Tiszta Forrás
2020. szeptember 29.   
Névnap: Mihály

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

Reggeli imádság ~ ~ ~ ~ ~ A felvirradt új nap reggelén először is hozzád emelem föl elmémet és szívemet kegyes mennyei Atyám, és leborulva köszönöm meg neked azokat az adományokat, melyekben gondviselő jóságod mindez ideig részesített. Különösen pedig hálát adok neked azért a nagy kegyelmedért, hogy az elmúlt éjjel atyai szeretettel őrködtél fölöttem, megőriztél minden bajtól, és testem lelkem épségét sértetlenül megtartottad. De midőn e jótéteményeidért alázatos lélekkel köszönetet mondok, egyszersmind új kegyelmeket is kérek tőled, jóságos Istenem. Add szent malasztodat, hogy a mai napot jámborságban, lelki tisztaságban s istenfélelemben tölthessem, és szent parancsaid megtartása által szeretetedre állandóan méltó lehessek. Jézus áldott anyja, boldogságos Szűz Mária, szent őrangyalom, Istennek minden szentei és különösen te, dicső védőszentem, fogadjatok engem ma ismét hathatós pártfogástokba, imádkozzatok érettem, s óvjátok meg testemet és lelkemet minden veszedelemtől. A mi Urunk Jézus Krisztus által. Amen. ~ ~ ~ ~

Jelen van

0 felhasználó
14 látogató

Látogatások

- ma: 73
- tegnap: 215
2020.03.18. 17:00 beckerj
Hozzászólások: 0

Esti imádság: Magdeburgi Mechtild imája

Esti imádság: Magdeburgi Mechtild imája

Hálaadás

 

 

† Uram, Atyám, köszönöm, hogy megteremtettél. Uram, Jézus Krisztus, hálát adok neked, amiért megváltottál. Uram, Szentlélek, hálát adok neked, amiért megtisztítottál.

 

† Uram, Szent és oszthatatlan Háromság, emlékezz meg hűségedről s add meg, hogy irgalmadban haljak meg és általa megszabaduljak minden nyomorúságtól.

In manus tuas commendo spiritum meum. (Kezedbe ajánlom lelkemet.) (VI. 17.)

 

† Amikor elérkezik halálom pillanata, így mondok búcsút mindannak, amit el kell hagynom. Isten veled, szent Egyház; megköszönöm Istennek, hogy a keresztény nevet viselem, hogy megismerhettem az igaz keresztény hitet, s ha tovább élek, segíteném a szent Egyházat, amely oly sok bűntől szenved. (VI. 18.)

 

(Magdeburgi Mechtild: Az Istenség omló fényárja)

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás