Tiszta Forrás
2023. szeptember 27.   
Névnap: Adalbert, Vince

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

Minden kedves olvasónknak – határainkon belül, és határainkon túl – nyugodalmas jó éjszakát kívánunk! ~ ~ ~ ~ I ~ ~ ~ Isten, áldd meg a magyart, ~ ~ ~ Jó kedvvel, bőséggel, ~ ~ ~ Nyújts feléje védő kart, ~ ~ ~ Ha küzd ellenséggel; ~ ~ ~ Bal sors akit régen tép, ~ ~ ~ Hozz rá víg esztendőt, ~ ~ ~ Megbűnhődte már e nép ~ ~ ~ A múltat s jövendőt! /Magyar Himnusz/

Jelen van

0 felhasználó
17 látogató

Látogatások

- ma: 4
- tegnap: 161
2022.06.15. 00:00 beckerj
Hozzászólások: 0

2022.06.15. szerda

2022.06.15. szerda
 

 

 

 

Az Úr tüzes szekéren mennybe ragadja Illés prófétát.


 

 

 

 

2Kir 2,1.6-14

Illés és Elizeus elhagyták Galgalát, mert elérkezett az ideje, hogy az Úr Illés prófétát forgószélben az égbe ragadja. Amikor Jerikóba érkeztek, Illés azt mondta Elizeusnak: ˝Maradj csak itt, mert az Úr engem a Jordánhoz küldött!˝ Elizeus azonban azt felelte: ˝Az Úr életére meg a te életedre mondom, hogy nem hagylak el.˝
Tehát mind a ketten továbbmentek. Sőt a prófétatanítványok közül is ötvenen követték őket. Amikor ők ketten megálltak a Jordán folyó mellett, azok is megálltak velük szemben, kissé távolabbról. Ekkor Illés fogta a palástját, összegöngyölte, és ráütött vele a vízre. Erre a víz kettévált, úgyhogy ők ketten szárazon mehettek át.
Amint átértek, Illés azt mondta Elizeusnak: ˝Kívánj valamit, hogy megtegyem neked, amíg el nem hagylak.˝ Elizeus azt felelte: ˝Azt kérem, hogy szálljon rám kétszeres rész a lelkedből.˝ Erre Illés így válaszolt: ˝Nehéz dolgot kértél. Ha látsz engem, amikor elhagylak, teljesül kérésed; de ha nem látsz, nem teljesül.˝
Amint mentek, és menet közben beszélgettek, egyszer csak egy tüzes szekér tüzes lovakkal szétválasztotta őket, és Illés a forgószélben felment az égbe. Elizeus látta ezt, és felkiáltott: ˝Atyám, atyám, Izrael szekere és szekerének vezetője!˝ Amikor már nem láthatta többé, fogta a saját ruháját, és kettészakította.
Aztán fölemelte Illés palástját, amely leesett róla; majd visszafordult és megállt a Jordán partján. Majd fogta Illés leesett palástját, ráütött vele a vízre, és közben ezt mondta: ˝Hol van az Úr, Illés Istene?˝ Amikor pedig ráütött a vízre, az kettévált, és Elizeus átkelt rajta.


 

     

Zs 30,20.21.24

Mily nagy a te jóságod, Uram, * melyet a téged félőknek tartogatsz,

amelyet azoknak készítettél, akik benned bíznak, * minden ember szeme láttára.

Arcod oltalmába rejted el őket * az emberek zaklatása elől.

Sátradban adsz nekik biztos helyet * a rágalmazó nyelvek elől.

Szeressétek az Urat, ti, összes szentjei, † a hűségeseket az Úr megvédi, * de bőven megfizet a gőgösöknek.

Legyetek bátor szívűek, * mindnyájan, akik az Úrban reménykedtek!

 

 

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás