Tiszta Forrás
2019. december 16.   
Névnap: Etelka, Aletta

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

☼ ☼ ☼ Advent 3. hete van. ~ ~ ~ ~ NAPI EVANGÉLIUM: 2019-12-16 ~ ~ ~ ~ Amikor bement a templomba és tanított, odajöttek hozzá a főpapok és a nép vénei. ~ ~ Megkérdezték tőle: ˝Milyen hatalommal teszed mindezt? És ki adta neked ezt a hatalmat?˝ ~ ~ Jézus így válaszolt nekik: ˝Kérdeznék tőletek én is egy dolgot. Ha megmondjátok nekem, én is megmondom nektek, milyen hatalommal teszem mindezt. János keresztsége honnan volt? A mennyből vagy az emberektől? ˝ ~ ~ Azok így tanakodtak egymás közt: ˝Ha azt mondjuk: ˝a mennyből˝, azt mondja majd nekünk: ˝Akkor miért nem hittetek neki?˝ ~ ~ Ha pedig azt mondjuk: ˝az emberektől˝, félünk a néptől, mert mindnyájan prófétának tartják Jánost.˝ ~ ~ Azt felelték tehát Jézusnak: ˝Nem tudjuk.˝ ~ ~ Erre ő azt mondta nekik: ˝Én sem mondom meg nektek, milyen hatalommal teszem mindezt.˝ /Mt 21,23-27/

Jelen van

0 felhasználó
23 látogató

Látogatások

- ma: 465
- tegnap: 1140
Pela profilja
Mottó/jelmondat \"Az Istent szeretőknek minden a javukra válik.\"
Egyéb (bemutatkozás, etc)
Regisztrált ekkor: 2014.11.11.   17:47:20
Utolsó bejelentkezés: 2019.12.07.   07:33:55
Avatar kép