Tiszta Forrás
2019. április 26.   
Névnap: Ervin, Klétusz

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

SZENTLECKE: 2019-04-26 ~ ~ ~ ~ Amíg ők a néphez beszéltek, odajöttek a papok, a templomőrség parancsnoka és a szaddúceusok. ~ ~ Ezek bosszankodtak, hogy tanítják a népet, és hirdetik a halálból való feltámadást Jézusban. ~ ~ Kezet emeltek tehát rájuk, és őrizetbe vették őket másnapig, mert már esteledett. ~ ~ De azok közül sokan, akik az igét hallgatták, hittek, úgyhogy a férfiak száma elérte az ötezret. ~ ~ Történt pedig másnap, hogy a vezetőembereik, a vének és az írástudók összegyűltek Jeruzsálemben, velük Annás főpap és Kaifás is, valamint János és Alexander, és ahányan csak voltak a főpapi nemzetségből. ~ ~ Miután középre állították őket, megkérdezték: ˝Milyen hatalommal vagy kinek a nevében tettétek ezt?˝ ~ ~ Ekkor Péter Szentlélekkel eltelve így szólt hozzájuk: ˝Népünk vezetői és ti vének, halljátok! Ti ma felelősségre vontok minket, mert jót tettünk egy beteg emberrel, hogy megtudjátok, hogyan lett újra egészséges. Vegyétek hát tudomásul mindnyájan, ti és Izrael egész népe, hogy a mi Urunknak, a Názáreti Jézus Krisztusnak neve által, akit ti keresztre feszítettetek, akit Isten feltámasztott halottaiból: őáltala áll ez itt előttetek egészségesen. Ez az a kő, amelyet ti, az építők, elvetettetek, s amely szegletkő lett; és nincs üdvösség senki másban, mert más név nem is adatott az embereknek az ég alatt, amelyben üdvözülnünk kell.˝ /ApCsel 4,1-12/ ~ ~ ~ ~ Ez az Isten igéje.

Jelen van

0 felhasználó
12 látogató

Látogatások

- ma: 127
- tegnap: 293
2018.02.11. 17:00 JóB
Hozzászólások: 0

Ferihegyi tolvajbanda

Ferihegyi tolvajbanda

A szerkesztő előszava:

Évtizedek óta gátlástalanul fosztogatják az utasok csomagjait a budapesti ferihegyi repülőtéren. Ami ott történik az felháborító, undorító, és gusztustalan.

Egy ország megítélése egy külföldről érkezett utas részéről a repülőtéren kezdődik. Úgy látszik nincs meg a kellő akarat a csomagfosztogató maffia megfékezésére az illetékes hatóságok részéről. Egy utast felszállás előtt - a terrorveszélyre hivatkozva - alaposan átkutatnak, időszakonként már-már szeméremsértő módon.

Eközben a modern technikával felszerel poggyászkezelő helyiségekben a maffiózó tolvajok szabadon turkálhatnak az utasok csomagjaiban. Kérdezem: ez nem jelent biztonsági kockázatot? Mert ha a bűnöző bármit kivehet a csomagból, akkor ugyanilyen erővel bármit bele is tehet!

A szervezett fosztogatás csak abban az esetben működhet tartósan (és évek óta folyamatosan), ha az ellenőrző hatóságok is tevékeny, vagy hallgatólagos részesei ennek az undorító cselekménynek.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Minden jel szerint sem az internetes közvélemény felháborodása, sem a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) soron kívüli ellenőrzése nem vezetett eddig eredményre a repülőtéri poggyászkifosztások terén.

Mire megérkeztem Dohába, a táskám nyitva volt. Szétszabdalták, és kiloptak belőle pár dolgomat. És vajon honnan indultam? Budapestről – írta ki Facebook-oldalára tegnap Babos Tímea. A teniszező által posztolt eset megerősíti lapunk azon repülőtéri berkekből származó értesülését, hogy vannak járatok, melyeket különösen kedvelnek a tolvajok.

Január 19-én a budapesti dél-koreai nagykövetség nyilvános Facebook-posztban hívta fel a figyelmet a Liszt Ferenc repülőtéren elharapódzott poggyászfosztogatásokra, miután több koreai utas értékei is eltűntek a budapesti repülőtéren.

A bejegyzésben arra hívták fel a Budapestre utazók figyelmét, hogy értékeiket lehetőleg a gépre magukkal vitt csomagjaikban tárolják, valamint azt is kiemelték, hogy az ellopott készpénzért a meglopott utasok nem kaphatnak semmilyen kompenzációt.

"Ez a LEGROSSZABB reptér a világon. A poggyászomat biztonsági lánccal lezárva adtam fel, de megérkezéskor nyitva találtam. Ellopták az órámat, és beletúrtak az úszócuccomba. Dühös lettem, hogy valaki végigtapogatta a bikinimet, az alsóneműmet és a személyes tárgyaimat" – írta később az egyik koreai utas a Budapest Airport Facebook-oldalára.

Repülőtéri forrásaink szerint a csomagkifosztások közkedvelt célpontjai még a Budapest és valamelyik nyugat-európai nagyváros között közlekedő járatok. Ezt szintén alátámasztják a közelmúltban napvilágot látott esetek: alig egy hete a Ryanair Dublin–Budapest járatának utasai számoltak be arról, hogy meglopták őket, néhány hónappal ezelőtt pedig a Flybe Budapest–London járatának utasai jelezték, hogy bőröndjeiket feltúrták, ruháikat összevérezték.

Informátoraink szerint a csomagokat mindig a csomagrakodó munkások fosztják ki, mégpedig jól szervezetten. A piszkos munka már a repülőtér épületében, a csomagok szortírozásakor megkezdődik, ám a nagyja vélhetően a repülőgépek csomagterében, rejtve zajlik, ahol négyen pakolnak – egyikük a gép mellett, hárman a gép hasában.

A napvilágra került esetek alapján pedig az is látszik, amely földi kiszolgálást végző cégek munkásai lehetnek a leginkább érintettek, magyarán mely társaságok a leggyengébbek a vagyonbiztonság garantálásában: a Ryanairt és a Qatart egyaránt a török Celebi szolgálja ki, mely a ferihegyi földi kiszolgálási piacon a legnagyobb. A Flybe budapesti partnere a brit hátterű Menzies.

Visszaélések azonban nem zárhatók ki az állami Malév Ground Handling (MGH) és a magyar hátterű Budport esetében sem, ezért mind a négy céghez eljuttattuk a botrány kirobbanása miatt is indokolt kérdéseinket.

A Celebi szerint számos biztonsági intézkedést vezettek be az elmúlt években, ám ezeket nem részletezték. A jelent illetően közölték, vizsgálják az utaspanaszokat, de további információval nem szolgálhatnak. A Budport azt írta, sem a munkásai, sem alvállalkozóik nem érintettek a poggyászok kifosztásában, működésük elmúlt öt évében egyetlen esetben sem vetődött fel gyanú a társaság alkalmazottaival szemben. Ezt azzal érik el, hogy saját emberekkel felügyelik a rakodási folyamatokat és az alvállalkozók munkáját. A Menzies csak az NFM hatósági ellenőrzése után kíván kommunikálni, az MGH pedig nem reagált megkeresésünkre.

Nevük elhallgatását kérő repülőtéri dolgozók arról is beszámoltak: a lopásokban mindenki benne van, beleértve a fedélzeti ellátmányt (catering) biztosító dolgozókat, de még a fegyveres biztonsági szolgálat embereit is. Utóbbiak dolga, hogy a gépen felejtett holmit tüntetik el. – Aki nem vesz részt, megfélemlítik vagy feljelentik lopásért – tette hozzá egyik informátorunk.

Lapunk három napja elküldte kérdéseit a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság kommunikációjáért felelős Országos Rendőr-főkapitányságnak is, ám válasz nem érkezett.

Forrás:  Bodacz Péter/MN   KOVÁCS M. DÁVID/Index

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás