Tiszta Forrás
2022. november 26.   
Névnap: Virág, Szvetlana

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

ZSOLTÁR 94 ~ ~ ~ ~ Jöjjetek, örvendezzünk az Úrnak, ujjongjunk szabadító Istenünknek. ~ ~ Járuljunk eléje magasztalással, vigadjunk előtte zsoltárokkal. ~ ~ Mert nagy Isten az Úr, hatalmas király ő minden istenen. ~ ~ Kezében vannak a föld mélységei, s övé a hegyek csúcsa. ~ ~ Övé a tenger, ő alkotta meg, s az ő keze formálta a szárazföldet. ~ ~ Jöjjetek, imádjuk, hajoljunk meg, boruljunk térdre az Úr, a mi alkotónk előtt! ~ ~ Mert ő az Úr, a mi Istenünk, mi pedig az ő legelőjének népe, s kezének juhai vagyunk. ~ ~ Ma, ha szavát meghalljátok: ˝Ne keményítsétek meg szíveteket, mint Meribánál s Massza napján a pusztában, hol atyáitok megkísértettek engem: próbára tettek, bár látták műveimet. ~ ~ Negyven esztendeig undorodtam e nemzedéktől, s azt mondtam: tévelygő szívű nép ez. ~ ~ Nem ismerték útjaimat, ezért haragomban megesküdtem: nem mennek be nyugalmamba!˝ ~ ~ ~ ~

Jelen van

0 felhasználó
50 látogató

Látogatások

- ma: 58
- tegnap: 117
2021.01.09. 00:00 beckerj
Hozzászólások: 0

2021.01.09. szombat

2021.01.09. szombat
 
 
 
 
 

Ha szeretjük egymást, Isten bennünk él.


 

 

 

 

Szentlecke:

1Jn 4,11-18

Ha az Isten úgy szeretett minket, (hogy egyszülött Fiát adta értünk), nekünk is szeretnünk kell egymást. Istent soha senki nem látta. Ha szeretjük egymást, bennünk marad az Isten és a szeretete tökéletes lesz bennünk.


Abból tudjuk, hogy benne élünk, ő pedig bennünk, hogy a Lelkéből adott nekünk. Mi láttuk és tanúságot teszünk róla, hogy az Atya elküldte a Fiút, a világ Üdvözítőjét. Aki vallja, hogy Jézus az Isten Fia, abban az Isten benne marad, és ő is az Istenben.
Megismertük a szeretetet, amelyet Isten helyezett belénk, és hittünk benne: Az Isten szeretet, és aki megmarad a szeretetben, az az Istenben marad, s az Isten őbenne.
Isten szeretete akkor lesz tökéletes bennünk, amikor már bizalommal gondolunk az ítélet napjára, mert amilyen ő, olyanok vagyunk mi is e világon. A szeretetben nincs félelem. A tökéletes szeretet kizárja a félelmet, mert a félelem gyötrelemmel jár. Aki fél, az még nem tökéletes a szeretetben.

 

 

                                         

Zsoltár: 

Zsolt. 71,2.10-11.12-13

Istenem, ítéletedet add át a királynak: * és igazságodat a király fiának,
hogy igazságosan ítélkezzék népeden, * és méltányosan minden szegényen.
 
Tarzis és a szigetek királyai ajándékokat hoznak, * Arábia és Sába királyai adományokkal közelednek.
Minden király leborul előtte, * és minden nép neki szolgál.
 
Megszabadítja a szegényt, amikor kiált hozzá, * a nyomorultat, akin nem segít senki.
Kíméli a kicsinyt és gyengét, * a szegényeket megsegíti.

Hódoljon előtted, Istenünk, * a föld minden nemzete!

 

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás