Tiszta Forrás
2023. október 01.   
Névnap: Malvin, Teréz

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

NAPI EVANGÉLIUM: 2023-10-01 ~ ~ ~ ~ Abban az időben Jézus ezt mondta a főpapoknak és a nép véneinek: Vajon erről mit gondoltok? Egy embernek két fia volt. Odament az elsőhöz és így szólt: ˝Fiam! Menj ki ma, dolgozz a szőlőben!˝ ~ ~ Az így válaszolt: ˝Nem akarok˝, de később meggondolta magát és kiment. ~ ~ Akkor odament a másikhoz is, és ugyanúgy szólt neki. Az ezt felelte: ˝Igenis, Uram!˝ De nem ment ki. A kettő közül melyik tette meg az apa akaratát? ~ ~ Azt felelték: ˝Az első.˝ ~ ~ Erre Jézus azt mondta nekik: Bizony, mondom nektek: a vámszedők és az utcanők előbb mennek be Isten országába, mint ti. Eljött ugyanis hozzátok János az igazság útján -- és nem hittetek neki. A vámszedők és az utcanők azonban hittek neki. Ti még ennek láttán sem gondoltátok meg magatokat később, hogy higgyetek neki. /Mt 21,28-32/ ~ ~ ~ ~ Ezek az evangélium igéi.

Jelen van

0 felhasználó
19 látogató

Látogatások

- ma: 54
- tegnap: 103
2022.02.19. 00:00 beckerj
Hozzászólások: 0

2022.02.19. szombat

2022.02.19. szombat
 
 
 
 
 
 

Az apostol figyelmeztet bennünket: óvakodjunk a nyelv bűnétől.


 

 

 

 

 

Jak 3,1-10

Testvéreim!


Ne akarjatok annyian tanítók lenni, mert tudjátok, hogy ezzel súlyosabb ítélet jár! Hiszen úgyis sok dologban hibázunk mindnyájan.
Ha valaki szavával nem vétkezik, az tökéletes férfi. Az ilyen fegyelmezni tudja egész testét. Ha a ló szájába zablát teszünk, hogy engedelmességre szorítsuk, az egész testét irányítani tudjuk. Lám a nagy hajót, még ha erős szél hajtja is, a kis kormány oda irányítja, ahová a kormányos akarja. Így a nyelv is kicsiny testrész ugyan, de nagy dolgokat visz végbe. Lám a csekély tűz mekkora erdőt gyújt föl. A nyelv is tűz, a gonoszság egész világa. Tagjaink közül a nyelv az, amely beszennyezi egész testünket, sőt a pokoltól lángra lobbantva, egész életutunkat fölégeti.


Az összes vadállatok, madarak, csúszómászók és tengeri állatok természete megszelídíthető, és az ember meg is szelídíti őket. A nyelvet azonban senki emberfia nem képes (tökéletesen) megszelídíteni, mert nyugtalan, gonosz és tele van halálos méreggel.
A nyelvvel áldjuk az Urat, a mi Atyánkat, de vele átkozzuk az embert is, aki Isten képmására alkotott teremtmény. Ugyanabból a szájból ered az áldás és az átok.

Testvéreim! Ennek nem volna szabad így lennie!

                                    

 

Zsoltár: 11,2-3.4-5.7-8

Segíts, Uram, mert az igazak elfogytak, * eltűntek az emberek közül, kik hűek hozzád.
Hazug dolgokat beszéltek embertársuknak, * hamis ajakkal szóltak, és kettős szívvel.
 
Némítsa el az Úr a hazug ajkakat, * és a nyelvet, mely fennhéjázó!
Azokét, akik azt mondják: † ˝A nyelvünk a dicsőségünk, az ajkunk csak értünk van, * ki lehetne az úr fölöttünk?˝
 
Az Úr beszéde egyenes beszéd, † salaktalan, mint a tűzben kipróbált színezüst, * hétszeresen megtisztított.
Uram, te megőrzöl bennünket, * és megoltalmazol, ettől a nemzedéktől mindörökre.

Uram, te megőrzöl bennünket * nemzedékről nemzedékre.

 

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás