Tiszta Forrás
2019. december 09.   
Névnap: Natália, Valéria

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

ZSOLTÁR 97 ~ ~ ~ ~ Énekeljetek az Úrnak új éneket, mert csodálatos dolgokat cselekedett. ~ ~ Győzelmet szerzett jobbja, az ő szentséges karja. ~ ~ Megismertette szabadítását az Úr, megmutatta igazságosságát a nemzetek előtt. ~ ~ Megemlékezett irgalmáról, Izrael házához való hűségéről. ~ ~ A föld minden határa látta Istenünk szabadítását. ~ ~ Ujjongjatok Istennek, minden földek, énekeljetek, örvendjetek, zengjetek! ~ ~ Zengjetek az Úrnak lanttal, lanttal és a zsoltár szavával; Trombitával és kürtszóval, ujjongjatok az Úr, a király előtt! ~ ~ Zúgjon a tenger s ami betölti azt, a földkerekség és lakói. ~ ~ Tapsoljanak a folyóvizek, és a hegyek is mind ujjongjanak az Úr előtt, mert eljön megítélni a földet. ~ ~ Igazságban ítéli meg a földkerekséget, és méltányosan a népeket. ~ ~ ~ ~

Jelen van

0 felhasználó
14 látogató

Látogatások

- ma: 599
- tegnap: 1239
2019.09.18. 00:00 Pela
Hozzászólások: 0

2019.09.18. szerda

2019.09.18. szerda

 

 

 

 

 

 

Nagy dolog az istenfélő élet titka

 


 

 

 

 

 

1Tim 3,14-16

Azért írom ezeket neked -- bár remélem, hogy hamarosan hozzád jutok --, hogy ha késlekedném is, tudd, hogy hogyan kell forgolódnod az Isten házában, amely az élő Isten egyháza, az igazság oszlopa és szilárd alapja. Márpedig nyilvánvalóan nagy dolog a jámborság titka, amely testben kinyilvánította magát, a Lélek által igazolást nyert, bemutatták az angyaloknak, a pogányok között hirdették, világszerte hittek benne, s fölment a dicsőségbe.

Zs 110

Hálát adok az Úrnak, teljes szívemből, az igazak tanácsában és a gyülekezetben. Nagyok az Úr cselekedetei, kívánatosak mindenkinek, aki vágyik utánuk. Fönséges és ékesség az ő műve, és igazsága megmarad örökkön örökké. Emléket állított csodáinak, irgalmas és kegyes Úr. Enni adott az őt félőknek; Szövetségéről mindenkor megemlékezik. Megmutatta népének hatalmas művei erejét, nekik adta a nemzetek örökségét; Kezének műve igazmondás és igaz ítélet. Mind megbízhatók az ő rendelkezései; Örökkön örökké szilárdan állnak, hűségben és igazságban születtek. Megváltást küldött népének, örökre elrendelte szövetségét. Szent és félelmetes az ő neve. A bölcsesség kezdete az Úr félelme, helyesen gondolkodik mindenki, aki aszerint cselekszik; Dicsérete megmarad örökkön örökké. ALLELUJA!

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás