Tiszta Forrás
2022. november 26.   
Névnap: Virág, Szvetlana

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

ZSOLTÁR 94 ~ ~ ~ ~ Jöjjetek, örvendezzünk az Úrnak, ujjongjunk szabadító Istenünknek. ~ ~ Járuljunk eléje magasztalással, vigadjunk előtte zsoltárokkal. ~ ~ Mert nagy Isten az Úr, hatalmas király ő minden istenen. ~ ~ Kezében vannak a föld mélységei, s övé a hegyek csúcsa. ~ ~ Övé a tenger, ő alkotta meg, s az ő keze formálta a szárazföldet. ~ ~ Jöjjetek, imádjuk, hajoljunk meg, boruljunk térdre az Úr, a mi alkotónk előtt! ~ ~ Mert ő az Úr, a mi Istenünk, mi pedig az ő legelőjének népe, s kezének juhai vagyunk. ~ ~ Ma, ha szavát meghalljátok: ˝Ne keményítsétek meg szíveteket, mint Meribánál s Massza napján a pusztában, hol atyáitok megkísértettek engem: próbára tettek, bár látták műveimet. ~ ~ Negyven esztendeig undorodtam e nemzedéktől, s azt mondtam: tévelygő szívű nép ez. ~ ~ Nem ismerték útjaimat, ezért haragomban megesküdtem: nem mennek be nyugalmamba!˝ ~ ~ ~ ~

Jelen van

0 felhasználó
51 látogató

Látogatások

- ma: 58
- tegnap: 117
2021.09.01. 00:00 beckerj
Hozzászólások: 0

2021.09.01. szerda

2021.09.01. szerda
 
 
 
 
 

Az evangélium igaz tanítása eljut minden emberhez. 


 

 

 

 

 

Szentlecke:

Kol 1,1-8

Pál, Isten akaratából Jézus Krisztus apostola és Timóteus testvér, (üdvözletét küldi) a Krisztusban hívő testvéreknek, a szenteknek, akik Kolosszében élnek. Kegyelem nektek és békesség Atyánktól az Istentől (és Urunktól Jézus Krisztustól)!


Valahányszor imádkozunk értetek, hálát adunk Istennek, Urunk Jézus Krisztus Atyjának, mivel hallottunk a Jézus Krisztusba vetett hitetekről és arról a szeretetről, amely eltölt titeket valamennyi szent iránt, a mennyei jutalom reményében. Erről a reményről szól az evangélium igaz tanítása, amely eljutott hozzátok, és munkálkodik az egész világon. Gyümölcsöt is hoz és gyarapszik úgy, mint nálatok, mióta a maga igazságában hallottátok és megismertétek az Isten kegyelmét.
Így tanultátok ezt szeretett szolgatársunktól Epafrásztól, aki Krisztusnak hűséges szolgája köztetek. Ő értesített minket arról az irántunk érzett szeretetről, amelyet a Szentlélektől kaptatok.

 

                                                                                                                                         

Zsoltár: 

Zsolt. 26,1.4.13-14

Mint viruló olajfa Isten házában, * Isten irgalmában bízom mindenkor és mindörökké!
 
Örökké áldalak azért, amit tettél, * nevedben reménykedem, mert jóságos vagy híveidhez.

Isten irgalmában bízom * mindörökké.

 

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás