Tiszta Forrás
2023. szeptember 23.   
Névnap: Tekla, Líviusz

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

~ ~ ♡ ~ ~ KEDVES GYEREKEK! ~ ~ ♡ ~ ~ Ma este a nagy német meseíró Grimm testvérek meséjét láthatjátok. A mese címe: Vasjankó. ~ ♡ ~ ˝Jön már az ismerős százlábú, deres ősz.~ ~ Sepreget, kotorász, meg-megáll, lombot ráz, kruplit ás, szüretel… ~ ~ Sóhajtoz nagyokat, s harapja , kurtírja a hosszú napokat.˝ /Kányádi Sándor: Jön az ősz/ ~ ♡ ~ Álmodjatok szépeket, jó éjszakát gyerekek! ~ ♡ ~

Jelen van

0 felhasználó
73 látogató

Látogatások

- ma: 81
- tegnap: 116
2016.06.28. 23:35 JóB
Hozzászólások: 1

GB rexit - EU exit

GB rexit - EU exit

Szegény embert még az ág is húzza – tartja a közmondás.  A közmondás pontos eredetét nem ismerjük, de lelki szemeink előtt felvillanhat a középkori szegénylegények, a törvényen kívülre rekedtek, a fizetni nem tudó nincstelenek sorsa. Bizony sokszor húzta az ág a szegény embert. Francois Villon francia költő keserű humorral írt sorai – midőn a börtönben várta a rá kirótt ítélet végrehajtását – megvilágíthatják a közmondás eredetét. Bizony sokszor húzta a faág a szegény embert – csak egy vastagabb kötél, és jól megfogalmazott paragrafusok szükségeltettek hozzá.  A hatalom birtokosai az alárendeltektől törvényesen szedhették az általuk önkényesen megállapított adót. A szegény meg fizetett – ha tudott, és volt miből. Ha nem, akkor elvették erőszakkal, persze a törvény nevében.

 

Az Európai Unió vezetőinek újkeletű ámokfutását megunták az angolok. Népszavazást kezdeményeztek, és a nép szavazott – de nem úgy, ahogy várták. A briteknek elegük lett az önkényes, antidemokrata EU vezérkarból, és kiléptek az Unióból. A nemzetközi média rögtön riadót fújt, és kongatni kezdte a vészharangot. Ezt ma még megtehette, mert maradt még pár templom, és harang az európai kontinensen, de lehet, hogy pár évtized múlva már csak a müezzin tudna világgá kürtölni egy ilyen nagy tragédiát.

A szavazás napján – mint ahogy az illendő – lemondott a brit miniszterelnök. Persze nem azonnal távozik posztjáról, hanem csak októberben. A kilépést deklaráló referendumot sem rögtön léptetik életbe. Nehogy nagyobb baj legyen. A skótok is vérszemet kaphatnak, és követelhetik a teljes önállóságot. A görögök sem az EU zászlaját lobogtatva éltetik az Uniót, főleg akkor nem, amikor megszorításokról, kötelezettségszegési eljárásokról döntenek a brüsszeli bársonyszékben. Házunk (hazánk) táján is a brüsszeli bürokraták szeretnék a magyar emberek által megtermelt pénzt, és anyagi javakat szétosztani. Mi kemény munkával megtermeljük a javakat, ők meg szétosztják. Jut belőle illegálisan besurrant, okmányok nélküli, „menekültnek” kikiáltott migránsnak, börtönben ülő köztörvényes bűnözőnek, stb. Csak éppen annak nem jut, aki megdolgozott érte.

Valami nincs rendben ebben a világban: Európa évezredes fájának a vastag gyökereit férgek rágják. Régen a parasztember télen etette a kártevőket pusztító hasznos madarakat, hogy így biztosítsa a megélhetéséhez szükséges termést. A szőlőjét, gyümölcsösét dézsmáló élősködőket pedig elűzte.

Ezt a túléléshez szükséges, beidegződött reflexet igyekeznek ma tűzzel-vassal kiirtani a normálisan gondolkodó emberekből.  Féltve őrzött gyöngyeinket disznók elé vetik. Az Ady Endre által megénekelt „Disznófejű-nagyurak” röfögnek elherdált kincseink felett.

Templomainkban megjelentek a „pusztító utálatosság” előfutárai. Az ősi kölni dómban félmeztelen Femen idióták ugráltak az úr asztalán szentmise közben (és még sorolhatnánk tovább). Az egri bazilikában részeg, drogos randalírozók jelentek meg, egyre gyakrabban zavarják meg templomaik miséit züllött alkoholisták.

Napjainkban a deviancia dicsérete és felmagasztalása már szinte divattá vált.  Isten ószövetségben rögzített Igéi, és Jézus Krisztus evangéliumi tanítása ma is érvényes. A szodomiták oltárra emelése, a templomi kufárok vállon veregetése mind a zsidóknak adott ószövetségi törvényekkel, mind Jézus evangéliumi tanításaival ellenkezik. Isten szolgálata, és  Baál imádata nem egyeztethető össze.

 Az Úr mondta: az „igen” a ti beszédetekben legyen „igen”, a „nem” pedig legyen „nem”! Ami ezen felül van, az az ördögtől való!

Ha Isten ügyéről van szó, akkor bátran ki kell mondanunk az igent. Ha pedig a gonosz lélek ármánykodásáról, akkor egyértelműen, és határozottan kell nemet mondani.

A templom Istené, nem pedig a nyerészkedő kufároké, az idióta femenistáké, és züllött alkoholistáké. Az utca, a tér az ott lakó embereké, nem a szodomitáké, és illegális betolakodóké. Európa az európaiaké, és nem a ránk kényszerített idegeneké.

Értékeinket, életterünket, életünket, jelenünket, és jövőnket meg kell védenünk. Ezt csakis Istennel tehetjük meg, mert nélküle elvesztjük értékeinket, életterünket, életünket és a jövőnket is.

 

A.D.2016.06.29.©JóB

 

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
#1    2016.06.29.   17:45:12   Kriszta
Osztom gondolataidat JoB.
Európa és az emberiség is, önpusztító pályán halad.
Ezt csak Isten tudná megállitani , de sajnos Istent nagyon - nagyon sokan kizárják az életükből.
A keresztény europát csak is a kereszténység és a keresztény értékrend tudja életben tartani, és megmenteni.
Európa vagy újra keresztény lesz vagy nem lesz!
Módosítva: 2016.06.30.   06:38:29-kor Kriszta által