveszed a világ bűneit, hallgasd meg könyörgésünket! ~ ~ ~ ~

Jelen van

0 felhasználó
16 látogató

Látogatások

- ma: 97
- tegnap: 148
2015.04.19. 23:10 JóB
Hozzászólások: 2

Quo vadis Humanity?

Quo vadis Humanity?

Hová mész, emberiség?

Quo vadis, Domine?  A már szinte szállóigévé vált mondat Sienkiewicz regényéből való.

A Quo vadis Henryk Sienkiewicz lengyel Nobel-díjas író regénye, amely az ókori Rómában, a Néró-féle keresztényüldözések idején játszódik.

 

A hagyomány szerint Péter apostol, menekülni akarván a rá váró vértanúság elől, kifelé indult Rómából, az ostiai úton találkozott Jézussal, és megkérdezte tőle: Domine, quo vadis? azaz hová mész, Uram? Jézus azt válaszolta, hogy megy Rómába, vállalja a megfeszíttetést Péter helyett. Ekkor Péter visszatért a városba, ahol a kereszthalál várt rá.

 

A nagy keresztényüldözések kora volt ez az időszak. A világ akkori ura, aki Istennek képzelte magát, el akarta tiporni az uralmára veszélyesnek tartott kereszténységet. Százával, ezrével haltak kínhalált a római Colosseumba hurcolt Krisztus követők. A stratégia, és taktika minden időben ugyanaz: minél nagyobb nyilvánosság előtt, minél brutálisabb módon kivégezni az áldozatokat. Így halt gyötrő szenvedések után szörnyű kínhalált Jézus, ugyanezt tették a követőivel is.

 

Paradox módon a kereszténység nem szűnt meg, hanem növekedett.

Crescit sub pondere palma – mondja a latin közmondás. Teher alatt nő a pálma.

Tertullianus írja: Martyrum sparsum est semen sanguinis surrexit seges Ecclesiae.  A vértanúk vére az Egyház magvetése.

 

A szenvedésnek Krisztus kereszthalála és feltámadása óta különleges jelentősége van. A nagy szentek, rendalapítók, misztikusok az önként vállalt szenvedés révén jutottak egyre közelebb és közelebb Krisztushoz. Gondoljunk Assisi Szent Ferencre, aki a polgári jólétet önként cserélte fel a krisztusi szegénységre. Gondolhatunk Pió atyára, a közelmúlt nagy szentjére, akihez tömegével özönlöttek a bűnbánó hívek. Vagy Faustyna nővérre, a krisztusi kort élt nagy misztikusra, vagy az indiai nyomorultak apostolára, kalkuttai Teréz anyára.

Sorsukban két közös vonást fedezhetünk fel: a szenvedést, és a feltétel nélküli Krisztus követést.

A kereszténységhez, a Krisztus hívőkhöz való viszonyulás ma is ugyanaz, mint Jézus korában volt. Van, aki követi Jézust, és van, aki üldözi. Nincs a világon még egy olyan vallás, ahol annyian esnének áldozatul, mint a keresztények. Ez nem lehet véletlen. A sötét oldal erői Isten művének megsemmisítését tűzték ki célul. A Sátán tombol, mert érzi, hogy kevés ideje van hátra. A világ teljesen kifordult önmagából. A brutális gyilkosságok, az erkölcs, tisztesség, az alapvető emberi normák semmibe vétele napi gyakorlattá vált.

> Egyiptomi keresztényeket fejeztek le Líbiában:  http://www.tiszta-lap.hu/napi_gondjaink/618/Egyiptomi-keresztenyeket-fejeztek-le-Libiaban-/ 

A tömegtájékoztatási eszközök zúdítják a gyanútlan nézőre, hallgatóra, olvasóra az alpári stílusú média-mocskot. Már a tisztesség látszatára sem ügyelnek.

Milliárdokat összelopó bűnözők tartják markukban a gazdasági-politikai élet jelentős pozícióit.

> Arctalan bűnözők: http://www.tiszta-lap.hu/napi_gondjaink/690/Arctalan-bunozok/

> Bróker – világ: http://www.tiszta-lap.hu/napi_aktualis/789/Broker---vilag/ 

Quo vadis Humanity? Hová tart az ember, hová tart az emberiség? Lehet-e még ennél mélyebbre süllyedni?

Gyűlöletet szító újságok nyíltan, háttérhatalmi támogatással uszítanak. A mass-médiában a főhírek nem a meggyilkolt áldozatokról, és családtagjaikról szólnak, hanem az eladott újság példányszámának megháromszorozódásáról.

> Hová tart a világ?  http://www.tiszta-lap.hu/napi_gondjaink/581/Hova-tart-a-vilag/

> Terror és istenkáromlás: http://www.tiszta-lap.hu/vegso_idok/616/Terror-es-istenkaromlas/

> A "viccelődés" ára: http://www.tiszta-lap.hu/vegso_idok/499/A-%22viccelodes%22-ara/

>"Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"  http://www.tiszta-lap.hu/napi_aktualis/454/%22Vigyazo-szemetek-Parizsra-vessetek%22/

> Ferenc pápa (aki nem Charlie): http://www.tiszta-lap.hu/napi_aktualis/489/Ferenc-papa-%28aki-nem-Charlie%29/

Krisztus ma is a világban van. Nincs térhez, és időhöz kötve. Ma is vannak tanítványok és tanúk. Ma is vannak megtérő bűnösök.

Isten türelmes: esély ad mindenkinek. Irgalmas szeretettel magához öleli a tékozló fiút, befogadja az elkóborolt bárányt, magához emeli az utolsó órájában megtérő latort.

Hová tart az ember?

Választhat szabadon: van egy széles út, és van egy keskeny. Az egyik a kárhozatba visz, a másik az örök üdvösségre.

 

A.D.2015.04.19©JóB

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
#2    2015.04.23.   21:22:41   __
Keresztény barátját követte a halálba egy muzulmán férfi

2015. április 23. csütörtök 20:08
Az Iszlám Állam sokkoló videofelvételt tett közzé április 19-én huszonnyolc etióp keresztény kivégzéséről Líbiában. A vértanúk között volt egy muzulmán férfi is, aki keresztény barátját követte a halálba – számol be a Pápai Missziós Intézet (PIME) honlapja.

A kalifátus propagandacéllal teszi közzé a brutális erőszakot bemutató videofelvételeket. A legutóbbi felvételről kiderült, hogy nemcsak etiópok, hanem eritreaiak is voltak a keresztények között. Ott volt a halára szánt foglyok sorában a muzulmán Dzsamaál Rahman is, aki túszként, önként ment a fegyveresekkel, mert nem akarta magára hagyni keresztény barátját. Dzsamaál, keresztény társaihoz hasonlóan, etióp bevándorló volt Líbiában.

A Pápai Missziós Intézet honlapja, a MissionLine teszi közzé a történetet, amelyet az al-Shabaab szomáliai iszlám szélsőséges katonai szervezet egyik tagja megerősített.

Dzsamaál túszként ajánlotta fel magát a dzsihadistáknak, keresztény barátja iránti szolidaritásból. Talán azt hitte, ha egy muzulmán is jelen van a csoportban, az megmentheti a többiek életét. De nem ez történt: őt is kivégezték, mint hitehagyottat.

Története emlékeztet Mahmud al-Aszali történetére, aki muzulmán egyetemi tanár volt, és tavaly nyáron Moszulban nyilvánosan kiállt az üldözött keresztények mellett. Életével fizetett a szolidaritás gesztusáért.

„Dzsamaál, Mahmud – és valószínűleg sokan mások, akikről nem tudunk – az iszlám lelkiismeret hangja. Olyan hang, amelyről tudnunk kellene, de amely felett elsiklik a figyelmünk, miközben panaszkodunk, hogy a muzulmánok nem reagálnak az Iszlám Állam őrült tetteire… A dzsihadisták kommunikációs stratégiájának kitervelője most nagyot hibázott: megmutatta és elterjesztette az iszlám másik arcát. Egy muzulmán ember képét, aki az erőszakra és a vallási türelmetlenségre olyan barátsággal válaszolt, amely képes osztozni egy keresztény csoporttal a vértanúságban is. Van szemünk, hogy meglássuk ezt is?” – zárul a Pápai Missziós Intézet beszámolója.

Fotó: MissiOnline.org

Magyar Kurír
#1    2015.04.20.   11:35:23   __
Sajnos a mai napra is jut egy hír a keresztények legyilkolásáról:

Etióp keresztényeket végzett ki az Iszlám Állam
2015. április 20. hétfő 10:52
Huszonnyolc, valószínűsíthetően etióp keresztény férfi kivégzéséről tettek közzé videofelvételt április 19-én, vasárnap az Iszlám Állam dzsihadista szervezethez köthető líbiai szélsőségesek – tájékoztat az MTI és számos külföldi hírügynökség.
A dzsihadisták honlapján megjelent 29 perces felvételen férfiak két csoportja látható: 16 férfit fejeznek le a tengerparton, és 12 másikat lőnek fejbe sivatagos területen. Az előbbi csoportot Líbia keleti, a másikat déli részén tartották fogva.

A felvételen egy pisztollyal hadonászó álarcos férfi a kivégzés előtt hosszú szónoklatot tart arról, hogy a keresztényeknek át kell térniük az iszlám hitre, máskülönben a Korán által előírt különadót kell fizetniük.

A videón „az ellenséges etióp egyház” tagjaiként mutatják be az áldozatokat. A felvételen Iszlám Állam „médiaszárnyának”, az al-Furkannak a logója látható, és a videó hasonlít az általuk korábban végrehajtott vérengzésekről készült felvételekhez.

Február közepén az Iszlám Állam egy olyan videót tett közzé, amelyen 21 férfit, javarészt egyiptomi kopt keresztényt fejezett le hasonlóképpen, a tengerparton.

Fotó: AP

Magyar Kurír