Tiszta Forrás
2023. március 31.   
Névnap: Árpád, Benjámin

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

● ● ● ˝Minden háború csak halált hoz, sok-sok ember halálát, akiknek dolgozni kellett volna, és nem meghalni. És szegénységet hoz, csapást, nyomorúságot. Akár megnyerik, akár elvesztik, a háborúban csak veszíteni lehet. ˝ (Wass Albert) ● ● ● ˝Johnny i hardly knew ye?˝ (A magyar változat címe: ˝Johnny, mondd, ez te volnál?˝) Ez a dal eredetileg egy régi, megható ír utcai dal volt, amelyet egy fiatal lányt írt le, miután meglátta reménytelenül megnyomorodott kedvesét, aki visszatért a háborúból. ● ● ● A dob kopog, fegyver ropog, hurú, hurú ○ A dob kopog, fegyver ropog, hurú, hurú ○ A dob kopog, fegyver ropog, ○ S a bőrödet majdnem otthagyod, ○ És bárki lát, nem ismer rád, ○ Johny, mondd, ez te volnál? ● Már vár reám szép Ír hazám, hurú, hurú ○ Már vár reám szép Ír hazám, hurú, hurú ○ Már vár reám szép Ír hazám, ○ És kopog a bot, mely odavisz tán, ○ És bárki lát, nem ismer rád, ○ Johny, mondd, ez te volnál? ● A lábad, ó mondd, hol maradt, hurú hurú ○ A lábad, ó mondd, hol maradt, hurú hurú ○ A lábad, ó mondd, hol lehet, ○ Midőn a fegyvert felemelted, ○ És táncba nem hívsz engemet ○ Johny, mondd, ez te volnál? ● A háborúnak vége lett, hurú, hurú ○ A háborúnak vége lett, hurú, hurú ○ A háborúnak vége lett, ○ De mire volt jó ez, emberek, ○ Csak csont és bőr a testetek, ○ Johny, mondd, ez te volnál? ● ● ●

Jelen van

0 felhasználó
5 látogató

Látogatások

- ma: 109
- tegnap: 121
beckerj profilja
Teljes név Becker József
Születési dátum 0000.00.00.
Lakhely város Kecskemét
Nem Férfi
Végzettség Felsőfokú (NJE)
Mottó/jelmondat
Egyéb (bemutatkozás, etc)
Regisztrált ekkor: 2014.11.09.   14:35:19
Utolsó bejelentkezés: 2022.07.10.   22:38:19
Avatar kép