Tiszta Forrás
2022. december 04.   
Névnap: Borbála, Barbara

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

ANGELUS ~ ~ ♡ ♡ ~ ~ Angelus Domini nuntiavit Mariae. ~ ~ Et concepit de Spiritu Sancto. ~ ~ ~ AVE MARIA, GRATIA PLENA. ~ DOMINUS TECUM, ~ BENEDICTA TU IN MULIERIBUS, ~ ET BENEDICTUS FRUCTUS VENTRIS TUI: IESUS. ~ SANCTA MARIA, MATER DEI, ~ ORA PRO NOBIS PECCATORIBUS, ~ NUNC ET IN HORA MORTIS NOSTRAE. ~ AMEN. ~ ~ ~ Ecce Ancilla Domini. ~ ~ Fiat mihi secundum verbum tuum. ~ ~ ~ AVE MARIA… ~ ~ ~ Et Verbum caro factum est. ~ ~ Et habitavit in nobis. ~ ~ ~ AVE MARIA… ~ ~ ~ Ora pro nobis Sancta Dei Genitrix. ~ ~ Ut digni efficiamur promissionibus Christi. Oremus. Gratiam tuam, quesumus, Domine, mentibus nostris infunde, út qui angelo nuntiante Christi Filii tui incarnationem cognovimus, per passionem eius et crucem ad resurrectionis gloriam perducamur. Per eumdem Christum Dominum nostrum. ~ ~ Amen. ~ ~ ~ ~ I I I ~ ~ ~ ~ ÚRANGYALA ~ ~ ~ ~ Az Úr angyala köszönté a Boldogságos Szűz Máriát. ~ ~ És ő méhébe fogadá Szentlélektől szent Fiát. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA, MALASZTTAL TELJES. ~ AZ ÚR VAN TEVELED; ~ ÁLDOTT VAGY TE AZ ASSZONYOK KÖZÖTT, ~ ÉS ÁLDOTT A TE MÉHEDNEK GYÜMÖLCSE: JÉZUS. ~ ASSZONYUNK, SZŰZ MÁRIA, ISTENNEK SZENT ANYJA! ~ IMÁDKOZZÁL ÉRETTÜNK, BŰNÖSÖKÉRT, ~ MOST ÉS HALÁLUNK ÓRÁJÁN. ~ ÁMEN. ~ ~ ~ Íme az Úrnak szolgáló leánya. ~ ~ Legyen nékem a te igéd szerint. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA… ~ ~ ~ És az Ige testté lőn. ~ ~ És miköztünk lakozék. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA… ~ ~ ~ Imádkozzál érettünk Istennek Szent Anyja. ~ ~ Hogy méltóak lehessünk Krisztus ígéreteire. Könyörögjünk. Kérünk téged, Úristen, öntsd lelkünkbe szent malasztodat, hogy akik az angyali üzenet által szent Fiadnak, Jézus Krisztusnak megtestesülését megismertük, az ő kínszenvedése és keresztje által a feltámadás dicsőségébe vitessünk. Ugyanazon a mi Urunk Jézus Krisztus által. ~ ~ Ámen. ○ ○ ○ Szent Isten, szent erős Isten, szent halhatatlan Isten, irgalmazz nekünk! ○ ○ ○ Éhínségtől, járványtól, tűzvésztől és háborútól ments meg, Uram, minket! ○ ○ ○

Jelen van

0 felhasználó
40 látogató

Látogatások

- ma: 181
- tegnap: 277
2022.02.19. 00:00 beckerj
Hozzászólások: 0

2022.02.19. szombat

2022.02.19. szombat
 
 
 
 
 
 

Az apostol figyelmeztet bennünket: óvakodjunk a nyelv bűnétől.


 

 

 

 

 

Jak 3,1-10

Testvéreim!


Ne akarjatok annyian tanítók lenni, mert tudjátok, hogy ezzel súlyosabb ítélet jár! Hiszen úgyis sok dologban hibázunk mindnyájan.
Ha valaki szavával nem vétkezik, az tökéletes férfi. Az ilyen fegyelmezni tudja egész testét. Ha a ló szájába zablát teszünk, hogy engedelmességre szorítsuk, az egész testét irányítani tudjuk. Lám a nagy hajót, még ha erős szél hajtja is, a kis kormány oda irányítja, ahová a kormányos akarja. Így a nyelv is kicsiny testrész ugyan, de nagy dolgokat visz végbe. Lám a csekély tűz mekkora erdőt gyújt föl. A nyelv is tűz, a gonoszság egész világa. Tagjaink közül a nyelv az, amely beszennyezi egész testünket, sőt a pokoltól lángra lobbantva, egész életutunkat fölégeti.


Az összes vadállatok, madarak, csúszómászók és tengeri állatok természete megszelídíthető, és az ember meg is szelídíti őket. A nyelvet azonban senki emberfia nem képes (tökéletesen) megszelídíteni, mert nyugtalan, gonosz és tele van halálos méreggel.
A nyelvvel áldjuk az Urat, a mi Atyánkat, de vele átkozzuk az embert is, aki Isten képmására alkotott teremtmény. Ugyanabból a szájból ered az áldás és az átok.

Testvéreim! Ennek nem volna szabad így lennie!

                                    

 

Zsoltár: 11,2-3.4-5.7-8

Segíts, Uram, mert az igazak elfogytak, * eltűntek az emberek közül, kik hűek hozzád.
Hazug dolgokat beszéltek embertársuknak, * hamis ajakkal szóltak, és kettős szívvel.
 
Némítsa el az Úr a hazug ajkakat, * és a nyelvet, mely fennhéjázó!
Azokét, akik azt mondják: † ˝A nyelvünk a dicsőségünk, az ajkunk csak értünk van, * ki lehetne az úr fölöttünk?˝
 
Az Úr beszéde egyenes beszéd, † salaktalan, mint a tűzben kipróbált színezüst, * hétszeresen megtisztított.
Uram, te megőrzöl bennünket, * és megoltalmazol, ettől a nemzedéktől mindörökre.

Uram, te megőrzöl bennünket * nemzedékről nemzedékre.

 

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás