Tiszta Forrás
2021. január 17.   
Névnap: Antal, Antónia

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

NAPI EVANGÉLIUM: 2021.01.04. ~~~~ Abban az időben (Keresztelő) János ott állt két tanítványával, és mihelyt meglátta Jézust, amint közeledett, így szólt: ˝Nézzétek, az Isten Báránya!˝ ~~ Két tanítványa hallotta, hogy (János) ezt mondta, és követni kezdte Jézust. ~~ Amikor Jézus megfordult, s látta, hogy követik, megkérdezte: ˝Mit kívántok?˝ ~~ Azok ezt felelték; ˝Rabbi – ami annyit jelent, hogy Mester –, hol laksz?˝ ~~ ˝Jöjjetek, nézzétek meg!˝ – mondta nekik. ~~ Elmentek tehát vele, megnézték, hogy hol lakik, és aznap nála maradtak. ~~ Ez a tizedik óra körül volt. ~~ A kettő közül, akik hallották ezt Jánostól és követték (Jézust), az egyik András volt, Simon Péter testvére. ~~ Ő először testvérével, Simonnal találkozott, és szólt neki: ˝Megtaláltuk a Messiást, vagy más szóval a Fölkentet˝, és elvitte Jézushoz. ~~ Jézus rátekintett, és így szólt hozzá: ˝Te Simon vagy, János fia, de Kéfásnak, azaz Péternek fognak hívni.˝ (Jn 1,35-42) ~~~~ Ezek az evangélium igéi.

Jelen van

0 felhasználó
79 látogató

Látogatások

- ma: 97
- tegnap: 194
2020.03.18. 17:00 beckerj
Hozzászólások: 0

Esti imádság: Magdeburgi Mechtild imája

Esti imádság: Magdeburgi Mechtild imája

Hálaadás

 

 

† Uram, Atyám, köszönöm, hogy megteremtettél. Uram, Jézus Krisztus, hálát adok neked, amiért megváltottál. Uram, Szentlélek, hálát adok neked, amiért megtisztítottál.

 

† Uram, Szent és oszthatatlan Háromság, emlékezz meg hűségedről s add meg, hogy irgalmadban haljak meg és általa megszabaduljak minden nyomorúságtól.

In manus tuas commendo spiritum meum. (Kezedbe ajánlom lelkemet.) (VI. 17.)

 

† Amikor elérkezik halálom pillanata, így mondok búcsút mindannak, amit el kell hagynom. Isten veled, szent Egyház; megköszönöm Istennek, hogy a keresztény nevet viselem, hogy megismerhettem az igaz keresztény hitet, s ha tovább élek, segíteném a szent Egyházat, amely oly sok bűntől szenved. (VI. 18.)

 

(Magdeburgi Mechtild: Az Istenség omló fényárja)

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás