Tiszta Forrás
2023. szeptember 23.   
Névnap: Tekla, Líviusz

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

Jelen van

0 felhasználó
30 látogató

Látogatások

- ma: 96
- tegnap: 116
2019.02.21. 00:10 JóB
Hozzászólások: 0

Embernek maradni

Embernek maradni

Régen a parasztember - akinek a nagy létszámú családjáról kellett gondoskodni - tudta a dolgát. Amit az őseitől tanult, ami az évszázadok során már jól bevált, azt tette ő is. Nem kellett hozzá különösebb iskolai végzettség sem.

Tudta, miből mennyit kell vetni. Tudta, mikor kell ültetni, vetni. Tudta, hová kell vetni. Azt is tudta, mit kell tennie, hogy jó termése legyen. A többit Istenre bízta.

Mindent úgy tett, mint az elődei. Felszántotta a földet, megtrágyázta, mielőtt elvetette volna a magot. Mikor eljött a magvetés ideje, kiment a földjére, és elvetette. Akkor, amikor annak az ideje volt: nem előtte, és nem utána, mert akkor nem kelt volna ki a mag, vagy nem lett volna elég idő a termés beérésére.

Jól tudta azt is, hogy a növekedést az Isten adja, miként az az Evangéliumban írva van. Amikor napsütés kellett, imádkozott a napsütésért. Amikor eső kellett, imádkozott az esőért.

Igásállataival meg tudta szántani a földet, jófajta istállótrágyával meg is tudta trágyázni azt. A szállítást is az állataival oldotta meg. Háziállatai, veteményeskertje, gabonája biztosították a család megélhetését. Nem keletkezett szemét, hulladék, mindent hasznosítani tudott. Nem szennyezte a levegőt, nem szennyezte környezetét.

Dr. Balogh János Kossuth- és Széchenyi-díjas zoológus, ökológus, egyetemi tanár mondta egyszer: amikor ez a természetes paraszti gazdálkodás megszűnik, és felváltja egy profitorientált nagyipari termelés, megindul a világ pusztulása. Igaza lett.

 

Isten megteremtette a világegyetemet, és ezt a kék bolygót, a Földet. Az összes szükséges feltételt biztosította ahhoz, hogy az ember kielégíthesse szükségleteit, és boldogan élhessen ezen a bolygón. Nem azért teremtette az embert, hogy egy legyen az állatok sorában, hanem hogy ő uralkodjon a Földön. A darwini evolúciós elmélet ott sántít, hogy a gondolkodó ember nem egy magasan fejlett gerinces állat, aki az évmilliók során kiemelkedett a többi állat közül. Az evolúció, a folytonos fejlődés kétségtelenül bizonyítható tény, ami megfigyelhető a teremtett világ összes élőlényénél. A növényvilágban éppen úgy, mint az állatoknál, és az embernél sincs ez másképpen. Ha egy önmagától létrejött, spontán evolúcióban hiszünk csupán, akkor joggal merülhet fel a kérdés, hogy miért éppen a majom fejlődött olyan szintre, hogy uralma alá tudja hajtani a Földet. Miért nem az oroszlán, vagy a tigris, amely sokkal gyorsabb, sokkal erősebb, sokkal ügyesebb, és bonyolult vadászati stratégiával rendelkezik.

Fizikai, biológiai, genetikai szempontból egy ember, és egy állat között alig-alig van különbség. A különbség alapvetően nem a testi felépítésben van. Az ember intelligens, értelmes lény, akinek van öntudata (mondhatnánk azt is, hogy van „Én-tudata”). A másik alapvető különbség, hogy van lelke, amit Isten lehelt a megformált emberi testbe. Az anyagi test romlandó, de a lélek hallhatatlan. Ez teljesen új dimenzióba helyezi az embert.

 

Itt álljunk meg egy pillanatra.

A mai korban (nevezhetjük globalizációnak, új korszaknak /New Age/, vagy új világrendnek /New World Order/) egy veszélyes tendencia van kialakulóban. Az ember, a Homo sapiens emberi mivoltának a megkérdőjelezése. Ami egyet jelent az ember Isten által adományozott tulajdonságainak megkérdőjelezésével, annak különböző, extrém formákban megmutatkozó tagadásával. Végső soron az ember állati sorba való lezüllesztésével.

 

Mik ennek a kézzel fogható jelei?

A cikk elején vázolt normális emberi gondolkodás (az un. „józan paraszti ész”) és az ebből fakadó öntudatos cselekvés már-már veszélyes, üldözendő tettnek számít.

        Az un. Gender-elmélet megkérdőjelezi az ember természetes nemi identitását. Tagadja a férfi-nő kapcsolaton alapuló normális család létjogosultságát. A még ezrelékekben is alig mérhető nagyságrendű nemi identitászavarral rendelkező emberek kapcsolatait, életformáját reklámozza a globális média nap, mint nap, s próbálja egyenértékűnek elfogadtatni. A világuralmi „elit” abnormalitására jellemző a család törvénybe iktatott lerombolása. A francia „felvilágosultak” már a saját apjukat és anyjukat is megtagadták. Aki szülte őket, aki szoptatta őket, az nem az anyjuk, hanem csak „szülő-1”. Akitől fogantak, aki a család kenyerét kereste, aki védelmezte őket, az nem az apjuk, hanem a „szülő-2”. Ebben az eszement, abnormális világban az első számú kiiktatandó ellenség az Isten. A második számú üldözendő ellenség pedig a normálisan gondolkodó ember.

 

Elérkezett az Evangéliumban leírt antikrisztusi időszak. A Sátán, a hazugság atyja behatolt mindenhová. A politikai, gazdasági, pénzügyi szférába, az államapparátusba, sőt az Egyházba is. Szolgái - akik eladták testüket, lelküket - egy zárt intézetbeli skizofréniás betegnél is abnormálisabb cselekedeteket hajtanak végre.

        Tanult, diplomás, családos politikusok (akik mellesleg az átlagembernél nagyságrendekkel több fizetést kapnak - az adófizetők pénzéből) időnként úgy viselkednek, mint egy kiscsoportos óvodás. Fetrengenek a padlón, bohóckodnak a parlamentben - ahelyett, hogy dolgoznának. A folyamatos gyűlöletkeltés irritálja a becsületes, normális, munkából élő embereket - pártállástól, világnézettől függetlenül.

 

A tendencia riasztó: Európa háttérből irányított, szisztematikus megszállása katasztrófához fog vezetni. Az alapvető emberi létformák szétrombolása, Isten száműzése az emberi gondolkodásból az elkerülhetetlen pusztulást vizionálja.

 

Az Evangélium figyelmeztet a tömeges elkárhozás veszélyére. Isten hosszan tűrő és könyörületes, de nem lehet Vele a végtelenségig büntetlenül packázni. Az emberi technika, tudás csúcsteljesítményének kikiáltott Titanic (aminek az oldalára cinikus módon ráírták, hogy NO GOD) elsüllyedt. Korunk „hajója” is a vesztébe rohan. Ha nem Isten kormányozza, hanem a magukat istennek kikiáltó kontárok, akkor az a „hajó” el fog süllyedni.

Az S.O.S. (SAVE OUR SOULS) jelek erről a „hajóról” is vészjóslóan érkeznek: mentsétek meg lelkeinket! De mondhatjuk azt is, hogy Send Our Savior - küldjétek a Megmentőnket!  Ez a ma emberének legfőbb feladata: a lelkek megmentése!

        Isten bizonyára küld majd pár mentőcsónakot a kisszámú, még menthető ember számára, akik túl fogják élni ezt a katasztrófát.

Csak rajtunk múlik, hogy mi is köztük legyünk.

 

A.D.2019.02.20.©JóB

 

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás