Tiszta Forrás
2023. szeptember 25.   
Névnap: Eufrozina, Kende

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

Esti Imádság ~ ~ ~ ~ Csendes alkony száll a földre, ~ Munka és gond elpihen, ~ Édes Jézus hozzád jöttem, ~ Pihenni Szent Szíveden. ~ Örök lámpa őrzi csendben, ~ Szereteted Szent lakát, ~ Angyal ajkak zengik halkan, ~ Édes Jézus jó éjszakát. ~ ~ Édes Jézus áldj meg minket, ~ Védj meg Isteni barát, ~ Engemet is enyéimet, ~ Adj nekünk jó éjszakát. ~ ~ Édes Jézus későre jár, ~ Búcsúzom is tőled hát, ~ De még egyszer köszöntelek, ~ Édes Jézus jó éjszakát. ~ ~ ~ ~ Megköszönöm minden kedves olvasónknak egész napos figyelmét, ma esti imánkkal kívánok a főszerkesztő és szerkesztő társaim nevében is csendes éjt, nyugodalmas jó éjszakát! ~ ~ ~ ~ (Krisztina) ~ ~ ~ ~

Jelen van

0 felhasználó
50 látogató

Látogatások

- ma: 139
- tegnap: 127
2022.02.18. 00:00 JóB
Hozzászólások: 0

2022.02.18. péntek

2022.02.18. péntek
 
 
 

 

Ahogy lélek nélkül halott a test, úgy a hit is halott a belőle fakadó jó cselekedetek nélkül.


 

 

 

 

 

Jak 2,14-24.26

Mit használ, ha valaki azt mondja, hogy van hite, de hitből fakadó cselekedetei nincsenek? Vajon üdvözítheti-e őt ez a hit?
Ha például egy testvér vagy nővér ruházatban vagy a mindennapi élelemben szükséget szenved, ti pedig azt mondjátok: ˝Menjetek békében! Melegedjetek meg, és lakjatok jól!˝ – de nem adjátok meg nekik mindazt, amire pedig szükségük van, mit használ az nekik? Ugyanígy van a hittel is: ha nem fakadnak belőle jó cselekedetek, önmagában holt dolog.
Ha pedig erre azt mondja valaki: ˝Neked hited van, nekem pedig cselekedeteim˝ – azt válaszolom neki: ˝Mutasd meg nekem tettek nélküli hitedet˝, akkor tetteim alapján én is bizonyítom neked hitemet! Hiszed, hogy csak egy Isten van? Jól is teszed. Ám ezt a gonosz lelkek is hiszik, mégis rettegnek.
Akarod-e tudni, te balga ember, hogy tettek nélkül mennyire meddő a hit? Nézd Ábrahám ősatyánkat, aki tettei alapján lett kedvessé Isten előtt, mivel fiát, Izsákot áldozatul az oltárra helyezte. Láthatod tehát, hogy hite közreműködött tetteiben, és csak tettei által lett tökéletessé a hite. Így teljesedett be a Szentírás szava: ˝Ábrahám hitt Istennek, és ez megigazulására szolgált˝: és ˝Isten barátjának˝ nevezték.
Látjátok tehát, hogy tettei által igazul meg az ember, nem csupán a hit által. Mert ahogy lélek nélkül halott a test, tettek nélkül a hit is halott.

 

   

Zs 111,1-2.3-4.5-6

Boldog ember, aki féli az Urat, * aki az Úr törvényében örömét leli. Hatalmas lesz ivadéka a földön, * áldott lesz az igazak nemzetsége.

Dicsőség és gazdagság tölti be házát, * igazsága örökre megmarad. Az igaz világít, mint fény a sötétségben, * igazságos, jóságos és irgalmas.

Boldog ember, aki irgalmas, † és szívesen ad kölcsön, * aki a törvény szerint intézi minden dolgát. Nem tántorodik meg soha, * az igaz emléke örökké megmarad.

Boldog az az ember, * aki az Úr törvényében leli örömét.

 

 

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás