Tiszta Forrás
2023. december 11.   
Névnap: Árpád, Árpádina

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

Jelen van

0 felhasználó
13 látogató

Látogatások

- ma: 20
- tegnap: 199
2022.12.29. 16:00 Kriszta
Hozzászólások: 0

Imádság XVI. Benedek pápáért

Imádság XVI. Benedek pápáért

Szomorú hírt közölt a pápa a hívekkel: élete utolsó szakaszában jár

Két évvel ezelőtt kézzel írott levelet küldött az egyik olasz lapnak XVI. Benedek pápa, aki elárulta, ereje lassan fogyatkozik, élete utolsó szakaszában jár.

2013-ban idős korára és fogyatkozó erejére hivatkozva mondott le a pápaságról XVI. Benedek pápa. Azóta rengetegen aggódnak érte és érdeklődnek hogyléte felőle. A katolikus egyház egykori feje most kézzel írt levelet küldött a Corriere della Sera olasz lapnak, amelyben arról tájékoztatta híveit, hogy jelenleg élete utolsó szakaszában jár, ereje lassan fogyatkozik, és ahogyan ő fogalmaz, lélekben már zarándokúton van az otthon felé.

A most 92 éves XVI. Benedek pápa megköszönte az érdeklődést, mint írja, soha nem gondolta volna, hogy ekkora szeretet veszi majd közül és ez segít neki átvészelni a nehezebb időszakokat – számolt be róla a Vatican News.

 

Testvérek imádkozzunk igaz Pásztorunkért!

 

Urunk Jézus Krisztus, aki jelen vagy az Oltáriszentségben! Imádunk és áldunk Téged szent megtestesülésedért, a véreden szerzett megváltásért, dicsőséges feltámadásodért és különösen is a Szentlélek kiárasztásáért, amellyel megalapítottad Egyházadat, a Te Titokzatos Testedet. 

Köszönjük, hogy pásztorokat, atyákat rendeltél Családod fölé, és Szent Édesanyádat rendelted anyánkká, minket pedig a megszentelő kegyelem által Isten gyermekeivé tettél. Áldott légy mindörökké, most és az egész örökkévalóságon át az Atyával, akitől minden származik, és a Szentlélekkel együtt, akiben mindent megvalósítasz. Megrendült lélekkel és hálatelt szívvel mondunk köszönetet Neked, Örök Pásztor, Szentatyánkért, Benedek pápáért, akit Péter utódjává tettél, s akire nyolc esztendőn át nyájad vezetését bíztad. Hálát adunk Neked, Urunk, hogy személyében olyan pásztorral ajándékoztad meg népedet, aki hűségesen megőrizte a hitletéteményt, védelmezte azt a külső és belső támadásokkal szemben, ugyanakkor igehirdetésével a mai ember számára is elérhetővé tette. 

Köszönjük, hogy tanítása és tanúságtétele által megerősítettél bennünket a Beléd vetett reménységben, s abban, amit mondottál: a pokol kapui nem vesznek erőt Egyházadon. Köszönjük, hogy megtanulhattuk tőle, hogy a szeretet és az igazság összetartozik: a szeretet az igazságban van; s az olyan szeretet, mely az igazságon kívül van, nem lehet igazi szeretet. Köszönjük, hogy szavai és áldásadó megnyilatkozásai által az élet és a szeretet kultúráját építetted a Szentlélek erejével,a gyűlölet és a halál civilizációjával szemben. 

Ha pedig majd elérkezik végső órája, légy mellette, Urunk, Szentséges Anyáddal, védőszentjével, Szent Józseffel,Szent Péter apostollal és a többi szent apostolokkal és vértanúkkal, Szent Benedekkel és a többi szent hitvallókkal,s minden üdvözült lélekkel. Add meg neki azon az órán, hogy boldogan hallgassa a Te szavadat: „Jól van, derék és hűséges szolgám, menj be Urad örömébe!” Érte mondott hálánkat és könyörgésünket bizalommal terjesztjük színed elé, aki élsz és uralkodol az Atyával és a Szentlélekkel egységben, most és mindörökkön-örökké.

Ámen.

 

Barsi Balázs

 

 

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás